Kas sievietes padara skaistas? Savā viedoklī sarunu šovā "Starp mums runājot" dalās "Latvijas Neatkarīgās Televīzijas" valdes priekšsēdētājs un kino režisors Andrejs Ēķis un skaistumkonkursu dalībniece, "Miss Latvija 2008" titula īpašniece un televīzijas raidījumu vadītāja Ieva Lase.

Andrejs Ēķis dalās savā viedoklī par to, kas sievietes padara skaistas: "Pats svarīgākais, ko es vienmēr savā dzīvē esmu ievērojis, ir pašpārliecinātība... Es lasīju vienu gudru grāmatu, kurā bija rakstīts, ka sievietei, ja vismaz ir laba apakšveļa un somā ir ļoti dārgs krēms, viņa jau jūtas labāk. Un tā pašpārliecinātība ir redzama," teic Ēķis, piebilstot, ka arī vīrieši to pamana. "Ja viņa ir pašpārliecināta, tad viss notiek!"

Savukārt Ieva Lase uzskata, ka tas ir vairāku elementu kopums. "Manuprāt, tā ir tāda sinerģija," teic Lase, skaidrojot, ka gan dārgs krēms, gan dārgas kurpes ceļ sievietes pašvērtējumu, bet tas "iedzen" arī otrā galējībā, jo ne vienmēr un visas sievietes var atļauties šīs ekskluzīvās lietas vai sporta klubu abonementu, lai izveidotu to ideālo figūru. "Bet tā ir pašpārliecinātība, kas dara sievieti skaistu, un spīdums acīs, manuprāt. Tā sievišķā enerģija, kas ir tik ļoti spēcīga."

Ēķis teic, ka "var redzēt, kura sieviete ir mīlēta, un kura nemīlēta", savukārt Lase piebilst, ka, ja sieviete mīl pati sevi, tad arī kāds citu viņu var iemīlēt.

Nav noslēpums, ka sabiedrībā valdošie skaistuma standarti dažādās pasaules valstīs ir pat ļoti atšķirīgi. Šai sakarā pirms mazāk kā diviem gadiem Lielbritānijā tika realizēts īpašs projekts "Perceptions of Perfection", kurā 18 valstu grafiskie dizaineri koriģējuši vienu fotoattēlu, izmantojot programmu "Photoshop" un pielāgojot to katra pārstāvētās valsts izpratnei par sievietes skaistumu. Fotogrāfijas vari aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!