Foto: Publicitātes foto
Ātra dzīve un smaga un ilga strādāšana mūsdienu cilvēkiem nav nekas jauns: kā liecina Eurostat dati, vidējais darba nedēļas ilgums krietni pārsniedz noteiktās 40 stundas, un aptuveni 10 % no ES strādājošajiem ir saskārušies ar darba izraisītām veselības problēmām. Rietumu medicīna vēl aizvien koncentrējas uz pētījumiem, kas ļautu novērst fiziskos traucējumus un paildzināt veselīgas dzīves gadus. Un par spīti tam, ka mūsdienu veselības un labklājības attīstībā tas netiek īpaši izcelts, dažas vadošās pētniecības un medicīnas iestādes, piemēram, ASV Hārvarda universitāte strādā pie projektiem, kas pēta holistiskās dziedināšanas un veselības saglabāšanas veidu – ājurvēdu.

"Slow life" jeb lēna dzīvošana un ājurvēda: skolnieks un skolotājs

"Saglabāt labu ķermeņa veselību ir pienā­kums, citādi nevarēsim saglabāt savu prātu spēcīgu un skaidru." – Buda

Lēnā dzīvošana ir izplatīta un populāra atbilde ikvienam, kurš savā dzīvē ir pazaudējis līdzsvaru. Pats jēdziens izceļ vai­rākas vispārzināmas gudrības, kas ļoti vienkāršotā veidā aizgūtas no ājurvēdas, piemēram, dzīvot apzināti un koncentrēt savu enerģiju uz nozīmīgām lietām dzīvē.

Ājurvēda ir alternatīvās medicīnas veids, ko apstiprinājusi PVO (Pasaules Veselības organizācija). Sanskritā "ayurveda" nozīmē "zinātne par dzīvi" – "ayur" (nozīmē "dzīve") un "veda" (nozīmē "zināšanas / zinātne"). Ājurvēda uzskata, ka veselību var nodrošināt tikai tad, kad starp ķermeni, prātu un dvēseli pastāv līdzsvars un dzīvošana norit harmonijā ar dabu. Bals­toties uz mūsdienu zinātnes pētījumiem un tradicionāliem ājurvēdas ieteikumiem, Himalaya ir izstrādājusi unikālu veselības un skaistumkopšanas sistēmu.

Ājurvēda un Himalaya: perfekta saderība

Uzsverot skaistuma kā nozīmīgas kopējās veselības un labklājības sastāvdaļu, ājurvēda piedāvā izmantot noteiktus augus un pārbaudītas metodes, kas palīdz gan uzturēt veselu ķermeni, gan saglabāt ādu maigu un starojošu.

Pastāv vairākas dabīgas sastāvdaļas, ko iesaka paši ājurvēdas piekritēji un kuras plaši tiek izmantotas Himalaya kosmētikā – tās pamatsastāvu veido: nīms, misvaks,
kurkuma, granātābols un lotoss.

nīms


Šim augam vajadzētu būt katrā mājā. Nīma koks, ko sauc arī par "dziedniecisko koku", ir pazīstams jau vairāk nekā 4000 gadu ar savām dziedinošajām, antiseptiskajām, pretsēnīšu, dezinfekcijas un tonizējošajām īpašībām. Nīms palīdz ārstēt nelielus ievainojumus un brūces, palīdz aizsargāt ādu pret priekšlaicīgu novecošanos, kā arī palīdz cīnīties ar problemātisku ādu.

misvaks


Misvakam, ko dēvē par "dabas radītu zobu birsti", piemīt antibakteriāla un savelkoša iedarbība, tas stiprina un aizsargā smaganas. Pateicoties silīcija saturam, tam piemīt arī balinošs efekts.

kurkuma


Raupjā un smaržīgā kurkuma jeb "zelta garšviela" ir plaši atzīta garšvielu pasaulē. Kurkumu audzē tikai dažās, īpaši izraudzītās vietās uz zemes, un tā palīdz cīnīties ar elpceļu, ādas un gremošanas sistēmas kaitēm. Kurkuma paātrina brūču dzīšanu, kā arī attīra poras un palīdz cīnīties ar aknes izraisītiem simptomiem.

