Foto: Privātā arhīva foto.

Pavasara saulgriežos jau otro reizi Rīgā ezotērikas mīļotāji varēs sasmelties jaunu pieredzi un zināšanas Starptautiskajā ezotērikas festivāla Destiny's Gift. Par to, kas gaidāms festivālā, kā arī par savu pieredzi un taro pasauli stāsta festivāla idejas autore un rīkotāja, taroloģe un taro pasniedzēja Viktorija Korņejeva (attēlā).

No kurienes ideja par šāda starptautiska festivāla veidošanu?

Ideja par festivāla rīkošanu pie manis atnāca pērn pavasara sākumā. Tā bija atklāsme nakts vidū, pēc tam es negulēju vēl trīs naktis. Sapnī redzēju struktūru, plānu, cilvēkus, kuri ideju atbalstīs. Tad padalījos idejā ar Olgu Vlasovu (festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja – red.), un mēs vairākus mēnešus negulējām kopā.

Norāžu, ka jārīko festivāls, bija pulka. Ik dienu savā taroloģes darbā es sastopu ļaudis, kuri interesējas par ezotēriku, meklē kvalitatīvu informāciju, pasniedzējus. Arī mani dzīve savedusi kopā ar daudziem ezotērikas, personības pilnveides un veselīga dzīvesveida profesionāļiem. Tie ir kolosāli speciālisti, kuri spēj ienest labvēlīgus notikumus cilvēku dzīvēs, izdziedināt ķermeni un dvēseli, nostādīt uz īstā ceļa. Ir pienācis laiks sinhronizēt divas lielas cilvēku grupas: tos, kuri var dot zināšanas un produktus, un tos, kuri to visu meklē.

Manā dzīvē ir divas lielas mīlestības, kā divi putna spārni: pirmkārt, ezotērika – taro kārtis, otrkārt – profesionāla pasākumu organizēšana. Ezotērikas festivālā abi šie spārni devuši dievīgu lidojumu ne tikai man, bet arī daudziem tā dalībniekiem.

Kāpēc ir svarīgi un vērtīgi šādus festivālus veidot?

Ezotēriskie festivāli gūst lielu popularitāti, cilvēki garīgi mostas, meklē domubiedrus. Tas, par ko senāk runāja šaurā lokā, tagad izplatās plašās aprindās. Mēs dzīvojam informācijas un tehnoloģiju laikmetā, internetā var atrast teju vai visu. Bet – kurš atbild par šīs informācijas kvalitāti? Festivālos ir vairāk iespēju dzirdēt tiešām vērtīgu informāciju, sastapt savu skolotāju, iegādāties kvalitatīvas, ar rokām darinātas lietas, kurām piemīt īpašs spēks. Ezotēriskajā pasaulē daudzi cits citu pazīst, festivālos piedalās cilvēki ar autoritāti un labu reputāciju.

Pastāsti, lūdzu, par festivāla struktūru!

Festivāla struktūra ir daudzšķautņaina. Pirmkārt – stendi: iepazīšanās ar ezotēriskajām skolām un produktu, literatūras, akmeņu, aromātisko eļļu, amuletu un dabas materiālu prezentācija.

Otrkārt – meistarklases par garīgās un personiskās attīstības, veselīga dzīvesveida, mērķu sasniegšanas un citām tēmām. Tās notiks atbilstoši aprīkotās telpās. Pavisam festivāla laikā būs 18 meistarklases (sīkāk par katru – www.esotericfestival.com nodaļā Pasākumi).

Treškārt, programma uz galvenās skatuves ietver tējas gatavošanas čempionātu, ezotērikas jomas vadošo speciālistu prezentācijas, kuras varēs noklausīties ikviens, garīgās un etniskās mūzikas kolektīvu uzstāšanos.

Pati arī vadīsi kādu meistarklasi?

Festivāla laikā ir daudz darāmā, mums ar Olgu visu laiku jābūt pieejamām, tāpēc neiznāks vadīt meistarklasi. Bet katru dienu vienu stundu mēs dāvināsim savus pakalpojumus: es – taro ekspresizlikumus, Olga – mehendi zīmējumus.

Kā tu pati nonāci līdz taro?

Ar spēļu kārtīm esmu pazīstama kopš bērnības, kopš aptuveni 10 gadu vecuma tās patstāvīgi pētīju, zīlēju sev pa druskai. Taro kārtis harmoniski ienāca manā dzīvē, strukturējot manu pasaules izpratni. Vispirms par kārtīm ieinteresējās mana māmiņa, un es tās sāku mācīties līdz ar viņu. Mēs apspriedām katru arkānu, bija sajūta, ka kaut kur dziļi būtībā es tās jau pazīstu. Vēlāk absolvēju ezotērisko centru taroloģijas specialitātē.
Katrs tarologs pateiks – ja viņa dzīvē ienācis taro, tātad kārtis pašas tā gribēja. Katra diena ir brīnumaina.

Cik ilgi jau ar to nodarbojies?

Kopš iepazīšanās ar taro apritējuši četri gadi. Plašāk darbojos divarpus gadus.

Kāpēc tieši taro, nevis, piemēram, Lenorman vai Grimo kārtis?

Acīmredzot, tas ir taro egregora lēmums. Paralēli studēju arī rūnas, interesējos par astroloģiju, taču dodu priekšroku specializācijai vienā jomā.

Taro kārtis – tā gluži nav tikai nākotnes zīlēšana. Kā vēl tās izmanto?

