Kā saglabāt ilgtermiņa attiecības? Tas ir viens no sarežģītajiem jautājumiem, uz kuriem atbildes meklē ikviens. Kas ilgstošās attiecībās abus cilvēkus īsti tur kopā? Savu versiju par laimīgu attiecību formulu sarunu šovā "Starp mums runājot" atklāj dramaturgs un režisors Kārlis Anitens.

Sākumā uz šo jautājumu viņš atbild skaidri, taču nekonkrēti: "Velns zina, kā tur ir… Es nezinu."

Viņš uzsver, ka tie, kuriem izdodas saglabāt ilgtermiņa attiecības, ir vairāk kompromisu cilvēki, kuriem varbūt ego ir mazliet mazāks. "Ne visi cilvēki var visu laiku kaut kam pielāgoties. Jo vienā brīdī nonāc līdz punktam, kad saproti, ka neesi vairs tu, jo visu laiku kaut kam baigi pielāgojies. Tad droši vien tie šķīvji plīst…"

Saka, ka tad, kad cilvēki apprecas vai sāk dzīvot kopā, viņi pārtop par vienu veselu. "Es daudz pieminu savus vecākus, jo vecāki man ir etalons. Man tētis ar mammu saka, kāda ir viņu laimīgas dzīvošanas formula – viņi vienmēr noklausās, ko otrs saka, piekrīt un dara, jo galvenais jau ir uzklausīt.

Manuprāt, ja attiecības sāk jukt un brukt, tur nav tikai kaut kas viens un grandiozs. Vairumā gadījumu tas sākas no mazām lietām, taisnībām. Varbūt ir gadījumi, kad pēkšņi, dzīvojot kopā, uzzini, ka otra puse jau 10 gadus dzīvo ar vēl kādu kopā, tad varbūt tas ir kaut kas grandiozs. Bet tad tik un tā ir jautājums, kāpēc tos 10 gadus tas viss notika."

Anitens atceras, ka reiz bijis meitenes kāzās, kura precējās otrreiz. "Kad tā Dieva priekšā viņa jau otrreiz viņa stāsta un mācītājs saka, ka "jūs būsiet kopā līdz nāve jūs šķirs" (nu nešķīra tur iepriekš nāve), tad gan man palika tā jocīgi – tu esi dievnamā, un ir tā deja vu sajūta, ka tas tā vienreiz jau ir bijis. Es domāju, ko mēs vispār varam cits citam apsolīt?" Viņš uzskata, ka vajadzētu teikt "mēģināsim", jo viens otram nevaram solīt itin neko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!