Foto: Shutterstock
Satiekot kādu cilvēku, mēs varam diezgan daudz par viņu spriest pēc viņa "cepures" – ārējais izskats un uzkrītošākās uzvedības pazīmes uzreiz ļauj aptuveni noteikt, kāds ir šis cilvēks un vai jums "būs pa ceļam".

Tā kā ne visām no mums ir kādas teju maģiskas spējas cilvēku "atkošanā", noteikti arī bieži sanāk kļūdīties, veidojot ne to pareizāko priekšstatu par kādu cilvēku. Lai nesanāk apdedzināties un kļūdīties, šoreiz piedāvājam "Business Insider" izraudzītos pētījumus, kas atklāj tās lietas, par kurām kļūdīties, cenšoties "nolasīt" cilvēku, sanāk vismazāk.

Uzticamība

Foto: Shutterstock

Smalkums

Foto: Panther Media

Inteliģence

Foto: Shutterstock

Dominance

Foto: Shutterstock

Agresivitāte

Foto: Shutterstock

Ticība kam augstākam

Foto: Shutterstock

Izrādās, pirmajās tikšanās sekundēs iespējams noteikt arī to, cik cilvēks ir reliģisks.

Pētījuma laikā 123 cilvēkiem bija jāapskata 113 fotogrāfijas.Šajā gadījumā fotogrāfijās attēloto cilvēku reliģiskā pārliecība tika vērtēta, uzdodot jautājumus. Tomēr vēl katram no 113 cilvēkiem tika piesaistīti trīs tuvinieki, kas viņu labi pazina, lai turpinātu atbildēt uz jautājumiem un izprastu katru no cilvēkiem pēc iespējams labāk.

Interesanti, ka tie cilvēki, kuri fotogrāfijās smaidīja, bija enerģiski, tomēr tajā pašā laikā atbrīvoti un kārtīgi, tika uzskatīti par reliģiskiem. Un, izrādās, tā arī vairumā gadījumu bija.

Atvērtība

Foto: PantherMedia/Scanpix

Apzinīgums

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!