granātābols


Granātāboli ir vieni no veselīgākajiem aug­ļiem pasaulē. Tie satur simtiem ēdamu sēkliņu, ko sauc par arilu. Granātāboli ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem, minerālvielām un bioaktīvajiem augu savienojumiem, tādējādi tiem piemīt atjaunojoša iedarbība, tie palēnina novecošanās procesu, mitrina un baro ādu.

lotoss


Ājurvēdas raksti liecina, ka lotosam ir savelkošas, sejas ādu uzlabojošas, atvēsinošas, mīkstinošas un tonizējošas īpašības. Lotoss ir bagāts ar antioksidantiem, tiek apgalvots, ka tas pasargā ādu no oksidatīvā stresa (kas ir ādas novecošanās veicinātājs), kā arī uzlabo ādas veselību.

Piemēram, produkti ar nīmu ir ideāli piemēroti ādas attīrīšanai un atjaunošanai. Nīms kombinācijā ar kurkumas ekstraktu palīdz cīnīties ar aknes izraisītiem simptomiem. Regulāra attīrošā nīma sejas tīrīšanas līdzekļu klāsta izmantošana nodrošina tīru un pret iekaisumiem aizsargātu ādu.

Savukārt Himalaya Complete Care zobu pastai ir uzlabota augu sastāva formula, kas nodrošina 12 h aizsardzību no kaitīgajiem mikrobiem, attīra zobu virsmu un novērš aplikuma veidošanos uz zobiem, pateicoties pamataugiem: misvakam un akācijai (palīdz aizsargāt no smaganu iekaisuma un samazināt smaganu asiņošanu), nīmam (dabīga antibakteriāla iedarbība, palīdz cīnīties ar baktērijām) un granātābolam (dabīga savelkoša iedarbība, stiprina smaganas).

Himalaya- līderi augu izpētes jomā

Ājurvēda ir nozīmīgs dzīves princips, un tas ir galvenais Himalaya produktu izstrādē. Himalaya produkcijas klāsts aptver labāko, ko spēj radīt daba kopā ar zinātni, sniedzot klientiem pārbaudītus un efektīvus produktus, kas var uzlabot dzīves kvalitāti. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 dažādu nozaru zinātnieku-pētnieku. Ājurvēdas poliaugu preparāti un atlasītie augi tiek izmantoti, lai nodrošinātu efektīvāku farmakoloģisko un kosmētikas iedarbību. Svarīgi ir tas, ka Himalaya audzē augus vairāk nekā 700 hektāros tīras lauksaimniecības zemes un kontrolē savas produkcijas tapšanu - no sēklas izdīgšanai līdz tās nonākšanai veikala plauktā. Uzņēmums sadarbojas ar vairāk nekā 3000 lauksaimniekiem Indijā, apgādājot viņus ar nepieciešamo tehnoloģiju un darbarīkiem augu audzēšanai kontrolētā un ekoloģiskā veidā, bez pesticīdiem un mākslīgā mēslojuma. Gan augi, gan gatavā produkcija tiek stingri kontrolēta Himalaya laboratorijās. Pētījumi tiek veikti saskaņā ar PVO kritērijiem, kas palīdz tālāk zinātniski apstiprināt produktus.

Himalaya, iespējams, ir pirmais uzņēmums pasaulē, kuram pieder 50 svītrkodēti augu DNS.

Padziļināta izpēte ir mūsu specialitāte. Daudzu gadu garumā esam izstrādājuši vairāk kā 200 produktus, no kuriem 50 ir uztura bagātinātāji, kuru pamatā ir vairāk kā 1000 klīnisku pētījumu.

"Vairāk nekā 85 gadus turpinās zinātniskie pētījumi par labvēlīgo Himalaju augu un zāļu ietekmi, ievērojot ājurvēdas principus. Rūpēs par harmoniju ar dabu un bioloģisko audzēšanu- tā ir atslēga mūsu klientu ilggadējai uzticībai."

– Meradžs Mahals (Meraj Mahal), Himalaya Drug Company izpilddirektors, Himalaya dibinātāja mazdēls.

"Vairāk informācijas: Himalaya Herbals Latvia"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!