Foto: Shutterstock
Nereti pie ekstrasensiem un astrologiem vēršas cilvēki, kuriem ir aizdomas, ka tikt pie cik necik pienācīga ienākuma viņiem traucē konkurentu noskaudums vai ar nodomu likta graujoša enerģētiskā programma. Nabadzības lāsts jeb enerģētiskā negatīva programma uz naudas trūkumu – vai tas ir tikai mīts? Ir dažādi viedokļi, dažādas metodes šādas programmas diagnosticēšanai un, protams, rinda rituālu tās noņemšanai.

Ekstrasensu cīņu 14. sezonas uzvarētājs Aleksandrs Šepss skaidro, ka lāsta diagnosticēšanai nereti nav nepieciešami rituāli – negatīvs sevi parāda pats: cilvēka noskaņojums mainās no apātijas uz agresiju, ja graujošajai programmai ir saistība ar naudu, tad cilvēkam bez pamatota iemesla pazemina algu vai uzsaka darbu, cilvēks pēkšņi un šķietami neizskaidrojami zaudē veselību un tādējādi – iespējas nopelnīt dienišķo maizi. Nolādējums uz nabadzību vai izputēšanu aktivizē arī cilvēka vājās puses – pārmērīgu tieksmi pēc alkohola vai aizraušanos ar azartspēlēm.

Citas pazīmes, kas liecina par negatīvas programmas klātbūtni, ir:

  • Pēkšņi, apjomīgi naudas zaudējumi vai zādzība,
  • Neatmaksājamu parādu uzkrāšanās,
  • Iepriekš neraksturīga tieksme nejēdzīgi notriekt uzkrājumus,
  • Attiecību pasliktināšanās ar lietišķajiem partneriem bez redzama iemesla,
  • Dārgas darbam izmantojamas tehnikas iziešana no ierindas.

Atslēgas vārdi šajā uzskaitījumā ir "pēkšņi", "bez pamatota iemesla".

"Ja šādi notikumi sāk nākt rindām vien, iespējams, cilvēka dzīvē ir sācies kāds finansēm nelabvēlīgs astroloģiskais periods," skaidro sertificēta astroloģe Aija Austruma. "Pirms apvainot konkurentus vai skauģus un krist panikā par uzliktu enerģētisko negatīvu, būtu vērts ielūkoties savā horoskopā. Tomēr jāatzīst, arī man manā praksē ir gadījies sastapties ar situācijām, kad sabrukums un izputēšana cilvēka kartē "nav paredzēta", tomēr realitātē tas notiek. Šādā gadījumā (ļoti piesardzīgi, un tomēr!) ir pamats pameklēt iemeslus citur. Jebkurā gadījumā – pirms dažādos maģiskos veidos mēģināt attīrīties no naudas lāsta, vispirms ir vērts attīrīt sirdsapziņu – atdot parādus, nokārtot solījumus."

Vai cilvēks pats sev var noņemt naudas lāstu?

Ekstrasenss Aleksandrs Šepss uzskata, ka vienkāršākajos gadījumos tas ir iespējams, turklāt ar vienkāršām tautas metodēm, olām un sāli – tie izsenis izmantoti maģijā, jo uzskata, ka tiem piemīt jaudīgas attīrošas un aizsargājošas īpašības. Pats galvenais, kas nepieciešams, – koncentrēšanās un ticība saviem spēkiem.

Tīrīšana ar olu. Cilvēks jānosēdina ar seju pret logu, jāpaņem jēla vistas ola un ar riņķveida kustībām jānoritina cilvēka ķermenis, sākot ar galvu, tad – pa mugurkaulu uz leju, un visbeidzot – kājas un rokas. Aleksandrs apgalvo, ka pēc veiksmīga rituāla ola var mainīt savu formu, krāsu, svaru un pat smaržu.

Tīrīšana ar sāli. Pēc saulrieta jānoberzējas ar visparastāko rupjo sāli un jānoskalojas zem aukstas dušas. Secināt, vai rituāls izdevies, var pēc notekošā ūdens krāsas: tai jābūt it kā netīrai.

Nopietnākos gadījumos, kad programma likta apzināti vai pat profesionāli, pašam tikt vaļā no tās var būt grūti, – tad nevajag "pašam sev labot zobus", bet tomēr pajautāt padomu profesionāļiem.

Piesardzības pasākumi

Ir arī vesela virkne preventīvu metožu, lielākoties tās nāk no slāvu tautu sadzīves maģijas tradīciju pūra, bet itin labi iedzīvojušās arī pie mums. Palasot šos ticējumus, pirmā reakcija ir – vai tiešām kāds kaut ko tādu dara? Ekstrasensi apliecina, ka diemžēl dara gan, un biežāk nekā mums šķiet. Tātad – ko nebūtu vēlams darīt?

Necel no zemes naudu vietās, kur apgrozās daudz cilvēku (veikalos, stacijās u.tml.), jo tā var "pacelt svešu nabadzību". Īpaši tas attiecināms uz krustcelēm, kā arī paša lieveni – kas lai zina, kurš un ar kādu nolūku monētas tur atstājis?...

Neaizdod naudu pēc saulrieta, jo šādas banknotes tiek izmantotas maģijā. Lai cik tas izklausītos absurdi, tieši reliģiskie svētki bieži tiek izmantoti nejaukiem rituāliem, tāpēc brīdinājums par saulrietu īpaši attiecināms uz laiku pirms Lieldienām un tamlīdzīgi. Ja tomēr nākas aizdot, turklāt aizņēmējs tev intuitīvi nepatīk, pieraksti banknošu numurus. Ja atpakaļ saņemsi tieši tās pašas banknotes, slāvu magi iesaka tās netērēt, bet nekavējoties samainīt pret citu nominālu.

Dažviet eksistē tradīcija likt naudu līdzi zārkā aizsaulē aizgājušam tuviniekam. To nu gan nebūtu ieteicams darīt – kāpēc gan tīšā prātā apglabāt savu labklājību? Ticējums vēsta, ka lāsts ķer nevis monētas īpašnieku, bet to, kurš naudiņu zārkā ielicis, tāpēc uz to "parakstīties" arī nav ieteicams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!