Būsim reālas, ne vienmēr spējam savaldīt savu uztraukumu. Bet pārliecība par saviem spēkiem ir vajadzīga neskaitāmās situācijās – sākot ar profesionālo karjeru, beidzot ar ikdienišķām situācijām un pat sarunām ar potenciālo izredzēto. Kā savaldīt savu uztraukumu un radīt pārliecinātas sievietes tēlu? Lūk, padomi no ķermeņa valodas ekspertes Lilianas Glesas grāmatas "The Body Language Advantage".

Stalta stāja un pacelta galva

Neveikla, lempīga persona mums liek justies slikti vai arī rada žēlumu, jo šķiet, ka cilvēkam nav labs pašvērtējums. Tomēr, līdzko šāds cilvēks ieņem citādu pozu, izslejas, no viņa staro pavisam cita enerģija – uzticamība un pašpārliecinātība.

Ķermeņa valodas eksperte un grāmatas "The Body Language Advantage" autore Liliana Glesa uzsver, ka galvu jātur augstu paceltu jebkurā situācijā.

"Par sevi pārliecināti cilvēki vienmēr skatās augšup, un nekad nenodur galvu, skatoties uz galdu, grīdu vai savām kājām" stāsta eksperte. Viņa ierosina vieglu tehniku, ko atcerēties vienmēr, lai atkal nekristu vecajos paradumos – iedomājies, ka uz galvas ir kronis, kurš nedrīkst nokrist.

Gluži tāpat arī iztaisnota mugura un stalta stāja noteikti ir veids, kā parādīt, ka esi pārliecināta par sevi. Staltums ataino pārliecību un nelielu devu lepnuma, kamēr sakņupusi stāja izskatās neprofesionāli un rada priekšstatu, ka neesi ieinteresēta. Vienmēr atceries par taisnu plecu līniju.

Kājas

Foto: Shutterstock

Ja tev šķiet, ka neviens nepievēršu uzmanību tavām kājām, tad tu smagi maldies. Arī tam, kā novietotas kājas, ir liela nozīme.
Lai arī dāmām īsti nepiedien stāvēt ar kopā nesaliktām kājām (it īpaši tad, ja ir uzģērbti svārki), necenties tās kopā saspiest mākslīgi. Pārāk cieši viena otrai novietotas kājas liecinās par tavu kautrīgumu. Kas vēl būtiski – pirkstgalus vērs uz āru!

Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību kājām tad, kad ar kādu runā. Ja ar kāju (pirkstgalu vai ceļgalu) norādīsi tās personas virzienā, ar kuru runā, tas parādīs tavu interesi, uzticību. Ja šis ķermeņa valodas žests iztrūks, cilvēks tavam sacītajam un arī tev pašai var neuzticēties.

Roku žesti


Ir tikai normāli, ja runājot izmantojam arī roku žestus, lai stāstījums būtu dabiskāks. Žestikulējot atceries, ka žesti ar plaukstu uz augšu parādīs tavu godīgumu un to, ka tev nav nekas slēpjams, gluži tāpat viesīsi arī pārliecību savā klausītājā.
Taču vienmēr jāatceras, ka žestus nevajadzētu mākslīgi uzspiest. Kas par daudz, tas par skādi!
Neskatoties ne uz ko, nekad neturi rokas, piemēram, kabatās. Tām vienmēr jābūt redzamām. "Roku ielikšana kabatās ir viena no sliktākajām lietām, ko tu vari izdarīt, ja vēlies parādīt, ka es pārliecināta," uzsver Liliana Glesa. "Mēs slēpjam savas rokas tad, kad esam nervozi, tātad, līdzko šī darbība veikta, mēs paziņojam otram, ka jūtamies neērti." Arī roku sakrustošana vairāk sagandēs tavu pārliecinātības tēlu.

Acu kontakts

Valoda

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!