Foto: F64

Nav noslēpums, ka mēs – latviešu sievietes – esam varenas. Tomēr, ko par mūsu zemes sievietēm domā aktrise un dziedātāja Raimonda Vazdika, kā arī folklorists un Latvijas Folkloras biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Kapusts? Savus viedokļus viņi pauž sarunu šovā "Starp mums runājot".

Raimonda Vazdika teic tā: "Mums Latvijā ir ļoti daudz personību. Un, kā vīrieši atzīmē, Latvijā esot arī skaistākās sievietēs, un garākās arī. To saka ārzemnieki." Atbildot uz jautājumu, kāpēc sievietes Latvijā izskatās tik labi, Vazdika atzīst: "Tas ir gēnos. Paskatieties, kādi mums ir tautastērpi. Kā sievietes vienmēr ir audušas, pašas veidojušas. Es vienmēr esmu brīnījusies par to, cik skaisti ir tautastērpi. Senajām latvietēm bija seši kilogrami uz krūtīm – smagās rotas, saktas... Bet viņas izslienas, viņas iet, nes..."

Savā viedoklī dalās arī Andris Kapusts: "Indijā viedo cilvēku starpā ir zināma viena ideja. Tā ir tāda – Latvijā pārdzimst Dievu sievas. Patiesībā mēs pilnīgi par to varam pārliecināties. Izskats – visskaistākās sievietes, gudrība, spējas – latviešu sievietes visu spēj, var panākt un dabūt. Un uz latviešu sievietēm turas pasaule." Vaicāts, vai tas nav mārketings un tiešām tā ir taisnība, viņš atbild apstiprinoši.
Bet runājot par vīriešiem, Kapusts noteic: "Šobrīd tas brīdis ir tāds, ka latviešu vīriešiem vajadzētu mazlietiņ censties uz pirkstgaliem pastiepties, lai tiktu viņām līdzi – saņemties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!