Foto: Shutterstock

"Kas tas ir – veal?" – burtojām angliskajā ēdienkartē, kuru acīmredzot aiz pārskatīšanās bija atnesis oficiants. Un te mūs pārsteidza Anna: "Tā ir teļa gaļa," viņa autoritatīvi paziņoja. "Tu kā to zini? Tu taču ar angļu valodu līdz šim biji uz "jūs"," mēs cita caur citu vaicājām. "Nu, es beidzot esmu sākusi mācīties," Anna atzinās.

"Galvenokārt jau darba dēļ. Vienkārši apnika tas, ka kolēģi uz mani skatās no augšas, līdz ko atbrauc kāds ārzemnieks vai jāgatavo prezentācija par jaunumiem mūsu nozarē. Un ko nozīmē vārds - komandējums, arī jau sen biju aizmirsusi." Mēs saskatījāmies - kļuva skaidrs, kāpēc viņa tik sen nav redzēta. "Un kā tu mācies - ej kursos, pati saviem spēkiem vai ņem privātskolotāju?"

"Nu jūs taču atceraties, cik reizes esmu sākusi mācīties uz savu roku, un kas no tā sanāca? Arī pie privātskolotāja īsti negribas iet - kā es tur viena pati sēdēšu? Bet te kolēģis ieteica Rīgas Biznesa skolas angļu valodas kursus. Grupa ir draudzīga, reiz pat bijām pēc nodarbības uz klubu, runājām angliski. Par ārzemniekiem gluži mūs nenoturēja, bet vienalga bija jautri. Un pats labākais - nesen pie mums bija kolēģi no ārzemēm, un arī es sapulcē beidzot varēju kaut ko pateikt. Ja jūs zinātu, cik tā bija laba sajūta!"

"Jā, izklausās labi... Klau, vai viņi māca arī skolēnus? Manam dēlam derētu mazliet pamācīties - ja gribi studēt labā augstskolā, bez angļu valodas nekādi." Tā bija Kristīne - informāciju, kas var noderēt dēliņam, viņa garām nelaidīs. "Šogad atvērtas grupas arī vidusskolēniem, manas kolēģes meita tur jau mācās. Divas reizes nedēļā, uzreiz pēc skolas, pie tam Rīgas centrā - esot ērti."

"Un vēl - jūs taču zināt, cik ļoti man patīk gatavot!" piebilda Anna.  "Izrādās, ka  internets ir pilns ar interesantām receptēm angļu valodā. Gandrīz visu, kas ceļojumos nogaršots, tur var atrast. Tikai jāzina, kā meklēt. Nesen atradu fantastisku recepti - ingvera cepumi. Garšo lieliski. Tā ka nāciet ciemos."

Nāciet arī jūs - apgūt angļu valodu RTU Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā. Apmācība notiek astoņos līmeņos, sākot no iesācējiem līdz pat ļoti labām valodas prasmēm. Pieejami arī biznesa valodas kursi, kuros māca specifisko biznesa terminoloģiju, biznesa korespondenci, kā arī prezentācijas prasmes.

Nodarbības notiek divreiz nedēļā, no 6 līdz 9 vakarā Rīgas centrā, nodarbība sadalīta divās daļās, katru no tām vada savs pasniedzējs - viens māca gramatiku, otrs koncentrējas uz saziņas prasmēm.

Šogad jaunums - tie studenti, kas pabeiguši pilnu apmācību līmeni (divus semestrus), semestra beigās kā dāvanu saņems īpaši viņu valodas zināšanu līmenim piemērotu grāmatu, kas izvēlēta sadarbībā ar Jāņa Rozes grāmatnīcu. Tas ļaus nostiprināt un papildināt kursos iegūtās angļu valodas zināšanas.

Lai noteiktu angļu valodas zināšanu līmeni un tiktu iedalīti tam atbilstošās grupās, studenti vispirms kārto bezmaksas testu, pēc tam tiek intervēti. Reģistrēties testam vari šeit. Lai gan semestris sākas tikai 11.janvārī, nenokavē - vēlāk vietu atbilstoša līmeņa grupā var arī nebūt!

Zvani - 67089800, raksti - admin@rbs.lv

Skaties: www.rbs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!