Foto: Shutterstock

Kāzu svinības arvien biežāk notiek ārpus ierastajiem viesu namiem, dzimtsarakstu nodaļām un pat pilīm, tā pārsteidzot gan kāzu viesus, gan pašus jaunlaulātos. Mīlestība ir bezbailīga un iedvesmojoša, un, jo vairāk neprātīgām idejām ļausieties, jo neaizmirstamāka kļūs kāzu diena, savukārt ikdiena – krāšņāka. Lūk, sadarbībā ar portālu Precos.lv piedāvājam idejas, kur svinēt kāzas, ļaujoties sapņu lidojumam!

Meža pļava

Mēs nerunājam tikai par kāzu ceremoniju. Iedomājies, cik skaisti izskatīsies balti galdauti, koka krēsli, stikla glāzes, mežģīnēm un lina diegiem apdarināti stikla svečturi, gaismas virtenes priežu zaros un melleņu mētras līgavas pušķī… Ideāli, ja noskatītā vieta atrodas meža upītes vai ezera tuvumā – ūdens burbuļošana svētkus darīs pasakainus! Atliek atrast vēl dažus drosminiekus, kuri palīdzēs jums parūpēties par kāzu svinību praktisko pusi, un viss notiks!

Foto: Shutterstock

Botāniskais dārzs

Ir dzirdēts, ka Botāniskajā dārzā tiek rīkotas fotosesijas un vecmeitu ballītes, bet, kāpēc ne kāzas? Ja vēlies, lai tauriņi kņudina ne tikai pakrūtē, bet arī aiz auss, svini kāzas Botāniskā dārza Tauriņu mājā vai vienkārši pašā dārzā! Fotogrāfijas būs fantastiskas un piedzīvojums arī!

Siltumnīca

Jā, tu nepārklausījies – tik tiešām siltumnīca! Protams, runa nav par to, kurā tava vecmāmiņa grasās iedēstīt tomātus un iesēt gurķus, bet gan par skaistu, interesantu ēku ar šādu nosaukumu, kas atrodas Beverīnas novadā un piedāvā telpu īri dažādiem pasākumiem, tai skaitā arī, protams, kāzām. Ārkārtīgi romantiska vieta lieliem sapņotājiem!

Foto: Pēteris Sproģis

Eglīšu audzētava

Ja esi radusi audzētavās izvēlēties svētku eglīti, ko nest uz mājām, šoreiz aizved visus savus tuvos un mīļos uz Ziemassvētku pasaku pasauli, ko saukt par savām kāzām. Ienes grezno noskaņu tuvinieku sirdīs, svinot tās īstenā svētku garā eglīšu dārzā.

Eduarda Smiļģa Teātra muzejs

Ja kaut reizi gada siltajā laikā esi viesojusies šajā muzejā, zināsi, cik skaists dārzs to ieskauj. Un kāpnes! Un vārti! Turklāt - pašā Pārdaugavas sirdī, nevis aiz trejdeviņiem kalniem. Negaisa laikā, iepriekš vienojoties ar personālu, svinības iespējams pārcelt uz muzeja telpām. Muzeja darbinieki ir ļoti pretimnākoši arī dekorāciju ziņā, vienīgi – pirms sāc rosīties muzeja dārzā, apciemo paša režisora piemiņas vietu ar ziediem. Runā, ka tad mākslinieks saviem viesiem izrādot īpašu labvēlību.

Foto: Ģirts Raģelis

Spilves lidosta

Senas lidmašīnas un vienotā vintage stilā ieturētās muzeja telpas kāzu dienai piešķirs īpašu auru. Ja izvēlēsieties Spilves lidostu savām svinībām, ar ceļošanas un lidmašīnu tēmu caurvijiet arī scenāriju. Vēlams iepriekš izvēlēto vietu apskatīt un dekorēt atbilstoši savām vēlmēm. Labā ziņa – lidostas direktors ir ļoti pretimnākošs arī dažādām oriģinālām idejām!

Lavandu lauks

Ja esi izvēlējusies violeto toni kāzu dienas akcentos, Lavandu lauks būs lieliska vide kāzu svinībām. Latvijā ir pieejamas vairākas šādas vietas, tomēr sazinies ar īpašniekiem laicīgi, lai nepalaistu garām iespēju svinēt kāzas tieši savā izvēlētajā datumā.

Foto: Saiva Liepiņa

Zunda dārzs

Tas ir angārs ar dārzu Zundas kanāla malā, ko iespējams izīrēt kādiem pasākumiem vien sirds kāro. Industriālā stila kāzas gūst arvien lielāku popularitāti gan pasaulē, gan arī Latvijā. Piedāvājums īstai lielpilsētas līgavai!

Briežu dārzs

Ja esi dzīvnieku un dabas mīļotāja, noteikti apsver iespēju kāzas rīkot kādā no briežu dārziem – audzētavām. Vari svētkus caurvīt ar briežu vai rustic tematiku, kam raksturīgi dabiski materiāli un brīvības gars – šādā gadījumā apkārt redzamās stirniņas un buki ceremonijas laikā ļoti skaisti iederēsies kopējā svinību ainavā.

Foto: Shutterstock

Atceries!

Lai arī kur jūs nolemtu savas kāzas rīkot, vietai ir jābūt ar īpašu auru un jums abiem jāsajūt tās īpašās vibrācijas, ko sniedz noskatītā svinību vieta, jau uzreiz tajā ieejot. Gluži vienalga, vai kāzas tiks rīkotas tava tēva māju pagalmā, dzimtsarakstu nodaļā, siltumnīcā vai lavandu laukā – šeit nonākot, ir jāapzinās, ka tikai te un nekur citur jūsu "Jā!" iegūs maģisku noskaņu. Tikai tad vietas izvēlei tiks piešķirta īpaša nozīme, un arī viesi sajutīs, ka šīs kāzas ir jūsu stāsts jūsu īpašā dienā tieši jūsu izvēlētajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!