Foto: Privātais arhīvs
Īrijā dzīvojošā dziedniece Emilija Alehno jau gadiem ilgi veiksmīgi strādā ar savu autormetodi – gaismas praksi, kuras rezultātus pierāda arī medicīniski novērojumi. Ko īsti ietver šī prakse un kā tas varētu būt noderīgi ikvienam no mums?

Emilija Alehno ir Starptautiskās tradicionālās un alternatīvās medicīnas biedrības locekle, vairāku praktiskās psiholoģijas grāmatu un daudzu dziedinošu meditāciju autore, skolas "Ceļš uz gaismu" vadītāja, par savu ieguldījumu saņēmusi vairākus nozares apbalvojumus, to skaitā Svētā Panteleimona dziedinātāja augstākās pakāpes ordeni, Paracelza ordeni par ieguldījumu dziedniecībā, 2009. gadā Psihologu, ārstu, garīgo un tautas dziednieku vispasaules asociācija piešķīrusi Dziednieka zvaigzni par jaunu skatījumu uz dziedniecības praksēm. Ar viņas pieredzi interesenti varēs iepazīties martā – starptautiskā ezotērikas festivāla "Destiny's Gift" laikā – meistarklasēs Rīgā.

Lūdzu, pastāstiet sīkāk par savu autormetodi – kas tajā unikāls un vērtīgs?

Autormetode "Universālā dziedināšana ar gaismu" iekļauj vienkāršas, pieejamas, saudzīgas gaismas prakses, kuras palīdz noteikt, atrast un īstenot atbrīvošanas un atlaišanas procesu, apzināti aizvākt un izmainīt slimības cēloni, attīstības blokus, bailes un tamlīdzīgi. Nav tādas dzīves jomas, kur gaismas prakse neiederētos, – gan veselība, gan attiecības, gan bizness un māksla, gan mājokļa attīrīšana, gaismas kosmetoloģija un organisma atjaunošana caur apziņas atjaunošanu.

Universālajās praksēs ļoti svarīgi ir tas, ka skolotājs mācekļus nevis piesaista sev, bet apmāca patstāvīgi risināt dzīves jautājumus. Viens no gaismas prakšu galvenajiem sasniegumiem ir negatīvo enerģiju anihilācija, nenosviežot to uz Zemes ķermeņa vai sev zem kājām. Tas ir briedumu apliecinošs sasniegums, kas palīdz planētas dziedināšanā un Zemes iedzīvotāju apziņas izmainīšanā. Tā ir planētas valstu kolektīvās apziņas izmainīšanas iespēja, kas var pasargāt no kariem un katastrofām. Tas ir darbs no ieņemšanas līdz pat aiziešanai un palīdzība gaišajiem indigo bērniem un viņu vecākiem nest pasaulei tīru apziņu.

Šīs prakses noņem pieķeršanos slimīgajam ego un rada atbildību par savu rīcību, domām, vārdiem.

Vai tāda universāla dziedināšana vispār ir iespējama?

Jā, protams. Tikai – ir nepieciešama attīrīšanās, lai cilvēks spētu uzņemt gaismas augstās vibrācijas. Es jau daudzus gadus strādāju ar gaismu un redzu rezultātus. Darbs notiek ar dažādiem ļaudīm un slimībām – no iesnām līdz onkoloģijai. Ir daudz medicīnisku apliecinājumu, kad tiek noņemtas dažādu smagumu diagnozes, tajā skaitā onkoloģiskās. Tieši tā arī ir universālā medicīna, kur cilvēks tiek uztverts kā veselums un netiek dalīts atsevišķos orgānos un sistēmās. Tikai šeit pagaidām vēl asi izpaužas zināšanu un ticības jautājums – maz kurš ir izaudzis līdz Gaismas izpratnes līmenim... Bet aug!

Ko varēs apgūt jūsu meistarklasē?

Pats normalizēt asinsspiedienu vai sirdsdarbību, likvidēt galvassāpes, tikt vaļā no bailēm, nedrošības un tā tālāk. Viens no rādītājiem ir radošās plūsmas pavēršana. Daudzi sāk, piemēram, rakstīt dzeju... Bet pats galvenais – iemācīties noteikt sāpju vai slimības iemeslus, kuri grauj apziņu, attiecības un pašu dzīvi. Šim nolūkam iespējams iegādāties mācību grāmatas un diskus, kuros ir prakšu "atslēdziņas".

Kas ir tie iemesli, kas cilvēku iedzen slimībā (vai slimību – cilvēkā)?

