Foto: Privātais arhīvs
Teju katra sieviete vismaz reizi dzīvē ir apsvērusi domu par kailfoto uzņemšanu. Bieži vien ideja gan kautrīgi tiek nolikta prāta tālākajā stūrītī – ko nu es, vēders par apaļu, krūtis nav tik tvirtas, profesionālas fotosesijas jau domātas vien modelēm… Tā nu savas nepārliecinātības dēļ un bailēs par gala rezultātu, kā arī to, ka sev nepatiksim, šo ideju atmetam. Taču patiesībā fotosesijā lieliski var izskatīties ikviena no mums, neraugoties uz lieko svaru, iespējamām strijām vai pieredzes trūkumu par to, kā tad pozēt.

Lai uzzinātu viltībiņas, kuras ņemt vērā, gatavojoties kailfoto sesijai, Viņa.lv uzrunāja fotogrāfu Aleksandru Sokolovu, kurš savā mājas lapā publicējis foto projektu, parādot, kā piemērota poza un apgaismojums fotogrāfijās var mainīt ikvienu no mums.

"Liekais svars ir gandrīz katrai sievietei, kurai piedzimis bērns. "Komplektā nāk" strijas, celulīts un vairs ne tik tvirtas krūtis.

Neilgi pēc bērna dzimšanas šos trūkumus nebūs iespējams novērst. Tāpēc, ja sieviete vēlas fotografēties, fotogrāfa uzdevums ir tos vienkārši paslēpt. Mūsu "ieroči" ir poza, rakurss un gaisma. Pateicoties tiem, varu apgalvot, ka pilnīgi jebkuru sievieti es varu nofotografēt skaisti," atklāj Sokolovs, piebilstot, ka fotosesijām patiesībā arī nevajag gatavoties.

"Lai panāktu skaistu galarezultātu, no modeles maz kas ir atkarīgs. Jānāk ar izmazgātiem matiem un bez kosmētikas. Parasti visu izdara vizāžiste, sapošot katru sievieti."

Sokolovs arī atklāj, ka, ja ir plānots kailfoto, tad modelei nevajag vilkt apakšveļu - no tās uz ādas paliks nospiedumi, kurus pēc tam ir grūti nomaskēt, pat izmantojot fotogrāfiju apstrādes programmas. Tāpat nav obligāti taisīt bikini zonas vaksāciju. "Kailfoto nav porno. Bikini zona fotogrāfijās nav atklāti redzama, tāpēc ir vienalga - ir tur matiņi vai nav."

Vaicāts par augumam izdevīgākajām pozām un iespējamo apģērbu, kas bildes padarīs pievilcīgākas un augumu – vizuāli slaidāku, fotogrāfs stāsta, ka tas patiesībā ir atkarīgs no profesionāļa, modelēm par pozām vai izskatu jādomā nav, jo tas esot fotogrāfa uzdevums.

"Fotografējot es zinu daudz paņēmienu, kā sievieti padarīt maksimāli pievilcīgu. Pašai modelei par to vispār nav jādomā. Es pats rādu modelei visas pozas un visu laiku koriğēju viņu. Modelei absolūti nevajag mēģināt pašai improvizēt vai pozēt – labāk ļauties fotogrāfiju autora ieteikumiem.

Protams, dažas auguma korekcijas var veikt ar apakšveļu. Ja uz vēdera ir daudz liekas ādas, tad var uzvilkt korseti, kas to paslēps.

Ja ķermenis nav tvirts, tad nevajag vilkt ļoti maziņas apakšbikses – to vīles iegriezīsies ķermenī, un tas nebūs labi. Ja kājas nav slaidas, tad ļoti palīdz garas tumšās zeķes ar zeķturiem. Bet tas viss vienalga ir sekundārs. Bildes kvalitāte ir atkarīga no fotogrāfa, nevis no modeles," uzsver Sokolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!