Foto: F64

Par godu Latvijas svētku nedēļai, arvien vairāk tiek runāts par valsts vērtībām, to, ko šī zeme nozīmē mums un kādi tad patiesībā ir latvieši. Savās domās par mūsu zemītes iedzīvotājiem dalās latviešu aktrise un dziedātāja Raimonda Vazdika, kā arī dziedātāja un aktrise, leģendārās rokgrupas "Pērkons" soliste Ieva Akurātere.

Runājot par latviešu vērtīgākajām īpašībām, dāmām ir vairāki varianti.

"Tāda pazemība, kurā ir pašlepnums un tā kristīgā pazemība, kur ir žēlsirdība. Mums maldīgi liekas, ka žēlsirdības tēma ir jau izsmelta, ļoti sena un tūkstošus gadus veca, bet es tā nedomāju. Viņa ir pašā laikā," stāsta Ieva Akurātere, kurā strāvo patriotiskais gars. Taujāta, vai ar šo pazemību mūsdienās var izdzīvot, Akurātere teic tā: "Bet tur jau tā lieta, ka tas nav vājums un tāds ļenganums, tas ir tieši otrādi – cilvēks kļūst brīvs, lepns, uz visu spējīgs."

"Kaut kā [Anna] Brigadere nāca prātā. Viņa ir formulējusi – Dievs, daba, darbs. Tas ir tāds latviešu kodols. Ja tu strādā, ja tu esi kopā ar dabu un tici, ka tas nav nieka dēļ viss te radies, bet tam ir jēga, tad tu arī esi tāds stabils latvietis," savā pārliecībā dalās Raimonda Vazdika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!