Foto: Shutterstock
Smaids, pamāta roka, sakrustotas kājas – ķermeņa valoda ir mūsu ikdienas ārkārtīgi lielā sastāvdaļa, kas patiesībā diezgan daudz par mums arī pavēsta. Tāpēc svarīgi to nedaudz pakontrolēt, lai radītu par sevi patīkamāku iespaidu. Lūk, septiņas ķermeņa valodas kļūdas, ko izskaust.

Lai arī, iespējams, daudzi nemaz tik tālu nav aizdomājušies, piemēram, biznesa "haizivīm" žesti un ķermeņa valoda kalpo gluži tāpat kā kosmētika – tā nedaudz pietušē tās vietas, ko citiem negribam rādīt, un ar to var arī manipulēt. Jā, tieši tāpat ir ar ķermeņa valodu, ja protam to pareizi izmantot, jo ar pietiekamām zināšanām vari ātri vien atmaskot cilvēka patiesās emocijas.

Acu kontakts

Foto: Shutterstock

Vājš rokasspiediens

Foto: Shutterstock

Sakumpusi stāja

Foto: Panther Media

Sakrustotas rokas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Emocionāli žesti

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nervozi žesti

Foto: Shutterstock
Nervozitāte var izpausties dažādi – kāds sastings krēslā un nespēs pateikt ne vārda, tomēr vairums nemierīgi dīdīsies un kustēsies jeb nevarēs nosēdēt mierā. Tieši šis nemierīgums visiem skaidri un gaiši pavēstīs, ka esi uztraucies. Pie nervozajiem žestiem piederas arī matu virpināšana, košana lūpā un pirkstu atsišana pret galda virsmu.

Jā, šie žesti noteikti parādīs, ka esi nervozs vai neieinteresēts, tāpēc vislabāk no tiem izvairīties, lai parādītu savu entuziasmu un pārliecību pār sevi.

Vēl jāpiemin, ka 2015. gada veiktajā aptaujā 29 procenti darba devēju atzina, ka tieši nervozitātes žesti ir lielākā kļūda, ko cilvēki nevar apslēpt darba intervijās.

Ielaušanās cita personīgajā telpā

Foto: Shutterstock

Nesmaidīšana

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!