Foto: Shutterstock
Mēs bieži sastopamies ar nepatīkamām sajūtām, emocijām, situācijām un attiecībām, kuras mums rada dažāda veida diskomfortu. Tas var būt vienkārši diskomforts, bet citu reizi arī nopietnas problēmas – piemēram, slimības, dažādas nelaimes darbā, mājās, attiecībās, kuras mums ir ļoti grūti izskaidrot. No kurienes tās rodas, un kā ar to cīnīties?

Iepriekš minētajām, it kā "no gaisa nokritušajām" ķibelēm, šķiet, nav nekāda sakara ar mums un mūsu rīcību – iespējams, mēs pat esam rīkojušies tā, lai saņemtu pilnīgi pretēju rezultātu –, tomēr nepatikšanas rodas teju vai "tukšā vietā", un mums ir grūti saskatīt savu saistību ar notiekošo. Bieži kāda cita cilvēka klātbūtne mums atņem enerģiju, pēc sarunas ar viņu jūtamies tukši un nelaimīgi vai pat neveseli.

Ja šīs situācijas atkārtojas un cilvēks sāk justies sliktāk, bieži vien šiem notikumiem tiek meklēts cēlonis un vaininieks, kā arī iespējamie risinājumi.

Kā sevi pasargāt un vai vispār mums sevi būtu no kāda jāsargā? Uz šiem un vēl citiem jautājumiem semināros atbild un dalās ar savu pieredzi Juris Brants, neformālās izglītības programmas kūrētājs, licenzēts alternatīvās veselības skolotājs, "Esi vesels" centra dibinātājs un vadītājs.

"Īsumā – mēs esam vampīri un donori vienlaikus. Pēc būtības enerģētisko vampīru nemaz nav. Tas ir mūsu iedalījums, ka kāds mūs vampirē. Tā ir mūsu sapratne un mūsu izraisīta rīcība, lai cilvēks pret mums izturētos tā, kā viņš pret mums izturas... Bet mēs pēc tam viņu vainojam, tādā veidā noņemot no sevis atbildību. Tā ir mūsu neapzināta rīcība jebkurā dzīves situācijā – sākot ar domu, runu, beidzot ar darbību. Un darbība ir pati interesantākā!"

Šie un citi jautājumi tiek apspriesti lekcijās un mācībās, par ko vairāk var uzzināt www.esivesels.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!