Taro iespējas ir bezgalīgas, šīs kārtis palīdz izprast pasauli, noteikt savu vietu pasaulē, saprast cēloņseku saistību cilvēka dzīvē. Bieži tās izmanto zīlēšanā, rituālos, meditāciju praksēs, lieto arī kā talismanus.

Tu pasniedz taro nodarbības. Vai jebkurš to var iemācīties?

Manas personības numeroloģiskajā portretā ir zīmes, kas rāda – man jānodarbojas ar izglītošanu. Atkal jau jāteic – laiks bija pienācis! Manā apkārtnē sāka parādīties cilvēki, kuri lūdza mani iemācīt viņiem taro. Es par kārtīm spēju runāt tik sīki un saprotami, ka cilvēki ātri "pieslēdzas" šai sistēmai. Sākumā bija individuālas nodarbības, bet kopš šā gada sākuma es vadu divas paralēlas grupas, un katra reize ir jauns atklājums!

Apgūt taro var ikviens, pie kura kārtis atnākušas. Izziņas laikā atklājas slepenas zināšanas, jutība, ekstrasensoras dotības.

Kādam jābūt cilvēkam, kurš spēj kvalitatīvi praktizēt?

Pirmkārt, cilvēkam jābūt pazemīgam, jātiecas pēc visaptverošas mīlestības – mīlestības uz Dievu un visu esošo. Tikai tīras mīlestības pamudināts cilvēks var nodarboties ar garīgām un ezotēriskām praksēm. taro māca mīlestību, pakļāvīgumu, vienotību.

Tagad ir ļoti daudz iespēju apgūt dažādas zīlēšanas tehnikas. Līdz ar to droši vien daudz šarlatānu un vienkārši krāpnieku... Vai tā nemaz nav?

Manuprāt, šarlatānu ir ļoti viegli izskaitļot. Pirmām kārtām jau par to runā viņa skatiens un ārējais izskats. No cilvēkiem, kuri ar zīlēšanas praksēs nodarbojas pēc aicinājuma, dveš miers un labvēlība. Blēža acīs viss rakstīts, taču nereti viņiem piemīt hipnotiskas spējas. Tas ir ļoti bēdīgi, jo cilvēks taču var nodarīt ļaunu daudziem, turklāt sabojā savu dzīvi un karmu.

Dažkārt es sastopu ezotēriķus, kuriem pašiem nepieciešama palīdzība. Dziedniekus, kuriem vajag dziedināšanu, praktizētājus, kuriem vajadzīga psiholoģiska palīdzība. Bieži tas notiek tāpēc, ka dziednieks pārvērtē savas iespējas un ķeras pie sarežģītām saslimšanām, kuras pēc tam var "savākt" sev. Acīmredzamus šarlatānus es savā dzīvē neesmu sastapusi, varbūt tādi ir tematiskos TV šovos.

Kā cilvēks-klients varētu pateikt, ka ir strādājis ar godprātīgu taro profesionāli, nevis pāris grāmatas izlasījušu amatieri?

Pēc viņa runas: pieredzējušam tarologam divinācijas (izlikuma lasīšanas) brīdī atveras informācijas kanāls, un informācija burtiski līst straumēm. Sākumā jārunā tarologam un jānodod visa kāršu sniegtā informācija, un tikai pēc tam jāuzdod jautājumi. Ja cilvēks atnāk uz seansu, un viņu tūlīt pat sāk iztaujāt, ir liela varbūtība, ka viņš ir nokļuvis pie iesācēja vai pie šarlatāna.

Mēdz būt brīži, kad kārtis neatbild uz kādu jautājumu. Iespējams, tobrīd klients nav bijis patiess vai gatavs uzklausīt atbildi.

Zināt nākotni – vai tas ir nepieciešams?

Cilvēks ir savas dzīves radītājs, un ir noderīgi zināt, kas viņu sagaida tajā vai citā jomā, zināt, kā salikt akcentus, ko atstāt uz vēlāku laiku, ko nesīs attiecības ar kādu cilvēku, kas gaidāms braucienā vai tikšanās laikā, kādā biznesā ieguldīt, un tamlīdzīgi. Taro dod ieteikumu, virzienu, bet lēmumu cilvēks pieņem pats.

Varbūt tas ir pat nevēlami kaut kādos noteiktos gadījumos?

Ja kārtis uzskata, ka cilvēks kaut kādu informāciju nav gatavs pieņemt, tarologs nevarēs to nolasīt. Bieži taro var brīdināt – izmainot savu domāšanu un izmainot akcentus savā dzīvē, cilvēks maina savu rīcību.

Vai tu pati sev zīlē?

Līdz ar taro praksi paveras arī gaišredzība, un daudzas atbildes es zinu bez kārtīm. Tomēr ik pa laikam izlieku, lai pārliecinātos, ka pareizi virzu savu aktivitāti, eju pa laimīgu ceļu, ko man sagatavojis Radītājs.

Ko vēl tu vēlētos pateikt?

Gribu novēlēt visiem Orākuls.lv lasītājiem ieklausīties sevī – visas atbildes ir mūsu sirdīs! Mācieties paplašināt savu redzesloku, dzīvojiet ar mīlestību. Skaistums, zināšanas un mīlestība izglābs pasauli. Un – aicinu atnākt uz II starptautisko ezotērikas un pašizziņas festivālu Destiny's Gift, kurš norisināsies pavasara Saulgriežu laikā – 19.-20. martā no plkst. 11 līdz 20 – Merkure Riga Centre, Elizabetes ielā 101.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!