Foto: Publicitātes foto
Nāk drūmā rudens un ziemas sezona, tāpēc, iespējams, tieši tagad ir īstais laiks padomāt par to, kā uzmundrināt sevi tumšajos vakaros un uzturēt savu ķermeni tvirtu un skaistu. Olimpiskā sporta centra peldbaseins aicina pievienoties aerobikas ūdenī cienītāju pulkam!

Kāpēc nodarboties ar aerobiku ūdenī?

Aerobika ūdenī ir piemērota visiem - dažāda vecuma un dažāda fiziskās sagatavotības līmeņa cilvēkiem, cilvēkiem ar balsta un kustību aparāta problēmām, un, jo īpaši, cilvēkiem ar lieko svaru. Ķermeņa svars ūdenī ir daudzas reizes mazāks kā uz sauszemes - tas atvieglo balsta un kustību aparāta darbu; ūdens spiediens vienmērīgi sadalās pa visu ķermeņa virsmu un izzūd sasprindzinājums muskuļos. Šādos apstākļos ķermeņa stāvokļa saglabāšana un kustību izpilde tiek kardināli mainīta un atvieglota - to sauc par ūdens izjūtu. Tā kā ūdenī nav jūtams gravitācijas spēks, uz locītavām netiek izdarīts spiediens, tāpēc to stiepšanās amplitūda ir lielāka, bet, papildus ieguvumiem, ko varētu sniegt jebkura cita fiziskā aktivitāte, aerobika ūdenī samazina muskuļu un locītavu traumu risku.

Treniņš parasti tiek kombinēts no parastiem aerobikas elementiem - iešanas, skriešanas, palēcieniem, krustsoļiem kopā ar dažādām roku kustībām. Treniņā tiek izmantots specializēts ekipējums - jostas, kas palīdz noturēties virs ūdens, ja nodarbība notiek peldbaseina dziļajā daļā, speciālas porolona hanteles, cimdi, nūjas jeb „nūdeles", dažāda izmēra bumbas, turklāt nodarbības notiek mūzikas pavadībā, tāpēc tās tiek sauktas arī par dejām ūdenī.

Vingrošana ūdenī būs lielisks papildinājums jebkurai diētai vai svara samazināšanas programmai, jo nodarbības laikā ūdens cirkulācija, izpildot vingrinājumus, masē ķermeni un ādu, padarot to ievērojami tvirtāku. Saunas apmeklējums pēc nodarbības papildinās patīkamās sajūtas!

Atkarībā no intensitātes, metodikas un izmantotā inventāra izšķir dažādus aerobikas ūdenī veidus, šobrīd populārākie un arī Olimpiskā sporta centra peldbaseinā pieejamie ir šādi:

Aqua fit - specializēta vidējas intensitātes aerobās slodzes nodarbība apmeklētājiem ar dažādu fizisko sagatavotību, kas tonizē un nostiprina ķermeņa muskuļus, izmantojot dažādu inventāru.

Aqua power - augstas intensitātes aerobās slodzes nodarbība apmeklētājiem ar labu fizisko sagatavotību, kas tonizē un nostiprina ķermeņa muskuļus, izmantojot dažādu inventāru.

Aqua ABL - vidējas intensitātes aerobās slodzes nodarbība ūdenī apmeklētājiem ar dažādu fizisko sagatavotību , kas īpaši tonizē un nostiprina ķermeņa korsetes (vēdera un muguras) muskuļus, izmantojot dažādu inventāru.

Aqua mix/beginner - vidējas intensitātes aerobās slodzes nodarbība ūdenī apmeklētājiem ar dažādu fizisko sagatavotību, kas tonizē un vispusīgi attīsta ķermeņa muskulatūru.

Aqua dance mix - specializēta vidējas intensitātes aerobās slodzes nodarbība ūdenī apmeklētājiem ar dažādu fizisko sagatavotību, kurā mijas dažādas deju soļu variācijas un spēka vingrojumi, izmantojot dažādu inventāru.

Pirmais un svarīgākais solis - izvēlēties sev piemērotāko nodarbību un neraizēties, ja sākumā liekas, ka kustības neizdodas. Aerobika ūdenī ir drošs un iedarbīgs veids kā uzlabot pašsajūtu un fizisko formu, norūdīties un gūt prieku!

Aerobiku ūdenī piedāvā:

Olimpiskā sporta centra peldbaseins

Grostonas ielā 6B, Rīga

T. 67388478

www.peldet.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!