Foto: Shutterstock
Sveču mēnesim piestāv grāmatas, kuras jālasa ar visu uzmanību, neļaujot domu pārtraukt televizoram vai tramvaja pasažieru sarunām fonā. ASV dzīvojošā vēdu un dainu pētniece Rudīte Raudupe savas grāmatas publicējusi gan Amerikas Savienotajās Valstīs, gan Indijā, bet šie izdevumi apdarināti tieši latviešu auditorijai. Palasi arī tu un sajūties lepna par savas tautas dziļo pasaules kārtības izpratni!

Rudīte Raudupe. Pašatklāsme

Izdevniecība Madris, 2015, 190 lpp.

"Pašatklāsme" ir grāmata, kas satur garīgo mācību. Autore norāda, ka šī mācība ir mūžīga, der visos laikos un visās zemēs. Grāmata runā par garīgu transformāciju, kā pamatu lietojot vēdāntas mācību un pārsteidzoši organiski savijot to ar latvju dainu viedu. Ar praktisku vingrinājumu palīdzību autore atklāj, kā var iemācīties pazīt Gaismu sevī un ieviest to savā dzīvē, tā paverot ceļu uz pašpilnveidi un garīgu atveseļošanos.

Ja zemāk lasāmais fragments tev kaut vai nedaudz atgādina tevi pašu, šo grāmatu ir vērts izlasīt. Vai uzdāvināt kādam, kurš nostājies uz meklējumu ceļa.

"Iedomājies būtni, kas ir pārklāta ar daudzām podziņām jeb taustiņiem. Un, kaut arī šī būtne dažas lielākās pogas cenšas paslēpt, apkārtējie tomēr tās ievēro un izjūt lielu labpatiku, spaidot tās. Ik reizi, kad kāds nospiež pogu, būtne reaģē. Tā ir atkarīga no citiem. Viņa atrodas citu cilvēku varā – kā marionete, kuru leļļu dresētājs rausta aiz diedziņiem.

Ja mēs neiemācīsimies sevi atmodināt no savas apziņas miegainības, pastāvīgi neuzmanīsim savas domas, nepievērsīsim uzmanību, par ko domājam, mūs gaida nolemtība palikt no citiem atkarīgā stāvoklī, kādā atrodas nelaimīgā būtne, kas nosēta ar podziņām, ko citi var spiest pēc patikas.
Lai arī mēs nespējam kontrolēt visu, kas ar mums dzīvē notiek, tomēr mēs spējam kontrolēt, kā reaģējam uz notiekošo. Tieši dzīves uztvere atšķir laimīgu cilvēku no nelaimīga, veiksminieku no neveiksminieka."

Rudīte Raudupe. Dievatziņa vēdās un dainās

Izdevniecība Madris, 2015, 295 lpp.

Ja iepatikusies grāmata "Pašatklāsme" un gribas palasīt kaut ko dziļāku, iesaku šīs pašas autores grāmatu "Dievatziņa vēdās un dainās". Grāmata apskata Latvijas gara mantojumu – dainas – no filosofiskā, garīgā un psiholoģiskā viedokļa, salīdzinot dainās pausto dzīvesziņu ar mācībām, ko lasām vēdās.

Autore lieliski parāda, ka cauri visiem garīgās meklēšanas ceļiem vijas viena atziņa: mums jāiemācās attīrīt mūsu domas, nomierināt prātu un jūtas, lai rastos vieta, kurā dievišķais mūsos varētu izpausties. Šī grāmata dod padomu jebkurai dzīves situācijai un palīdz katram pašam labāk izprast savu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!