Foto: Publicitātes foto
No 11. līdz 13. augustam viesu namā "Pie Ezerrozēm" netālu no Nītaures norisināsies gadskārtējais Dvēseles retrīts, kura tēma šogad ir pašapziņa, apzinātība – [Paš]Apzinātība – sevis, savu vērtību, ideoloģijas, spēju, domu, jūtu, mērķu, patiesuma, sava pirmsākuma apzināšanos.

Meditāciju skolotājs Valdis Svirskis, kurš arī viesosies mierdienās, par pašapzinātību saka: -
"Apzināšanās ir apziņas spēja, caur kuru mēs apjaušam būtisko ap sevi, savukārt pašapzināšanās ir spēja aptvert būtiskāko sevī. Apzināšanās un pašapzināšanās citiem vārdiem ir samanīšana un noskaidrošana. Tas ir process, kurā piedalās intuīcija, intelekts, izjūtas un arī sajūtas.
Apziņa ir kā saikne, kas mūsos savieno esību - visas mūsu pieredzes, domas un atziņas norit apziņas laukā. Apzināšanās un pašapzināšanās līdzinās saules gaismai, kas izgaismo, attīra, padara skaidru gan ārējo, gan mūsu iekšējo pasauli."

Dvēseles retrītā ik rītu būs iespēja mosties un uzņemt enerģiju jaunai dienai kopā ar jogas skolotāju Agnesi Aleksejevu. Kopā ar folkloristi, pirtnieci un dzimtas pētnieci Inesi Krūmiņu izzināsim dzimtas nozīmi un tā spēku. Ļausimies mierpilnai un sirdssiltai meditācijai kopā ar skolotāju, filozofu, garīgo prakšu pētnieku Valdi Svirski. Runāsim par Ajurvēdas kostitūcijām jeb došām, par kurām stāstīs ajurvēdas ārste Guna Vilka. Uzzināsim kā tās iedalās, kā sevī atpazīt katru no došām un kā piemērot ikdienas dzīvi, lai līdzsvarotu katru no tām. Kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ēstgatavošanas meistarklasēs uzzināsim kā ieintegrēt austrumu virtuvi eiropiešu gaumē. Jogas skolotājas Agneses Aleksejevas vadībā atjaunosim savu ķermeni un vienlaikus mācīsimies nepieķerties savām sajūtām, domām un prātam Yin jogas laikā. Ļausimies sirsnīgai, atslābinošai un samīļojošai Taizemes masāžai kopā ar holistisko terapeiti un masieri Ilzi Jēči. Jogas skolotājas Tatjanas Bindes meistarklasē uzzināsim par jogas terapiju, kā arī apgūsim jogas asanas sava ķermeņa un prāta līdzsvarošanai un veselībai. Ik vakaru ļausimies muzikālai dziedināšanai - Gongu meditācijā kopā ar Dacu Straumi, kokles un bungas skaņās kopā ar Ievu Līni un stīgu kvarteta Sinfonietta Rīga un jogas skolotājas Tatjanas Bindes jogas dejas un mūzikas apvienojumā.

Retrīta laikā tiks nodrošināta veģitārā maltīte veģitārās kafejnīcas "Gardā Pupa" izpildījumā.

Papildus būs iespējams apmeklēt pirts rituālus un baudīt relaksējošās klasiskās un ajūrvēdiskās masāžas.

DALĪBAS MAKSA:

210,- EUR – cenā iekļauta ēdināšana, pamatnodarbību, lekciju apmeklējums, izdales materiāli, nakšņošana EKO koka mājiņās ar labierīcībām ārpus tām, koplietošanas dušas muižas un saimnieku mājās.

240,- EUR – cenā iekļauta ēdināšana, pamatnodarbību, lekciju apmeklējums, izdales materiāli, nakšņošana Muižas vai Saimnieka mājā.

Dalībnieks tiek reģistrēts brīdī, kad ir veikta pirmā iemaksa 50 EUR. Retrīta dalības maksu iespējams veikt pa daļām. Atteikuma gadījumā, reģistrācija maksa netiek atgriezta. Atlikusī dalības maksa jāveic līdz 4. augustam.

Retrīts norisināsies viesu namā "Pie Ezerrozēm" – vietā, kur klusums un miers apskauj Tevi un neļauj skriet. Ezera un meža smarža Tevi piepilda un apbur. Viesu nams atrodas Nītaures novadā 8 km attāluma no Nītaures.

Pilna retrīta programma un informācijaa vairāk: www.dabayoga.lv vai pa tālruni 23773887. Pieteikumus sūtīt uz e-pastu info@dabayoga.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!