Foto: Publicitātes foto
Joga Latvijā kļūst aizvien populārāka, jo ir atzīta par metodi, kā cilvēkam nonākt harmonijā ar sevi, attīstot gan ķermeni, gan prātu. Latvijā pieejamas dažādas iespējas nodarboties ar jogu - jogas studijās un centros, bet ne visiem ir zināms, ka Latvijā atrodas šobrīd vienīgā Eiropā starptautiski atzītā un Latvijā akreditētā skola – Himalaju Siddha jogas akadēmija – vieta, kur ikviens interesents var apgūt profesionālu jogas speciālista izglītību, iegūstot atbilstošu kvalifikāciju.

Šobrīd skolā ir sākusies uzņemšana uz vairākiem profesionālās izglītības novirzieniem. Atkarībā no interesēm un dzīves mērķiem, ir iespējams apgūt profesiju jogas meistars un jogas speciālists. Studiju ietvaros pie autentiskiem pasniedzējiem no Tibetas, Indijas un Nepālas var apgūt Himalaju Sidhas jogu, Tibetas medicīnu, Ķīniešu medicīnu, ajūrvēdu, rehabilitoloģiju, tsigunterapiju, astroloģiju-biritmoloģiju, bioenerģētiku u.c.

Izglītības programma "Jogas speciālists" ir izveidota ne tikai cilvēkiem ar medicīnisko izglītību, lai uzlabotu viņu profesionālo kvalifikāciju, bet arī cilvēkiem ar vidējo izglītību. Tā sastāv no vispārējās izglītības daļas un specializāciju kādā konkrētā virzienā. Iegūtās zināšanas ļauj pilnīgāk noteikt vispārējo klienta stāvokli, prasmīgi veidot individuālu jogas plānu praktiskajām jogas nodarbībām, veikt jogas masāžu, izmantot visaptverošas metodes, sniegt ieteikumus par atbilstoša dzīvesveida un uztura saglabāšanu. Savukārt divu gadu augstākās izglītības pirmā līmeņa programma "Jogas meistars" atšķiras ar plašāku un dziļāku pieeju jogas mācīšanai.

Ēriks Terehovs, Himalaju Siddha jogas akadēmijas pārstāvis: "Mūsdienās jogas kustība visā pasaulē tiek popularizēta kā veselīgs un apzinīgs dzīvesveids. Tā ir plaši izmantota, pateicoties tās spējai stiprināt veselību, novērst slimības, veicināt apziņas brīvību un metodisku attieksmi pret dzīvi. Vien daži cilvēki zina, ka joga var kļūt arī par papildus profesiju. Tagad Jums ir iespēja, rūpējoties par sevi, iegūt veselību un saņemt augstāko profesionālo starptautisko izglītību kvalifikācijā "jogas meistars" un profesionālo izglītību specialitātē "jogas speciālists", kā arī vienlaikus iziet profesionālās pilnveides kursu "jogas terapija". Pareizi iemācīta jogas tehnika – tas ir dabīgs "instruments" cilvēka fizisko, prāta un garīgo sastāvdaļu pāruzlādēšanai, kuras laikā paša enerģija gandrīz netiek patērēta, tā transformējas prieka un mundruma pieplūdumā!"

Himalaju Siddha jogas akadēmija ir vienīgā šāda veida akreditētā starptautiskā izglītības iestāde Latvijā. Tā ir dibināta 2009. gadā un bija pirmā šāda veida izglītības iestāde Eiropā. Skolā autentiski pasniedzēji sniedz gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas jogā. Apgūstot profesijas "Jogas speciālists" vai "Jogas meistars", tiek iegūta profesionālā kvalifikācija, un ikviens tālāk var veikt uzņēmējdarbību šajā nozarē – atvērt savu mācību centru, kur varēs citiem mācīt jogu, vadīt praktiskas un teorētiskas nodarbības.

Izglītību ir iespējams iegūt klātienes, neklātienes un tālmācību formātā, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam apvienot skolu un darbu. Lielākā daļa mācību notiek akadēmijā, kas atrodas Baltezerā. Mācību process ir atbilstošs iegūstamās izglītības vajadzībām – skola atrodas klusā un mierīgā vietā, attālināti no pilsētas. Pabeidzot akadēmiju, tiks iegūts starptautiskais diploms, kas ir atzīts Eiropas darba tirgū. Jau 10 gadus akadēmija ir pazīstama ar savu augsto izglītības kvalitāti, izglītojot jaunus nozares speciālistus, tādējādi tuvojoties 10. gadadienai, tiek piedāvāta īpaša cena mācību gadam - 795 eiro pirmajiem 20 studentiem.

Vairāk informācijas par apmācības programmām, reģistrāciju mācībām atrodams mājaslapā: http://www.eatmy.eu vai pa tālruni: + 371 25903353 (RU; LV), + 7(918) 3646207 (RU) + WatsApp. Skype: jamzeling vai e-pastā: jamzeling@gmail.com. Facebook: European Academy of Tibetan Medicine and Yoga un Academy of Himalayan and Siddha Yoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!