Foto: awkwardyearsproject.com
Šķiet, ikvienam dzīvē ir bijis posms, uz kuru atskatoties, vaigi kļūst sārtāki un pārņem neliela kauna sajūta. No modes izgājis apģērbs, brilles vai interesanta sasuka ir vieni no galvenajiem faktoriem, kāpēc šīs fotogrāfijas neliekam rāmjos vai paslēpjam no fotoalbumiem. Bet, lūk, pasauli satricinājis interesants fotoprojekts, kas mudina cilvēkus lepni atrādīt visiem, par kādiem cilvēkiem viņi ir izauguši, rokās turot kādu, viņuprāt, apkaunojošu jaunības dienas foto.

Interesantā foto projekta autore ir Merilī, kura savā blogā "Awkwardyearsproject" raksta, ka ideja par šāda tipa projektu radusies pirms vairākiem gadiem, sarunājoties ar kādu labu draudzeni, kura neesot ticējusi, ka arī Merilī dzīvē bijis tāds posms, uz kuru atskatoties fotogrāfijās, sarkst vaigi. Kā min Merilī, laika posmā no trešās līdz septītajai klasei viņa bijusi "jefiņu karaliene" – nēsāja brilles un bija ļoti kautrīga, lai arī centās sekot līdzi modei, viņa neprata tikt galā ar saviem matiem un vienmēr nebija līdzekļu, lai nopirktu kaut ko ārkārtīgi gaumīgu. Šo faktoru dēļ vienaudži viņu apsmēja. Ar neveiklo periodu viņa tikusi galā, pateicoties vien vecāku un tuvāko draugu atbalstam.

Taču, atgriežoties pie neveiklām fotogrāfijām un pašas projekta idejas, Merilī vēlējusies pierādīt savai draudzenei to, ka kādreiz patiešām nav bijusi "spicākā" meitene rajonā. Atrodot bildes, viņā vēl joprojām bija rūgtums par pagājušajiem gadiem, tāpēc, pirms bildes nosūtīšanas draudzenei, viņa vēlējās atgādināt par savu būtību tagad, nofotogrāfējoties ar savu veco "es". Tas bija arī tas moments, kad dzima jaunā ideja – viņa saprata, ka ir lepna, par kādu sievieti ir pārvērtusies, un kāpēc gan neparādīt to ģimenei, draugiem un visiem pārējiem?

Viņas mērķis ir padarīt blogu uzjautrinošu, bet tajā pašā laikā – ar lepnuma sajūtu paziņot, par kādiem cilvēkiem šie neveiklie personāži fotogrāfijās ir izauguši. Un tiem, kas tikai ir savos neveiklākajos gados, parādīt, ka tas ir tikai pārejošs posms.

Ikviens ir aicināts blogam iesūtīt savu fotogrāfiju, kurā redzams viņš pats, turot rokās savu jaunības dienu neveiklo fotogrāfiju, kā arī pievienot stāstu par šo posmu dzīvē.

Kā portālam "Viņa.lv" atzina idejas autore Merilī, lai gan palēnām sāk aptrūkties cilvēku, kuri vēlas pastāstīt pārējiem savu dzīves stāstu, Merilī ir gatava projektu turpināt un iedvesmot citus. Tāpat sieviete teic: "Cik esmu runājusi ar cilvēkiem par viņu neveiklajiem gadiem, lielākā daļa nevēlētos pagātni mainīt – tas viņus padarījis par cilvēkiem, kādi viņi ir tagad."

"Ja vien mēs tajā laikā zinātu, cik lepni par sevi būsim nākotnē," piebilst projekta autore Merilī.

Jāteic, ka par šo blogu interesei izrādījuši ne vien cilvēki, kas iesūta savus stāstus un fotogrāfijas, bet arī dažādi mediji. Kas tad ir sacēlis tādu sajūsmas vētru, palūko galerijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!