Rudentiņis bagāts vīrs, daudz tam vīram vezumā – koši krāsotas koku lapas, sārtvaidži āboli un bumbieri, saules oranžie ķirbji, kā arī lielākā gada dzīvnieku izstāde "Zooekspo 2009".

Katru rudeni Latvijas kinoloģiskā federācija kopā ar Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs", klubiem "Seskumīlis", "Trusis un citi", kuriem šogad pievienojušies arī Latvijas šķirnes jūrascūciņu un citu grauzēju audzētāju klubs, audzētava "Putnu impērija", organizē svētkus dzīvnieku draugiem un īpašniekiem. Kā vienmēr ir padomāts, lai priecētu apmeklētājus. Drēgnajā rudens laikā, cerams, skatītājus sildīs atlaides visdažādākajām zooprecēm, jo pasākuma ģenerālsponsors "Royal Canin" pat solījis atlaides līdz 70%! Varēsiet tikties ar seniem paziņām un vērot, kas mainījies dzīvniekiem domāto preču zīmolos, ko piedāvās pašmāju un ārvalstu firmas.

Tikai 31. oktobrī un 1. novembrī E.Melngaiļa ielā 1a, Rīgā, labi zināmajā Skonto Olimpiskajā hallē, izstādē "Zooekspo" Jūs sastapsiet patiesus profesionāļus - dzīvnieku audzētājus, kvalitatīvu zoopreču piegādātājus, varēsiet vērot dažādus priekšnesumus, demonstrējumus un sacensības.

Atšķirībā no citiem gadiem, kad skatītājiem bija jāmēro ceļš uz Skonto dažādās dienās, jo katrā no tām tika eksponētas citas šķirnes, šoreiz gan sestdien, gan svētdien būs pārstāvētas visas FCI 10 grupas. Ikdienu  pusotra tūkstoša suņu izies ringos, lai cīnītos par Latvijas un Starptautisko čempionu tituliem. Apmeklētājiem būs iespēja redzēt suņus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Itālijas, Vācijas, Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Ukrainas. Kopumā ringos tiks eksponētas 212 suņu šķirnes, viņu vidū vairāk kā 40 Latvijā ikdienā neredzētas, piemēram,  Katalonijas aitu suns, Ibizas podenko, Norbotenas špics, peruāņu kailais suns, bet pirmo reizi tiks izstādīts Polijas kurts. Vislielākā konkurence šoreiz būs mopšu un Jorkšīras terjeru ringos (31 dalībnieks), punduršpicos (30 dalībnieki), Franču buldogos(30 dalībnieki). Protams, būs arī tādas šķirnes, kas pārstāvētas vienā eksemplārā.

Lai būtu ērti gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem, tad ar suņu šķirņu eksponēšanas sarakstu var iepazīties www.dogs.lv , bet izstādes norises nedēļā būs redzama arī pasākuma programma. Kucēnu tirdzniecība izstādē gan nav atļauta, tā vietā ikvienam būs iespējams aprunāties ar šķirņu speciālistiem 20 kluba stendos, saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, uzzināt par esošajiem vai gaidāmajiem metieniem. Izstāde kā vienmēr noslēgsies ar fināla sacensībām, kurās piedalīsies visi 212 šķirņu uzvarētāji.

Latvijas felinoloģiskā asociācija "Felimurs", dibināta 1986. gadā, ir visvecākais kaķu klubs, kas darbojas Latvijā. Augsti titulēti kaķi no 5 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas , Krievijas, kas pārstāv 23 šķirnes, tāds ir izstādes dalībnieku saraksts. Viņu vidū ir pirmie Latvijā ievestie mančkini - amerikāņu izveidotas šķirnes kaķi ar tik īsām kājiņām kā suņiem - taksīšiem. Tikai šajā izstādē Vispasaules kaķu federācija ir atļāvusi organizēt Master ringu, kurā sacenšas tie kaķi, kas vairākkārt uzvarējuši gan citos WCF ringos, gan bijuši absolūtie dažādu izstāžu BEST in Show konkursu uzvarētāji. Būs arī citi WCF ringi, kuros eksperti publiski vērtēs kaķus, tos raksturojot. Tā kā ekspertu vidū būs Persijas kaķu speciāliste no Francijas un viena no pieredzējušākajām sfinksu audzētājām no Beļģijas, tad būs arī šo kaķu šķirņu specializētās izstādes. Kaķu izstāde gan sestdien, gan svētdien noslēgsies ar krāšņu "Best in Show konkursu", kurā noskaidros katras dienas absolūto uzvarētāju. Būs iespēja noskatīt un arī sarunāt kaķēna iegādi, jo vairāki metieni meklēs jaunus saimniekus.

Dogterapija

Jau otro reizi "Zooekspo" vēsturē tiks demonstrētas suņu terapijas nodarbības. Izrādās, ka suns var būt ne tikai draugs un rotaļu biedrs, bet arī dziednieks. Visā pasaulē plaši tiek pielietota dog, kino jeb suņu terapija, lai uzlabotu pacientu fizisko un psiholoģisko stāvokli. Kā darbojas suņi - terapeiti kopā ar saviem skolotājiem varēs vērot arī izstādes apmeklētāji, jo mūsu dogterapijas speciālisti strādās abas izstādes dienas. Dogterapija ir jauns novirziens kinoloģijā, bet nereti dod pārsteidzošus rezultātus, kad pēc psiholoģiskas traumas mazie pacienti vairs neuzticas nevienam cilvēku sabiedrības loceklim, bet negaidot atveras un uzsāk kontaktus ar četrkājaino draugu.

Peruāņu pundurcūka un ne tikai

Organizatori ir padomājuši, lai apmeklētājiem būtu iespēja redzēt daudz interesanta visā izstādes darbības laikā. Ja būsiet pieguruši no suņu un kaķu šķirņu daudzveidības, tad aicinām Jūs iegriezties otrā stāva konferenču telpā, kur varēs iepazīties gan ar šarmanto peruāņu pundurcūku, gan pirmo reizi izstādē skatāmajām Himalaju pelītēm un citiem grauzējiem. Jūras cūciņu profesionālie audzētāji demonstrēs savus šķirnes dārgumus, tai skaitā bezvilnas jūras cūciņas, kas atgādina mazus begemotiņus, bet kluba "Seskumīlis" biedri demonstrēs pirmo melno sesku metienu Latvijā. Un kur tad vēl daudzveidīgie truši, dekoratīvie baloži un citi putni! Apmeklētājus labprāt konsultēs visu šo daudzveidīgo sugu speciālisti, kuri centīsies atbildēt uz visiem interesentu jautājumiem par graciozajiem un savdabīgajiem mājdzīvniekiem. Vēl tiek solīta igauņu firmas plaša modes skate ar rudens un ziemas apģērbiem mazajiem draugiem, kuru pašu vilniņa nesilda pietiekami.

"Zooekspo" - tā ir izklaide dzīvnieku draugiem! Nāc un priecājies kopā ar mums!

  

Pasākumu atbalsta: Barības Royal Canin dīleris firma "Pet Pro Serviss", firma "Zooserviss", Dino Zoo centrs, žurnāls "Astes", portāls "Delfi".

Biļešu cenas:

pieaugušajiem 3 Ls,

pensionāriem un bērniem no 6 līdz 18 gadu vecumam - 2 Ls

ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni, 1 pieaugušais + trīs bērni) - 6 Ls

Jums ir iespēja iegūt ATLAIDI 1 Ls apmērā jebkuras ieejas biļetes iegādei uzrādot kuponu, ko variet izdrukāt šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!