Foto: Shutterstock

Tāda nu reiz ir mūsu stresainā ikdiena: cilvēks sāk aiziet no sevis un plūst pa dzīves straumi, kuru vada pavisam citi cilvēki. Arvien retāk sanāk uzdot sev jautājumu – ko es patiešām vēlos sasniegt? Kā atsvars šai tendencei ir dažādas senlaikos un mūsdienās radītas metodes, kā "izslēgt domu maisītāju" un atjaunot dzīvības enerģiju. Viena no tām – Aktavio Liosa metode, ko tagad iespējams apgūt arī Latvijā.

"Mūsdienu tehnokrātiskajā laikmetā ikdienas aug steiga, dzīves skrējiens, palielinās darba stundas un pienākumu apjoms, prasības pēc materiālās pasaules komforta kļūst arvien izteiktākas. Un paralēli šim procesam arvien mazāk laika atliek pievērst uzmanību savai iekšējai pasaulei – atpūtai, līdzsvaram, mieram un harmonijai sevī, kad cilvēks sadzird un apzinās, kā viņš jūtās, kas patīk, kas nepatīk dzīvē un sevī pašā, ko uzlabot, ko darīt citādi. Pietrūkst laika pakavēties pieredzētajā un sasniegtajā, pateikties, izjust patiesu prieku un gandarījumu par sevi, par savas dzīves procesiem," stāsta Ilze Svētiņa, "Avilon" studijas vadītāja un personīgās izaugsmes konsultante, kura vada lekcijas pēc Aktavio Lioss™ sistēmas.

Aktavio Lioss ir komponists, kas jau vairāk nekā 35 gadus nodarbojas ar smalko enerģiju pasaules iepazīšanu. Meistars Lioss savus skaņdarbus un video darbus veidojis kā izjūtu alķīmiju – 15.–16. gadsimta alķīmiķa Paracelza darbu turpinājumu. Viņa mūzika un dzīvesziņa atpazīstama arī Somijā, Francijā, Nīderlandē, Vācijā, Dānijā un Lielbritānijā.

Liosa uzmanības fokusā ir dzīvības enerģija – cilvēka iekšējais spēks, kas dod spēju dzīvot un realizēt sevi šajā pasaulē. Šī enerģija palīdz sasniegt to, ko cilvēks vēlas jebkurā dzīves jomā – ātri, viegli un efektīvi. Bez dzīvības enerģijas cilvēks ir bezspēcīgs. Kā to vairot un uzturēt?

"Jo mazāk mums ir laika nonākt iekšējā harmonijā ar sevi, jo tālāk aizejam no sevis, jo spēcīgāk tiekam ierauti dzīves virpulī, pār kuru pašiem nav kontroles, un tas sāk ar laiku radīt neapmierinājumu, dusmas, agresiju pret sevi, pret citiem, pret pasauli," skaidro lektore Ilze. "Negatīvajām emocijām krājoties laukā, veidojas lauka piesārņojums, un tas sāk izpausties kā veselības traucējumi, sarežģījumi attiecībās, naudas, darba lietās utt. Ir tikai laika jautājums, kad dzīve izvilks STOP zīmi un liks aizdomāties – kā tā tiek vadīta, kur tiek pieļautas kļūdas. Un liks meklēt līdzsvaru starp materiālo un garīgo attīstību."

Februāra sākumā ar Aktavio Liosa dzīves mācību par cilvēka enerģētiku būs iespējams apgūt jaunā grupā Rīgā. "Lekcijā "Domu maisītājs un dzīvības enerģija" apgūsiet dziļas zināšanas par cilvēka dzīves likumsakarībām un praktiskas metodes sevis pilnveidošanai," sola Ilze. "Šo lekciju mērķis ir dot iespēju apzināties, kas ir katra iekšējais spēks, kā paši to visvairāk izniekojam, un iemācīties praktiskas tehnikas, ko lietot ikdienā, lai veidotu harmoniju savā iekšējā pasaulē un būtu efektīvāki visos procesos. Galvenais ieguvums – iepazīt sava prāta darbības noslēpumus, iemācīties "domu maisītāja" apturēšanas un vadīšanas tehnikas." Noslēgumā plānota meditācija ar Aktavio Lioss™ mūziku dziļai relaksācijai.

Par citām lekcijām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!