Bijusī TV dīva un personības izaugsmes trenere Anna Krimele (agrāk – Lieckalniņa) arī agrāk piedzīvojusi neapskaužamu situāciju profesionālajā jomā. Par to un viņas versiju, kāpēc cilvēki pēc vardarbības gadījumiem ilgi klusē, viņa stāsta sarunu šovā "Starp mums runājot".

"Man liekas, ka visgrūtāk ir nodefinēt tieši emocionālu vardarbību. Fiziska vardarbība – es tev iesitu, tas ir fakts," teic Krimele. "Tieši no emocionālās vardarbības cieš bērni, cieš gan vīrieši, gan sievietes. Un tu īsti nesaproti, kas ar tevi notiek."

Krimele teic, ka viņa ir priecīga, ka šobrīd šī tēma un akcija #MeToo ir aktualizēta, kā arī cilvēki par to beidzot sākuši runāt.

Runājot par profesionālo jomu, Krimele stāsta, ka viņa pat zinot konkrētus birojus, kurās aizskarošas piezīmes sievietei ir teju ikdiena. Arī Krimelei esot bijis piedāvājums, kurā otrs cilvēks liek manīt – ja viņa vēlas konkrēto darbu vai attīstīt projektu, viņai jāparakstās uz ko vairāk. "Tas ir pazemojoši!"

"Tagad daudzi saka – kāpēc par to runā pēc 20 gadiem? Piedodiet, atvainojiet! Par tādām lietām neviens negrib runāt ātrāk. Tas ir traumējoši. Ir reālas izvarošanas, par kurām cilvēki klusē gadiem – ir kauns! Ir notikums, ko tava psihe vienkārši negrib atcerēties, jo tas ir tik traumējuši, ka tu vienkārši viņu izstum ārā. Tu gribi izdzīvot, tu negribi dzīvot ar tām pazemojošām atmiņām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!