Foto: Shutterstock
Jāsaka, ka saplānot finanses un kontrolēt ienākumus un izdevumus nav vieglais darbs, vēl nemaz nerunājot, ja tas jādara komandā ar savu otru pusīti. Ja jūsmājās vēl nav rasts labs veids, kā saplānot ģimenes budžetu, lūk, daži padomi, ko atradām portālā "Theeverygirl.com".

Pirmā iespēja: puse uz pusi

Pāris visus kopīgos izdevumus dala līdzvērtīgi. Šī summa paredzēta maksai par dzīvokļa īri, pārtiku un citiem kopīgajiem izdevumiem. Tā kā esat atraduši viens otru un dzīvojat kopā, visticamāk, jums arī ir līdzīgs vai teju vienāds dzīvesveids, kas nozīmē, ka kāds katru dienu neēd smalkos restorānos, kamēr otrs darbā notiesā līdzi paņemto sviestmaizi. Tā kā jūsu izdevumi varētu būt līdzīgi, tad visu izdevumu dalīšana divās daļās šķiet diezgan saprātīgs risinājums.

Otrā iespēja: rezervei savs atsevišķais konts

Tā kā dzīvojat kopā, visus lielos izdevumus sedzat kopīgi, taču katrs paturat savu privāto kredītkarti, lai bez liekiem sirdsapziņas pārmetumiem varētu iegādāties to, ko vēlaties, vispirms neaprunājoties ar otru pusīti par to, vai šo naudu vispār drīkst tērēt. Labs risinājums, ja vīrs labprāt stundām atrodas, piemēram, makšķerēšanas piederumu veikalos, bet sieva – kurpju veikalos. Šī iespēja katram tomēr ļaus būt arī nedaudz neatkarīgākam nekā tad, ja viss būs kopīgs.

Trešā iespēja: nekādas dalīšanas

Pastāv iespēja arī vispār par to neuztraukties, apvienojot visus ienākumus vienkopus. Šajā gadījumā, aizejot uz kafejnīcu, nebūs svarīgi, kurš maksās, jo, piemēram, ja vienreiz samaksāsi tu, nākamo reizi to izdarīs tava otra pusīte. Līdzīgi ir arī, piemēram, ar rēķiniem, kuru apmaksāšanu varat uzņemties pamīšus. Vienīgi – šis būs gadījums, kad ienākumi tiks vismazāk kontrolēti, tāpēc ik pa laikam vajadzētu paskatīties kontā, vai vispār būs iespējams izdzīvot līdz nākamajai algas dienai.

Foto: Shutterstock

Ceturtā iespēja: katram savs maciņš

Gluži pretēji trešajam veidam iespējams savus ienākumus pilnībā nodalīt vienam no otra. Kas ir mans, nav tavs. Šajā gadījumā ir noteikts arī, kurš apmaksā noteiktus rēķinus un kurš ir atbildīgs par konkrētu produktu iegādi vispār vai, piemēram, konkrētajā nedēļā. Šis ir labs veids tiem, kuri vēlas pilnīgu finansiālo neatkarību.

Piektā iespēja: izdzīvot no vienas algas

Jāteic, ka ieturēt šādu modeli var vien tie, kuri ir pārliecināti par savu kopdzīvi un mīlestības spēcīgumu, lai nav vienā brīdi jāšķiras, bet kāds paliek bez graša pie dvēseles gadījumā, ja otra pusīte uzstāj, ka nekādu naudiņu piešķirt netaisās. Tērēt tikai viena cilvēka ienākumus ir laba doma tajā gadījumā, ja pāris plāno naudu sakrāt kādam konkrētam mērķim, bet otra bankas konts kalpo kā lielā krājkase, kuru, nemaz neaiztiekot, pēc kāda laika varēs jau iegādāt sirdij kāroto lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!