Foto: Shutterstock
Cilvēkiem jautājot, ko viņi dzīvē vēlas visvairāk, visbiežāk saņemam atbildi – laimi. Katrs no mums to definē citādi, tomēr šo sajūtu uztveram līdzīgi. Šai sakarā blogā openmind.com izklāstīti paradumi, kas piemīt laimīgiem cilvēkiem, tomēr netiek skaļi apspriesti. Iepazīsties ar tiem un atvieglo nokļūšanu uz savu laimes salu!

Mīli sevi tādu, kāds esi

Mēs esam dažādi, tāpēc lieliski. Un tikpat neatkārtojami ir arī mūsu trūkumi un vājības. Pieņem to un beidzot iemīli sevi, netiecoties pēc citu definētu standartu sasniegšanas nevienā dzīves jomā! Svarīgākie kritiķi sev esam mēs paši!

Attiecības dzīvi padara krāsaināku, nevis ir tās galvenā jēga

Romantiskas, ģimeniskas, koleģiālas – šādas un citādas attiecības ar līdzcilvēkiem mūsu dzīvi dara bagātāku, tomēr noteikti nav uzskatāmas par galveno mērķi, uz ko koncentrēties. Nemēri savu laimi, vērtējot savus panākumus un veiksmi dzīvē pēc sasniegumiem privātajā dzīvē un tās veiksmes faktora.

Pieņem kritiku

Objektīva kritika ir viena no vērtīgākajām lietām, ko no līdzcilvēkiem varam saņemt. Pieņem to un mācies no savām neveiksmēm, tā gūstot noderīgu pieredzi un neatkārtojot vecās kļūdas, kas var kavēt mūs no panākumu gūšanas.

Svini citu panākumus

Skaudība un greizsirdība ir attiecību slepkava. Tā vietā, lai īgņotos, ka kādam ir izdevies sasniegt to, ko klusībā vēlies izdarīt jau sen, priecājies par šo cilvēku un uztver viņa veikumu kā papildus motivāciju sev!

Nepadari sevi par upuri

Ja sevi uztversi kā apstākļu sakritību, pasaulē valdošās netaisnības un līdzcilvēku negodīgo nolūku upuri, dzīvojot pēc šāda principa, ātri vien ieslīgsi depresijā! Izvēlies būt nevis upuris, bet uzņemies atbildību par sevis pieņemtajiem lēmumiem un arī to sekām!

Viss patiešām notiek tā, kā tam jānotiek

Šis ir tik bieži dzirdēts teiciens, ka šķiet teju banāls. Tomēr, izvērtējot savu dzīvi ilgākā laika griezumā, sapratīsi, ka kādreizējās neveiksmes no tiesas ir bijušas nepieciešamas tavai izaugsmei un zināšanām šodien!

Neļauj naudai diktēt noteikumus

Atceries, ka nauda ir līdzeklis, kā atvieglot ceļu uz laimi, nevis automātiska tās atslēga. Nesūrojies par pārāk mazajiem naudas līdzekļiem, bet domā, kā to nopelnīt un uzlabot savas dzīves apstākļus, nevis krist apātijā, neveiksmēs nemitīgi vainojot finansiālas grūtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!