Foto: Publicitātes foto

Svinot vissievišķīgāko mēnesi gadā, 3. martā tirdzniecības centrā Domina Shopping atklāta portretu un modes fotogrāfes Aigas Rēdmanes izstāde "Viņas var!". Izstādes varones ir 19 Latvijas sabiedrībā plaši pazīstamas sievietes, piemēram, bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aktrise Sandra Kļaviņa, rakstniece Dace Rukšāne, māksliniece Elita Patmalniece un citas, kuru bildes no 2012. līdz 2016. gadam rotājušas desmitiem glancētu žurnālu vākus, iedvesmojot ar savu sievišķību, sirdsgudrību, mērķtiecību un skaistumu, informē tās organizatori.

Fotogrāfi ar izstādes atklāšanu sveica viņas tuvinieki, kā arī sabiedrībā populāras personas. Starp tām bija gan sievietes, kuras iejutās fotosesiju modeļu lomā, piemēram, eksbalerīna Zane Teikmane un uzņēmēja Līva Jaunozola, gan stilistes un grima mākslinieces Signe Valtere, Ieva Ievanova, Lolita Graudiņa, Aija Ūdentiņa un citas.

"Fotosesijā kopā ar stilistu radām savu iedomu stāstu ar portretējamo sievieti galvenajā lomā. Viņa iedvesmo šim stāstam, tajā viņa var būt pati, bet reizēm tā arī pārvēršas. Fotogrāfijā es meklēju ticamības momentu ķermeņa valodā un skatienā. Lai arī uz brīdi nokļūstam konstruētā pasakā, piemēram, zīmola Amoralle radītāja Inese Ozola sēž garā kleitā upes vidū, Guna Zučika ir kā Alise Brīnumzemē vai Žannai Dubskai rokās ir pāvs, fotografēšanas laikā sajūtas ir īstas, un šo īstumu meklēju arī galarezultātam," pārdomās dalās Rēdmane.

Aiga Rēdmane ir modes un portretu fotogrāfe, kura veido vāku, interviju un stila lapu fotogrāfijas lielākajiem Latvijas žurnāliem kopš 2011. gada.

Viņas veidotajiem portretiem raksturīga modes fotogrāfijas estētika, maigas gaismēnas un sulīgas krāsas. Fotogrāfe sadarbojas ar Latvijas modes dizaineriem, fotografējot to kolekcijas (More Salt, One Wolf, ZIB, Duduma Bags, Pixie Won't Play, Anita Sondore u.c.), un rada publicitātes fotogrāfijas dažādiem zīmoliem, piemēram, airBaltic, NelleUlla, Latvijas Nacionālā opera un balets.

Aigas fotogrāfija, kas tapusi zīmolam Aristocrat Kids, publicēta uz Harper's Bazaar Junior vāka. Bet 2011. un 2012. gadā konkursā "I Am Photographer" viņa saņēmusi balvu par labāko glamūra fotogrāfiju Baltijā.

Rēdmanes izstāde "Viņas var!" tapa sadarbībā ar t/c Domina Shopping un žurnālu UNA. Izstāde ir apskatāma tirdzniecības centrā no šī gada 3. līdz 13. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!