Foto: Shutterstock
Ezotēriķi ir gandrīz vienisprātis, ka starp parādnieku un aizdevēju izveidojas īpaša enerģētiskā saikne, kas ietekmē abu dzīvi līdz pat brīdim, kad parāds ir atdots. Šī saite ir apgrūtinoša gan vienam, gan otram, un vēl vairāk enerģijas prasa gadījumi, kad parādnieks kreditora uzticēšanos izmanto ļaunprātīgi un pat negatavojas atdot aizlienēto.

Acīmredzot, šī problēma ir veca kā pasaule, jo tautas metožu pūrā var atrast gan ieteikumus, kad labāk atdot parādus (ne vakarā, ne dilstošā Mēnesī un noteikti ne Saulgriežos), gan ar kādiem vārdiem šo darbību pavadīt ("Lai tev vienmēr būtu un man vairotos"), gan arī "galējos" līdzekļus parādu atgūšanai.

Neiesakot pārmēru aizrauties ar parādu atgūšanas rituāliem (galu galā – varbūt tev karmiski pienākas tikt apkrāptam?), piedāvājam iepazīties ar Dmitrija Ņevska, slāvu maga un 26 grāmatu autora, apkopotajām un praksē pārbaudītajām metodēm.

Ja nolem izmēģināt kādu no minētajiem rituāliem, paturi prātā, ka rituāla uzdevums ir palīdzēt fokusēt domu uz vēlamā mērķa sasniegšanu, nevis jebkādā veidā nodarīt pāri parādniekam, lai cik nekaunīgs viņš būtu. Ja nespēsi neturēt ļaunu prātu – cietīs arī tava enerģētika.

Četru sveču rituāls

Rituālu veic piektdienā pēc saulrieta. Tam nepieciešama neliela papīra lapa, pildspalva, šķīvis, augu eļļa un četras sveces: sarkana, tumši zila, melna un zeltīta.

Noliec sev priekšā aizdegtu zeltīto sveci un, skatoties uz liesmu, centies nomierināties. Lai kādas emocijas tev nebūtu pret parādnieku, tās nedrīkst traucēt mērķa sasniegšanu. Noformulē savu prasību un, paturot to prātā, ķerieties pie rituāla īstenošanas.

Aizdedz sarkano sveci un uzpilini tās vasku uz papīra lapas – stūros un vidū – kā aploksnei. Tad lapas vidū uzraksti parāda summu. Sarkano sveci noliec blakus zeltītajai.

Ņem zilo sveci, apzied to ar eļļu no augšas līdz apakšai un aizdedz. Skatoties uz liesmu, atsauc atmiņā sava parādnieka tēlu, viņa manieres, uzvedību. Atkārto savu prasību un nodzēs sveci, ar degošo galu nolaižot uz papīra lapas, kur uzrakstīta summa.

Ietin zilo sveci papīrā un sastiprini rullīti ar melnās sveces vasku. Nodzēs visas sveces un noliec visu līdz nākamajai piektdienai.

Nākamajā piektdienā atkārto rituālu, tikai beigās netin sveci papīrā, bet sadedzini lapu melnās sveces liesmā. Savāc pelnus un izber tos laukā, zemē. Zilo sveci, kura simbolizēja cilvēku, pataupi, līdz viņš atdos parādu.

Ja šķiet, ka parāda atdošanas process notiek pārāk lēni, var to aktivizēt ar zilās sveces palīdzību – to aizdedzina un, skatoties uz liesmu, izrunāt savu rituāla laikā izteikto prasību. Atstāj sveci degam 3-5 minūtes un tad apdzēs un noglabā.

Baltās sveces rituāls

Aizdedz baltu sveci, paņem asu nazi un uzmanīgi pārgriez karsto sveci uz pusēm. Aizdedz nogriezto apakšējo sveces daļu no augšdaļas liesmas. Ļauj abām svecēm kādu brīdi degt un tad paturi pirmo sveci virs otrās sveces liesmas. Kad pirmās sveces apakšdaļa sāk kust, uzliec to tieši uz otrās sveces, atkal savienojot abas puses. Uzrunā: "Kā sadalītais par vienotu atkal kļuva, tā mana nauda atkal mana tapa."

Nodzēs sveci un paslēp to sava parādnieka mājas tuvumā.

Rituāls ar svecēm un apelsīnu eļļu

Rituālu veic sestdienā, augošā vai pilnā Mēnesī. Tam nepieciešama dzeltena, zaļa un balta svece, apelsīnu eļļa, zaļa papīra lapa un tīrs metāla vai stikla šķīvis vai pelnu trauks. Aizdedz balto sveci un nolieciet tās priekšā trauku. Uz zaļās lapas uzraksti parāda summu, ko vēlies atgūt, un vārdus: "Lai tas, ko no manis paņēma, laikus pie manis atgriežas" un ieliec to traukā ar tekstu uz augšu.

Zaļo un dzelteno sveci iezied apelsīnu ar eļļu no augšas līdz apakšai, dzelteno sveci noliec pa labi no zīmītes, zaļo – pa kreisi. Aizdedz vispirms zaļo sveci, tad dzelteno. Saņurci lapu ar tekstu, aizdedz to no zaļās sveces liesmas un ieliec atpakaļ traukā, lai sadeg. Kamēr tā deg, atkārto vārdus vienu reizi. Pelnus sasmalcini ar nazi, kuram ir melns rokturis. Sveces atstāj, lai izdeg. Kad tās nodzisušas, izkaisi pelnus pa vējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!