Foto: Publicitātes foto
Kā pārvarēt rīta nogurumu? Šo jautājumu sev uzdod ne viens vien cilvēks, kuram agri jāceļas uz darbu. Vai arī Tu esi to starpā?

Lai dienas sākums būtu patīkams un produktīvs, nepieciešams pavisam nedaudz. Aizdevējs Vivus.lv ir sastādījis TOP 5 rīta ieradumu sarakstu, kas palīdzēs Tev būt modrai un aktīvai jau pašā rīta agrumā. Ja esi no cilvēkiem, kuriem rīts ir nopietns pārbaudījums, seko šīm rekomendācijām un mēneša laikā redzēsi pārmaiņas!

5 rīta paradumi, kas mainīs Tavu ikdienu

No rīta cilvēka smadzenes strādā visefektīvāk, tāpēc nezaudē dabas doto iespēju sasniegt vairāk! Lūk, ko Tu vari darīt jau rīt, lai veiksmīgi izpildītu visus dienas uzdevumus:

  • celties uzreiz. Jo ilgāku laiku Tu pavadīsi zem segas, jo miegaināka jutīsies. Arī brīvdienās labāk nepalikt gultā ilgu laiku pēc pamošanās. Nepieciešamo enerģijas devu Tev dāvās uzmundrinoša duša un garšīgas brokastis;
  • izvedināt guļamistabu ik rītu. No rīta gaisa kvalitāte slēgtā telpā ir zema, bet svaigs gaiss ir dabisks enerģijas avots;
  • veltīt 10 minūtes fiziskajām aktivitātēm. Regulāra rīta vingrošana palīdz pilnībā pamosties, turklāt tā ir arī lieliska muguras kaišu profilakse;
  • piepildīt rītu ar iemīļotām garšām un aromātiem. Garšīgas brokastis sniedz organismam milzīgu enerģijas devu, tāpēc neaprobežojies ar kafiju, bet pagatavo sātīgu maltīti;
  • izdomāt, ko darīt. Rutīna neveicina nedz labsajūtu, nedz produktivitāti, tāpēc esi radoša un aizpildi rītus ar jaunām aktivitātēm: lasīšanu, svešvalodas vingrinājumiem, video skatīšanos, jogu u.tml.

Aktīvs rīts ir produktivitātes atslēga, bet kā cilvēks var būt produktīvs pēc negulētas nakts? Ja Tu bieži piedzīvo bezmiegu un nevari izgulēties pat brīvdienās, nākamie 2 padomi būs Tev aktuāli!

Rūpējies par rīta labsajūtu jau vakarā

Dienas režīms un mājīga atmosfēra guļamistabā ir tas, kas nepieciešams pilnvērtīgam naktsmiegam. Šie divi vienkāršie noteikumi palīdzēs Tev izgulēties un justies modri no paša rīta:

  1. ej gulēt vienā un tajā pašā laikā un vislabāk līdz pusnaktij. Pakāpeniski organisms pieradīs pie jaunā režīma un agra celšanās vairs nesagādās problēmas;
  2. neņem gultā elektroniskās ierīces: viedtālruni, klēpjdatoru, planšeti. Ekrāna starojums neļauj organismam atslābināties un traucē miega hormona – melatonīna – izstrādei.

Cilvēki, kuri guļ 8 stundas un pamostas agri, mazāk slimo un labāk tiek galā ar problēmām gan darbā, gan dzīvē. Vivus.lv, kura piedāvājumā ir ātrais kredīts internetā, novēl Tev lielisku noskaņojumu un piepildītus rītus!

Aizņemieties atbildīgi, izvērtējot savas iespējas aizdevumu atmaksāt!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!