Es to sauktu par nezināšanu, sevis un savas dvēseles nesaprašanu. Mums tas nav mācīts, taču ir pienācis laiks šo apzināšanos mācīt skolās un saskaņā ar to dzīvot. Reliģiozu ļaužu ir daudz, bet ticīgo – pagaidām maz. Tāpēc es pasaulē nesu šo skaisto zinātni par dvēseli. Iemesli vienmēr ir līdzīgi, bet situācija katram sava. Par to var uzzināt manos semināros un manās grāmatās, kurās izklāstīts praktizējoša dziednieka skatījums uz slimību iemesliem, runas kļūdām, Apziņas izmainīšanas nepieciešamību un miera atrašanu pirmām kārtām paša dvēselē. Piemēram, daudzi nemaz negrib zināt, ka žēlums kaitē sirdij, un žēlo visus pēc kārtas. Tā vietā vajadzīga ir palīdzība un sapratne! Žēlums nedziedina. Īru ārsti sirds slimniekus sauc par žēlotājiem...

Vai cilvēks, reiz apguvis gaismas praksi, var tālāk darboties patstāvīgi? Vai vēl kas būtu nepieciešams?

Bez šaubām. Viņš palīdzēs ne vien sev, bet ar laiku varēs iemācīt Gaismas prakses gan bērniem, gan tuviniekiem. Šeit jāatceras par ētiku – nekādā gadījumā nedrīkst iejaukties cita cilvēka biolaukā bez viņa vēlmes un paskaidrojuma. Taču vēl šodien uz pieņemšanām daudzi nāk ar ģimenes albumiem...

Liela nozīme mūsu attīstības ceļā ir arī laikabiedru viedoklim. Piemēram, kāds cilvēks grib izveidot sev aizsardzību, tātad – kļūt izturīgāks, un skolotājs viņam paskaidro, ka tādējādi viņš nobloķēs savu attīstību. Bet ne jau šūnas no metāla mēs te būvējam vai ķēdēs sevi kaļam... Gaismas aizsardzība – tās ir iekšējas izmaiņas un savu vibrāciju pacelšana, dzīvesveida maiņa. Tīra apziņa gaismu uztver kā bezgalīgus gaismas laukus un bezgalīgas iespējas, nevis blokus. Taču jāsaprot, ka cilvēks ar ļoti zemām vibrācijām nav spējīgs iedomāties gaismu kā enerģiju – viņš to uztvers kā metālu...

Gaismas prakse noder gan skolotājiem, gan vecākiem, gan visiem mums un tiem, kuri vēlas kaut ko izmainīt ne vien sevī, bet arī šajā planētā. Īpaši vērtīgas grāmatas ir tiem, kuri māca citus. Mans viedoklis ir tāds – skolotājam un dziedniekam pirmām kārtām jāizdziedinās pašam.

Kāda ir jūsu izglītība? Vai nodarbojaties tikai ar gaismas praksi, skolu un rakstīšanu vai strādājat kādā citā profesijā? Kā to var apvienot?

Sev par laimi, es jau 15 gadus oficiāli strādāju par dziednieci un skolotāju savā skolā "Ceļš uz gaismu", savā birojā Dublinā, Īrijā. Veiksmīgi apvienoju skolotājas–dziednieces–lektores–dzejnieces–dziesminieces–biznesmenes profesijas (mums Dublinā ir arī ezotērikas veikaliņš) ar sievas–laimīgas sievietes–māmiņas–vecmāmiņas lomu. Un novēlu to visiem!

Kā dziedniecība palīdz vai varbūt traucē ikdienā?

Labs jautājums! Gaisma dzīvi izdziedina pilnībā, jo izgaismots ir ikviens segments un izveidota vesela, vienota apziņas matrica.

Pēc kādām pazīmēm cilvēks var saprast, ka gaismas terapija viņam palīdzējusi?

Jau pēc pirmā seansa vai dziļas gaismas meditācijas notiek izmaiņas, Nereti tās nav pārāk patīkamas. Tā notiek gadījumos, kad zemapziņā uzkrāts daudz neatbrīvoti baiļu, stresu, negatīvu emociju. Cilvēks var gan apraudāties, gan vēlēties palikt vienatnē.... Taču – tieši tā jau mēs kontaktējam ar dvēseli un Dievu!

Parasti cilvēkiem rodas lidojuma sajūta, viņi lieliski guļ, viņiem gribas smaidīt, viņi ir laimīgi... Pēc laika visas šūniņas vibrē viegli, nekas nesāp, domas pārstājušas nomākt – cilvēks ir vesels! Tikai regulāri jāveic profilakse, garīgā higiēna: kad veikta ģenerāltīrīšana, jāturpina rūpēties par kārtību. Kāpēc gan sastrādāt sev slimību un tad ar to cīnīties? Lai visiem veselība!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!