Foto: Shutterstock
Pitagors teicis, ka visas lietas var iedomāties kā skaitļus. Numeroloģijā katram vārdam ir savs vibrējošais skaitlis, ko iegūst, izsakot burtus skaitļos. Burti un skaņu simboli, līdzīgi kā skaitļi, ietekmē cilvēku, ietver sevī "slepeno kodu". Vārdu sakot, vārds un tā īpašnieks ietekmē viens otru, tāpēc tik svarīgi, lai vārds harmonētu ar tā nesēju.

Lai raksturotu konkrēta cilvēka personību, būtu jāņem vērā gan viņa dzimšanas skaitlis, ko iegūst, summējot dzimšanas datus, gan vārda skaitlis.

Dzimšanas skaitli dēvē par personības skaitli, bet vārda skaitli – par attīstības skaitlis. Dzimšanas dienas skaitli mēs mainīt nevaram, bet ar vārda (attīstības) skaitli gan ir iespējami varianti. Vārds ir kā savdabīgs "spieķis", ar kuru mēs varam iet pa savu dzīves ceļu. Ja tas ir atbilstošs, dzīve piedāvā vieglākas situācijas un atbilstošākus uzdevumus. Ja vārda vibrācija sakrīt ar dzīves vibrāciju, cilvēki ir veiksmīgi, no daudzām ķezām un ķibelēm pasargāti.

Vārds cilvēka dzīvi ietekmē divējādi: pirmkārt – kā viņš pats sadzīvo un jūtas ar šo vārdu (tas atkarīgs no tā, vai cilvēka vārda cipari ir harmonijā ar viņa dzimšanas datiem), otrkārt – kā apkārtējie uztver šā vārda vibrācijas un kā pret tām izturas. Cilvēki var vārda nēsātāju personiski nepazīt, taču viņi uztver vārda skanējumu, kas, tāpat kā jebkura cita skaņa, izraisa noteiktas sajūtas un emocijas.

Ik burts cilvēka vārdā atbilst noteiktam skaitlim. Šos skaitļus saskaita, tad summē, nonākot līdz viencipara skaitlim. Katrā valstī izmanto tās valsts alfabētu, kurā cilvēks dzīvo.

Reālo dzīvi dod dzimšanas skaitlis, bet vārda vibrācija kādus faktorus pastiprina vai, tieši otrādi, – mīkstina. Piemēram, zēnam, kas dzimis ar "sievišķiem" datiem, nevajadzētu dot sievišķas vibrācijas vārdus, kas šīs īpašības vēl pastiprinātu, savukārt vīrišķīgām meitenēm vajadzētu dot numeroloģiski sievišķīgus vārdus, kas padarīs viņas maigākas. Cilvēkiem, kuriem dzimšanas datu numeroloģiskajā matricā sargeņģelis nav iedots, būtu vēlams vārds, kas šo eņģeli piesaista.
Ar gadiem vārds cilvēku ietekmē arvien spēcīgāk – tas kā labs vīns nobriest un savu raksturu parāda laika gaitā. Līdz 10 gadu vecumam vārds darbojas enerģētiski mazāk niansēti.

Katru cilvēku labvēlīgi ietekmē simtiem lietu, tādēļ vēlams, lai vārds, kuru ikdienā nākas bieži dzirdēt, pašam nosaukt un rakstīt, veidotu labvēlīgu ietekmi! Tas ir pietiekams iemesls pret šo jautājumu attiekties nopietni! Nosakot vārda atbilstību konkrētam cilvēkam, vēlams izmantot arī personīgo horoskopu, lai redzētu, kā izvēlētais vārds saskan ar cilvēka raksturu, talantiem un sūtību uz Zemes. Šim nolūkam, pirms dot mazulim vārdu, ieteicams vērsties pie numerologa un astrologa.

Sava vārda vibrāciju var aprēķināt arī katrs pats, izmantojot zemāk redzamo tabulu.

Piemērs: ESMERALDA 7+8+2+7+7+1+9+6+1=48. Reducējam iegūto skaitli uz vienu ciparu: 4+8=12 => 1+2=3. Tātad Esmeraldas cipars ir 3.

Tiesa, numerologi ņem vērā ne vien vārda kopējo vibrāciju, bet arī dažādas ciparu kombinācijas, ko veido burtu/ciparu izvietojums vārdā, piemēram, Iveta un Evita nav uzskatāmi par vienādiem vārdiem, kaut arī, saskaitot burtiem atbilstošos ciparus, summa sakrīt.

Lai noteiktu, vai vārds ir veiksmīgs konkrētam nēsātājam, jāņem vērā arī viņa dzimšanas numeroloģiskā matrica. Tādēļ šeit norādītas tikai vārdu kopējās vibrācijas pamatiezīmes:

1 dzīves enerģija, ego, līderisms
2 sirds, jūtas, dvēsele, intuīcija
3 atbildīgums, darbaholisms, kārtība
4 stabilitāte, spēks, izturība
5 intelekts, intuīcija, jūtas
6 loģika, saimnieciskums, spēks
7 talants, aizsardzība, sargeņģelis
8 ambīcijas, mērķtiecība
9 prāts, intelekts, gudrība

Pāra cipari piešķir vārdiem vīrišķo, bet nepāra cipari – sievišķo enerģētiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!