Foto: AP/Scanpix

Aktrise un dziedātāja Keita Vinsleta ir viena no veiksmīgākajām aktrisēm Holivudā, kuras šarmu varam baudīt ne tikai leģendārajā grāvējā Titāniks, bet arī tādās filmās kā Prāts un jūtīgums, Airisa, Gaišo atmiņu mūžīgais starojums, Lasītājs, Brīvdienas, Revolūcijas ceļš, Stīvs Džobss un daudzās citās. Vinsletai piemītošais valdzinājums un sievišķība iedvesmo daudzas sievietes visā pasaulē, aktrisei pašpārliecināti runājot gan par dažādiem sociāli jūtīgiem jautājumiem, gan visnotaļ personiskām tēmām.

Ar gaumi jokojot par pūliņiem, kas sievietēm jāiegulda sava izskata uzturēšanā, gan pasmīnot par sabiedrības uzpūstajiem ideālā skaistuma standartiem, Vinsleta, šķiet, apburs ikvienu. Lūk, nedaudz vairāk informācijas par aktrises mūža gājumu!

Dzimusi 1975. gada 5. oktobrī Lielbritānijā aktieru ģimenē, Keita Elizabete Vinsleta jau septiņu gadu vecumā uzsāka aktrises gaitas. 1988. gadā aktrise bija redzama televīzijas ekrānos seriālā Shrinks, savukārt trīs gadus vēlāk ambiciozā pusaudze nolēma pamest skolu, lai pilnībā nodotos profesionālai aktrises karjeras veidošanai.

Filmējoties maznozīmīgās lomiņās dažādās reklāmās, filmās un televīzijas uzvedumos, 1994. gadā Keita debitēja jau nopietnākā kino, iegūstot lomu filmā Heavenly Creatures, kurā visnotaļ spilgti izpaudās aktrises paaudzēs mantotais talants, Vinsletai iegūstot arī trīs balvas, tai skaitā balvu Empire Award kā labākajai britu aktrisei.

Gadu vēlāk Vinsleta filmējās rakstnieces Džeinas Ostinas populārā romāna ekranizācijā filmā Sense and Sensibility, pierādot sevi kā vienu no talantīgākajām jaunajām aktrisēm un iemantojot kritiķu cieņu – Vinsleta saņēma Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmijas kino balvu un savas pirmās nominācijas Amerikas Kinoakadēmijas balvai un Zelta Globusa balvai par otrā plāna lomu.

Savukārt loma, kas aktrisei nesa ne tikai Lielbritānijas, bet nu arī pasaules slavu, bija leģendārais Džeimsa Kemerona grāvējs Titanic, kurā Keita atveidoja daiļo Rozu. Aktrise nekavējoties kļuva par sieviešu elku teju visā pasaulē, kā arī tika nominēta Oskaram. Keitas ceļš pretim slavas virsotnēm bija sācies, un kādreizējie sapņi, kas vēl nesen tika loloti, sēžot skatuves mākslas vidusskolas solā pusaudzes gados, pamazām pārtapa īstenībā.

Jāpiebilst, ka Rozas lomu Keitai palīdzēja iegūt aktrisei iedzimtā neatlaidība un ticība sev. Titānika režisoram meklējot Odrijas Hepbernas prototipu, kam vienlaikus piemistu arī ievērojama profesionālā pieredze, Kemerons visnotaļ šaubīgi uztvēra Vinsletas kaislīgo vēlmi iegūt lomu.

Tomēr aktrise bija pārliecināta par sevi un, uzsverot, ka tieši viņa Rozas lomai ir vispiemērotākā, panāca Kemerona piekrišanu, ko režisors vēlāk atzina par vienu no labākajiem lēmumiem savā mūžā.

"Es nesaprotu, kāpēc tu vēl apsver citas kandidatūras? Es ESMU Roza!" kādā no telefona zvaniem, ar ko Vinsleta burtiski bombardēja Kemeronu, aktrise reiz teica, nosūtot režisoram arī rozi un kartīti, kuru parakstīja kā "Tava Roze".

Jāpiebilst, ka, neraugoties uz Keitas un viņas kino partnera Leonardo di Kaprio krāšņo mīlas stāstu, kas filmas skatītājos, sabiedrībā un medijos rosināja visnotaļ dabiskas gaidas, ka Roza un Džeks jeb Keita un Leonardo par pāri kļūs arī reālajā dzīvē, tā tomēr nenotika. Taču abu nenoliedzamā jūtu ķīmija un spēja saprasties teju no pusvārda kļuva par pamatu sirsnīgai draudzībai, kas jau 20 gadu garumā aktierus vieno vēl šodien.

Šobrīd Vinsleta ir precējusies ar Nedu Rokenrolu, biznesa magnāta Ričarda Brensona brāļa dēlu, un abu laulība ilgst no 2012. gada. Starp citu, Keitu pie altāra šajās kāzās veda tieši Leonardo.

Savukārt pirms laulības ar Nedu Vinsleta bija precējusies ar Semu Mendesu, leģendārās filmas American Beauty režisoru, ar kuru Keita sadarbojās arī filmas Revolutionary Road tapšanā. Jāpiebilst, ka par lomām filmā Revolutionary Road Vinsleta saņēma arī divas Zelta Globusa balvas.

Vinsletas un Mendesa laulībā piedzima dēliņš Džo, kļūstot par pusbrāli Vinsletas meitai Miai, kura, savukārt, ir aktrises pirmās laulības mīlestības auglis.

Vairāk par aktrises un dziedātājas dzīves gājumu, tā veiksmēm un neveiksmēm, kā arī spilgtākajiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem uzzināsi, skatoties biogrāfisko filmu par Vinsletas mūžu "Cilvēkstāsti: Keita Vinsleta" kanālā "STV Pirmā!" 8. februārī pulksten 21.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Imdb.com un Biography.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!