Personības iedalās divās kategorijās – A un B tipos, raksta "Business Insider". A tipa cilvēki ir ārkārtīgi motivēti sasniegt savus izvirzītos mērķus, kamēr B tipa personības ir pilnīgi pretstati iepriekšminētajiem cilvēkiem. Skaidrs, ka mums ir ko mācīties no mērķtiecīgajiem ļaudīm, tāpēc turpinājumā piedāvājam vairākus iemeslus, kādēļ A tipa personības ir neapturamas.

Viņiem karjera ir augstā vērtē. Pilnībā ziedoties karjerai, apslāpējot savu privāto dzīvi un otrajā plānā noliekot savus mīļos cilvēkus, noteikti nav labākais risinājums, lai sasniegtu mērķus. Taču A tipa personības tik un tā ir gatavi uz visu, lai sasniegtu savus sapņus – viņiem tā nav diža problēma. Taču atceries, ka vienmēr ir jāparūpējas par sevi un savu veselību – lūk, piecas pazīmes, kas liecina, ka darbs un privātā dzīve nav līdzsvarā.

Viņi nespēj atslēgties no darba. Viņu domas allaž grozās ap darba lietām, kas, protams, ne vienmēr ir veselīgi, jo ikvienam ir vajadzīga atpūta, tomēr šie cilvēki to neuztver kā slogu – viņiem darbs sagādā daudz lielāku baudu nekā atpūta.

Viņi ir izveidojuši darāmo darbu sarakstu. Darāmā darba saraksta izveidošana ļauj šiem cilvēkiem kārtīgi un produktīvi izmantot ikvienu mirkli diennaktī. Vērts ielūkoties arī te, kur atradīsi citus knifus produktivitātes celšanai darba vietā.

Viņi nekad nekavē. A tipa personībām laiks ir visdārgākais pasaulē, tāpēc viņi apzinās, ka kaut ko nokavēt – tas ir zem katras kritikas. Viņi novērtē kā savu, tā arī citu laiku.

Viņi neiznieko laiku. Šīs personības nekad neatlieks kaut ko darāmu uz vēlāku, ja to iespējams paveikt jau tagad. Kāpēc vilcināties?

Viņi nepieņem lēmumu, ka kaut kas ir neiespējams. Ja konkrētā lieta ir fiziski izdarāma, tad A tipa personība ir pilnīgi pārliecināta, ka tas ir pa spēkam arī viņam.

Viņi ir perfekcionisti. Nekas tā neiedragā pašapziņu, kā kļūdas. Viņi ir perfekcionisti, jo viss cits, kas nav padarīts izcili un pēc labākās sirdsapziņas, nav pieņemams. Par perfekcionista dabu un neveselīgu tieksmi pēc pilnības lasi šeit.

Viņi ir plānotāji. Lai sasniegtu savus mērķus, ir rūpīgi jāapdomā rīcības plāns un visas iespējas. Ja cilvēks nolems galvenās idejas izkristalizēt jau procesa gaitā, skaidrs, ka viņš nepiederēs pie A personības tipa, jo viņiem jau no pašiem pirmajiem soļiem nepieciešams gatavs un perfekts plāns.

Viņi ir lieliski problēmu risinātāji. A tipa personības tic saviem spēkiem, tāpēc dažādu problēmu atšķetināšana ir tīrais nieks. Tieši pārliecība ir tā, kas mazina stresu un palīdz domāt racionāli.

Viņi ir aizrautīgi. Kad tu esi ieinteresēts un aizrauts ar konkrēto jomu, ir daudz vieglāk ziedoties tai. Šie cilvēki kaut ko nedara ķeksīša pēc, bet kad A tipa personības kaut ko dara, viņi dara to pa īstam!

Viņiem ir burvīgas koncentrēšanās spējas. Kad kaut kas ir jāpaveic, šķiet, itin nekas neapturēs šos cilvēkus. Viņi spēj otrajā plānā nolikt savas ķibeles un citus traucēkļus, lai spētu kvalitatīvi darboties. Ar apgrūtinātas koncentrēšanās galvenajiem iemesliem vari iepazīties šeit, bet zinātniski pamatotus paņēmienus koncentrēšanās spēju uzlabošanai atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!