Foto: Shutterstock
Mēs vēlamies pelnīt visas pasaules naudu, dzīvot komfortā, tiecamies pēc labas veselības un apkārt tīkojam lieliskākos un patiesākos draugus, kas būtu mums līdzās, lai baudītu mūsu veiksmi. Tomēr lūgt šādas lietas nav iespējams, ja neesi gana apzinīga un pierādījusi, ka ar to visu spēj tikt galā.

Aiziešana nav opcija

Apzinīgie reti pametīs kādu darbu pusvārtā. Ja kaut kas neizdevās ar pirmo reizi, viņi centīsies problēmu risināt tik ilgi, kamēr tas izdosies. Un nav tā, ka apzinīgajiem viss padodas, viņi vienkārši vairāk cenšas, uzsver "Business Insider".

Pensilvānijas Universitātes psiholoģe Andžela Dakvorta tic, ka ir četras būtiskas lietas, kas neļauj padoties: interese konkrētajā tematā un vēlme to izprast; prasme nepadoties un risināt konkrēto problēmu; jēga – apziņa, ka tas, ko tu izdarīsi, būs vērtīgi arī citiem; un, protams, cerība.

"O, es taču to noteikti atcerēšos." Nemelo sev!

Foto: Shutterstock

Runājot par zināšanām, mēdz teikt, ka tie, kuri ne nieka nezina, uzskata, ka viņiem ir taisnība jebkurā dzīves jautājumā un viņi zina visu, bet tie, kuri būs veltījuši laiku konkrētās lietas izpētei, sapratīs, cik gan daudz viņi nezina, un bieži vien vienkārši paklusēs.

Diezgan līdzīgi ir arī ar atmiņu. Atbildīgie un apzinīgie uztrauksies, ka kaut ko varētu piemirst, tāpēc vienmēr pierakstīs būtisko, vienalga, vai tā būtu kāda biznesa tikšanās, lieliska ideja vai atgādinājums par to, ka jāsamaksā rēķins. Apzinīgie pierakstīs svarīgāko, atstājot mazu iespēju, ka kaut kas tiks palaists garām.

Nākamajā reizē, kad kādam vai sev apgalvosi "O, es taču to noteikti atcerēšos", netici! Ķeries pie plānotāja un pildspalvas – arī tava dzīve kļūst daudz vienkāršāka un prāts atbrīvotāks.

Sevis cienīga pasniegšana

Foto: Shutterstock

Izrādās, arī stāja un gaita ir būtiska – apzinīgie mēdzot būt daudz staltāki. Kā vēstīts pētījumā, viņu stāja ir viņu attieksmes spogulis: viņiem ir būtisks citu viedoklis, viņi visu vēlas padarīt pēc labākās sirdsapziņas un viņiem ir augstāks pašvērtējums. Apzinīgums viņus dzen labāk padarīt savu darbu, kas sekmējas arī ar panākumiem profesionālajā jomā.

Kā tu sevi pasniedz ikdienā? Pētījums atklāj, ka tas, kāda tu esi ikdienā, atspoguļojas tajā, kā tu jūties. Salīkusi mugura, nošļukuši pleci un neapmierināta sejas izteiksme iespaidos arī tavas sajūtas – tu jutīsies nomākta, bēdīga, bailīga. Vai tas ir veids, kā vēlies stāties pretī dzīvei?

Kaitīgiem ieradumiem ar līkumu

Foto: Shutterstock

Solījums zelta vērtē

Foto: Shutterstock

Apzinīgām personām var uzticēties. Lai arī gadīties var visādi, apzinīgie daudz retāk izbēgs no saviem solījumiem un neizdarīs to, ko nozvērējušies padarīt. Ja tev ir sarunāta tikšanās, zini, ka apzinīgais ieradīsies laikā, jo viņi ļoti reti kavē.

Viņi apzinās, ka, ērtāk ieriktējoties savā komforta zonā, nav iespējams sasniegt grandiozus mērķus – vajadzīgs laiks un smags darbs.

Tomēr būtiski saprast – tas, ka apzinīgais cilvēku tips nelauž savus solījumus, nozīmē, ka viņi ļoti labi apzinās, ko spēj vai nespēj paveikt. Nākamajā reizē, kad kādam ko vēlēsies apsolīt, apdomājies, vai tiešām tas ir tavos spēkos.

Prātīga iepirkšanās un maciņš, kurā mēneša beigās nesvilpo vējš

Foto: PantherMedia/Scanpix

Apzinīgi cilvēki nebūs tie impulsīvākie lietu pircēji. Viņu iegādātās preces būs iepriekš apdomātas un arī vajadzīgas – apzinīgie rēķina līdzi savam budžetam. Iespējams, tieši tāpēc viņi visbiežāk prot izdzīvot ar savu darba atalgojumu un mēneša beigās lieki nenervozē par izsmelto bankas kontu.

Tiesa, apzinīgie nesaskaras ar problēmu – nopirku, atnācu mājās un nekad vairs neizmantoju. Viss, kas atrodas viņa miteklī, tajā skaitā arī skapī (ak, cik gan bieži nav nācies nogrēkot), ir vajadzīgs un pilda savu konkrēto funkciju.

Nākamajā reizē, kad iepirkuma groziņā liksi kādu preci, nopietni apdomā, vai tas tev patiešām ir nepieciešams.

Katrai problēmai ir risinājums

Foto: Shutterstock

Jāsaka, ka, gluži tāpat kā apzinīgie necentīsies bēgt no savām problēmām, viņi tās arī nebaidīsies atzīt.

Tomēr viņi visam seko līdzi tik ļoti, ka biežāk problēmu pamanīs, vēl pirms ķibele būs notikusi. Taču ļoti būtiska ir arī apziņa, ka problēmas pašas no sevis neatrisinās – mazas ķibeles var pārvērsties neizmērojamās katastrofās.

Reaģē uz problēmām nekavējoties, risini tās, kamēr tās ir niecīgas un teju nemanāmas. Pietaupi sev galvassāpes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!