Foto: Shutterstock
Kļūdīties esot cilvēcīgi, tas pat ir nepieciešams, lai mēs augtu un attīstītos. Bailes kļūdīties – patiesībā tā ir pati ļaunākā kļūda, ko mēs varam pieļaut. Tas gan nenozīmē, ka akli būtu jākāpj uz katra grābekļa, kas gadās pa ceļam, un nekas nebūtu jāmaina ikdienā pēc neveiksmēm. Labākais, ko varam darīt, ir mācīties no katras kļūdas, kas skar mūs vai mums apkārt esošo cilvēku dzīvi, jo, iespējams, kāda kļūda var pat izmainīt mūsu dzīvi uz visiem laikiem. Tāpēc piedāvājam dažas kļūdas no kurām nevajadzētu baidīties, bet pat drīzāk izbaudīt tās un ļauties pieredzei.

Pasmiešanās par sevi publiski

Reizi pa reizei katrai no mums sanāk kļūt par klaunu vai apsmieklu apkārtējo vidū. Bet, kad tā gadās, nevaino sevi un nepārdzīvo tik daudz. Pat tad, ja citi uz tevi var paskatīties ar šķību aci, neņem to vērā, tā ir citu problēma, ne tavējā. Esi gana drosmīga, lai pasmietos pati par sevi, un nebaidies, ka citiem varētu likties smieklīga. Smejies kopā ar apkārtējiem, galu galā, smiekli ražo C vitamīnu un pagarina mūsu dzīves ilgumu.

Īslaicīgs bezmērķīgums

Dzīvot bez plāniem vai grafika nav nemaz tik viegli, jo tev nav ne jausmas, kas tad notiks rītdien un ko sagaidīt no nākotnes. Dzīve bez konkrētiem mērķiem, plāniem, bez līdzekļiem, bez idejām vai stresa par nākotni, ja šāda veida izjūtas nav ilgstošas – tas nav nekas briesmīgs, tas pat būtu ik pa laikam ieteicams.

Vienalga, vai esi pārcēlusies uz citu dzīvesvietu, nomainījusi darbu vai uzsākusi jaunu aizraušanos, varbūt esi tikko izšķīrusies, vai tikko apprecējusies, nepārmet sev, ja neesi visu saplānojusi, bet ļaujies nezināmajam un dzīves plūdumam. Iespējams, mēs vairāk sasniedzam tad, kad peldam pret straumi, bet ir veselīgi ik pa laikam ļauties upes plūdumam. Atceries, ka tā ir tikai un vienīgi tava dzīve un tikai tev ir teikšana par to.

Sevis palutināšana

Tas varētu izklausīties savtīgi, bet, galu galā, kurš cits, ja ne pati? Ja esi smagi strādājusi, smagi cīnījusies par kaut ko, tad tieši tu pati arī esi tā, kura ir pelnījusi sevi palutināt. Jā, tu esi pelnījusi jauno kleitu vai jaunās kurpītes. Tu esi jaunā telefona, somiņas vai servīzes vērta. Krāt naudu ir prātīgi un pareizi, bet vienlaikus atceries, ka krājkasītes saturu kapā paņemt līdzi nevienam vēl nav izdevies.

Foto: Shutterstock

Mini paslinkošana darba laikā

Protams, ne jau visu laiku, tad labāk raksti atlūgumu pati. Bet ik pa laikam tas ir pieņemami, ka nestrādā un neraujies uz visiem simts procentiem. Lai gan darbā esam algotās pozīcijās, par kurām mums maksā, atceries, ka darba devējs saņem vairāk nekā tu. Mūsdienās visi ir apsēsti ar produktivitāti un sevis pilnveidošanu, bet arī piecpadsmit minūšu pauze vai atelpa, iespējams, ir labs resurss sevis atjaunošanai un jaunu ideju ģenerēšanai.

Došanās pie miera, pirms viss padarīts

Lai cik daudz problēmas būtu jāatrisina vai cik daudz uzdevumi būtu jāpaveic, pie miera jādodas būtu tad, kad mūsu ķermenis to pieprasa. Kad esam miegainas, mūsu produktivitāte ievērojami samazinās, tāpēc nejūties vainīga, dodoties pie miera tad, kad uznāk žāvas. Pats galvenais – labs miegs ir būtisks labas veselības priekšnosacījums, kas ir daudz svarīgāks par visiem uzdevumiem un problēmām.

Ģimenes ligzdas pamešana

Lai cik ērti tas arī nebūtu, bet pie saviem vecākiem mūžīgi dzīvot nav un nebūs iespējams. Kaut kādā dzīves posmā neatkarība kļūs svarīgāka par visām mūsu vecāku piedāvātajām ērtībām. Ja tu jūties gatava vai vismaz vēlies pamēģināt, kā tas ir – padzīvot vienai –, tad pamēģini! Izvākšanās no ģimenes ligzdas nekad nebūs kļūda, bet gan lieliska pieredze, kas uzlabos pašpietiekamību, pat, ja nāksies atgriezties.

Citu noignorēšana

Draugu dzimšanas dienas ballīte, ģimenes vakariņas vai priekšnieks, kurš zvana piektdienas vakarā? Dažreiz ir jānovelk robeža no sociālo normu ievērošanas un izpatikšanas mums apkārtējiem. Ļaujies savām vēlmēm un nejūties par to vainīga. Dzīvo sev, nevis citiem, iemācies pateikt – nē!

Galu galā, atceries, ka kļūdu pieļaušana – tas nav pasaules gals, it īpaši, ja runa ir par kļūdām kā šīs. Jā, dažreiz sanāks sevi sāpināt, bet ilgtermiņā tu būsi priecīgāka, ka ļāvies dzīvei, jo kļūdas ir neizbēgama pieredze, kas dara mūs par labākiem cilvēkiem.

Raksta tapšanā izmantota informācija Womanitely.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!