Foto: Publicitātes foto

Pašmāju televīzija sievietēm STV Pirmā! jauno gadu sākusi ar vēl vienu Latvijā veidotu realitātes šovu Kurš kuru, kas no 6. janvāra televīzijā būs vērojams ik trešdienu plkst. 21. Tas būs jautrs un nebēdnīgs cīniņš, šova vadītājiem izaicinot vienam otru un izmēģinot tipiskas pretējā dzimuma profesijas. Arī DELFI Viņa piedāvā iespēju noskatīties šova pirmo sēriju tiešsaistē, kā arī turpmāk piedāvāsim jautrākos šova filmēšanas aizkulišu mirkļus un intervijas ar spilgtākajiem raidījuma dalībniekiem.

Sabiedrībā visos laikos ir pastāvējuši stereotipi par vīriešu un sieviešu lomām un profesijām. Taču dzīve mainās un arvien biežāk sieviešu apģērbu veikalā vai frizētavā dāmas apkalpo vīrieši, pie taksometru un pat valsts vadīšanas stūres sēžas sievietes.

Neraugoties uz notiekošajām pārmaiņām, priekšstati sabiedrībā mainās gausi. Cilvēkiem joprojām gribas ķiķināt par sievieti – metinātāju, santehniķi vai vīrieti – medbrāli un stjuartu. Tādēļ vietā rodas jautājums – vai cilvēks, darot to, kas viņam patīk un padodas vislabāk, saucams par drosminieku vai trako, ja tā dēļ viņam nākas stāvēt pretim sabiedrības aizspriedumiem?

Iepazīstieties, Ieva un Rihards!

Šova vadītāji Ieva un Rihards dzīvi uztver kā izaicinājumu un ir gatavi sacensties un pat riskēt. Abiem šova vadītājiem piemīt neviltota vēlme izzināt, iepazīt un iemācīties ko jaunu un nebijušu. Šova ietvaros Rihards tiks sūtīts strādāt "it kā" ierastās sieviešu profesijās, savukārt Ieva – "it kā" tipiskos vīriešu darbos. Dienas beigās abi noskaidros, kurš ir dienas uzvarētājs jeb - kurš kuru?

Kurš kuru šova vadītāja Ieva, lai arī ārēji atstāj trauslas blondīnes iespaidu, tomēr ir nobriedusi, dzīvespriecīga sieviete, kas mirdzošām acīm un ar patiesu interesi atbruņo un pārsteidz, liekot kārtējo reizi pārliecināties, ka mazi cinīši gāž lielu vezumu. Pirms mešanās jaunajā izaicinājumā, Ieva neslēpj emocijas: "Sākumā bija liels satraukums un miljons domu skraidīja pa galvu, bet drīz mani pārņēma azarts un gribējās ātrāk mesties iekšā šajā piedzīvojumā."

Savukārt Rihards, noslīpējis prasmes Rīgas Improvizācijas teātrī, rotaļīgi smaidot un pa brīdim uzmetot savu firmas skatienu, nepiespiesti, draiskulīgi un viegli izmāna cilvēku sejās smaidu. Jauns, talantīgs un sirsnīgs, apveltīts ar vēlmi darīt un pierādīt, ka tas, ko ierauga sākumā, nebūt nav viss. Rihards atklāj savas sajūtas pirms iesaistīšanās šovā: "Pirms raidījuma filmēšanas man nebija šaubu par to, kurš kuru, bet vēlāk nācās pasvīst, lai saglabātu kaut kripatiņu pašcieņas. Bailes par manām trīcošajām rokām arī piepildījās un dažos darbos tās mani iegāza. Noteikti biju domājis, ka man ies raitāk."

Abi realitātes šova vadītāji, tāpat kā STV Pirmā! skatītājas, iknedēļas uzdevumus uzzinās vien pāris minūtes pirms ierašanās norādītajā vietā. Pārsteigumi garantēti! Katrā sērijā Ievas un Riharda darbu vadīs, uzraudzīs un arī vērtēs cilvēki, kuri ir īsteni sava amata meistari un katram no viņiem ir savs īpašais stāsts.

Bieži viņi būs "baltās avis" izraudzītajās profesijās, jo citi viņa dzimuma pārstāvji tajā ir liels retums. Ar šo īpašo entuziastu starpniecību skatītāji un šova veidotāji mēģinās saprast, vai bieži nākas saskarties ar sabiedrības aizspriedumiem, kādas priekšrocības neparastā profesijas izvēle paver un ko nozīmē strādāt profesijā, ko ierasti nesaista ar katra dzimumu.

Laiks uzzināt patiesību un salikt punktus uz "i", noskaidrojot, kā šova vadītājiem veiksies tā pirmajā sērijā! Kā ar sarežģītu motocikla detaļu nosaukumu atminēšanos veiksies Ievai, un vai Rihardam būs pa spēkam uzveikt paša roku trīcēšanu, veicot manikīru vienam no Latvijā retajiem manikīra speciālistiem - vīriešiem? Lūk, izbaudi Kurš kuru pirmos piedzīvojumus jau šovakar!

Un atceries, ka turpmāk piedāvāsim arī ieskatu amizantākajos filmēšanas mirkļos un tās aizkulisēs. Esi gatava pārsteigumiem un jaunatklāšanas priekam kopā ar STV Pirmā! un DELFI Viņa!

Televīziju STV Pirmā! veido Media 360, tā ir pieejama Lattelecom un Baltcom klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!