Olena Suslova kā Ukrainas vecākās sieviešu tiesību aizsardzības organizācijas "Women's Information Consultative Center" vadītāja un izveidotāja uzstājās Attīstības forumā Līgatnē, kas bija viens no lielajiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumiem, un stāstīja par savu pieredzi dzimumu līdztiesības un sieviešu aizsardzības veicināšanā Ukrainā.

Jautāta par to, kāpēc 1995. gadā šādu organizāciju izveidojusi, Olena smejoties saka, ka tolaik audzinājusi savu 14 gadus veco meitu un gribējusi izglītot viņai vīru. Protams, vīrs vēl bijis tikai iedomāts, bet dzimumizglītība un dzimumlīdztiesība visus šos gadus bijusi viena no viņas misijām. Tagad jau pusotru gadu tai pievienojusies arī nepieciešamība palīdzēt Krievijas agresijas upuriem. Īsumā Olenas darbu varētu saukt par darbu pie miera. Un tas ir liels un ilgs darbs...

Ar ko nodarbojas jūsu organizācija?

Viens darbības virziens, kas ir ļoti labi zināms arī citās valstīs, ir dzimumizglītības programma (Empowering Education Program). Tajā ir par dzimumizglītību, cieņu pret sievietēm un vīriešiem, iejūtību, izpratni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!