Foto: Shutterstock
Dzīvojot pie mammas, kur vari neuztraukties par jumtu virs galvas un pusdienām, var šķist, ka dzīvo tādā kā iedomātā burbulī, kur traumēt tevi ir diezgan grūti. Tomēr, uzsākot dzīvi vienai un stājoties pretī visiem pārbaudījumiem, vari apjaust, ka tomēr ir tik daudz lietas, kas nebūt nav tik rožainas.

Šoreiz, iedvesmojoties no "Elite Daily" apcerējumiem par dzīves gudrībām, ko vērts apjaust pēc iespējas ātrāk, izsijājām dažas būtiskākās pērles, kas, cerams, noderēs un palīdzēs izvairīties no liekām sirdssāpēm, pirms apdedzinājusies esi pati.

Cilvēki mēdz atsvešināties. Patiesību sakot, būs tikai pāris cilvēki, kuri turēsies pie pleca vienmēr – gan bērnībā, gan cienījamā vecumā. Tas ir tikai normāli: laiks iet uz priekšu, tu kļūsti vecāka, gūsti jaunas pieredzes un ar tiem cilvēkiem, kuri tev agrāk sagādāja patiesi laimīgus brīžus, tagad vienkārši vairs nav pa ceļam. Jā, iespējams, jūs viens otru vēl ik gadu apsveiksiet dzimšanas dienās vai uz ielas nepaiesiet garām nesasveicinoties, tomēr tā tuvība, kas bija starp jums agrāk, būs pagaisusi. Un tas ir tikai normāli!

No grūtsirdības neizbēgt. Lai arī, iespējams, esi jautrākā un atraktīvākā draugu kompānijā, prieks un laime nevar būt vienīgās emocijas, kas tevī strāvo ik dienas. Pastāv iespēja, ka uznāks nepatīkamāki periodi, kas vienkārši ir jāizdzīvo un jāpārdzīvo.

Cilvēki nav neaizstājami. Pavisam citā kategorijā ierāmējot ģimenes locekļus, visi pārējie cilvēki tev apkārt ir aizstājami. Atminies to sirdsāķīti, par kuru lēji gaužas asaras, kad pašķīrāties? Tagad, atminoties to, visticamāk, sejā iezogas neliels smaids.

Ir jāprot atvadīties no cilvēkiem. Varbūt bērnībā tik ļoti tam nepievērsi uzmanību, un vien mammai pie rokas aizgāji uz kāda tev mazzināma cilvēka bērēm, tomēr jāsaprot, ka neviens nedzīvo mūžīgi. Gluži tāpat kā tu, arī cilvēki apkārt kļūst tikai vecāki. Un nāve – tas ir neizbēgams process.

Būs smagi jāstrādā, lai iegūtu to, ko vēlies. Ja labi atminamies populāro seriālu "Intrigante" ("Gossip Girl"), viena no galvenās lomas atveidotājām Leitone Mīstera jeb Blēra Valdorfa reiz teica: "Liktenis ir neveiksminiekiem. Tas ir vien muļķīgs aizbildinājums, lai gaidītu, ka viss dzīvē notiks pats no sevis, tā vietā, lai reāli kaut ko darītu lietas labā."

Foto: Shutterstock

Neizdabā citiem. Protams, palīdzēšana citiem ir cēls darbs, kas sniedz zināmu gandarījumu, tomēr neļauj cilvēkiem sevi izrīkot. Ja pilnībā pakļausies kādam, izpildot katru viņa sīkāko iegribu, nonāksi gaužām neapskaužamā situācijā.

Miegs ir svarīgs. Kad biji maza, noteikti, kā jau teju jebkurš bērns, niķojies, ja atkal bija laiks diendusai, kurai tik ļoti negribēji atvēlēt savu dārgo laiku. Tomēr, ja pēc zvērīgas ballītes vai garas naktsmaiņas darbā nebūsi paguvusi izgulēties, viss, par ko vien sapņosi, būs silta sedziņa un mīksts spilvens. Parūpējies par sevi un izgulies kā nākas!

Veselībai jābūt zelta vērtē. Jā, iespējams, jau simts reizes dzirdētie apgalvojumi, ka veselība ir jāsaudzē, jau griežas ausīs, tomēr tā patiešām ir. Vajag padomāt par visu – sākot ar alkohola lietošanu, beidzot ar neveselīgu pārtiku un aktīvu dzīvesveidu. Varbūt, kad biji jaunāka, par to neaizdomājies, tomēr vēlreiz vērts atkārtot – tas viss atspēlēsies vecumdienās. Ja būs veselība, būs arī viss pārējais.

Dažkārt ir pilnīgi normāli būt mazliet savtīgai. Iemācies pateikt "nē", nedari to, kas tev šķiet absolūti nepareizi un dzīvo sev. Palutini sevi! Ja tu par to neaizdomāsies un sevi nepalutināsi, kurš to izdarīs tavā vietā?

Visiem nav iespējams izpatikt. Nav iespējams būt draugos ar ikvienu cilvēku uz pasaules. Būs arī tādi, ar kuriem tu vispār nevarēsi saprasties. Tomēr vērts sev pajautāt – vai maz vajag? Arī tev nepatīk visi cilvēki, kas ienāk tavā dzīvē.

Dari, ko sirds kāro. Dodies ceļojumā ar mugursomu, iepazīsti jaunus cilvēkus, uzsāc savu biznesu vai dari jebko citu, kas tev sagādā prieku. Nav vērts izniekot laiku lietām, kas tevi nomāc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!