Foto: Publicitātes foto
Latvijā- "Veselības centra 4" BALTIJAS VĒNU KLĪNIKĀ tika veiktas pirmās vēnu paraugoperācijas, pielietojot tvaika mikroimpulsu endovenozo termisko oklūzijas sistēmu (steam vein sclerosis- SVS), kas ir jaunākā un progresīvākā endoluminālā vēnu ārstēšanas metode, kā arī ieguvusi 1. vietu Eiropas Venozā forumā 2010. gadā*. Mediķus apmācīja Dr. Rene Millerets (René Milleret) no Francijas- eksperts vēnu operācijās ar SVS tehnoloģiju, kurš arī pats šo metodi ir ieviesis vēnu ārstēšanā.

BALTIJAS VĒNU KLĪNIKU apmeklēja un savās praktiskajās un teorētiskajās zināšanās un pieredzē dalījās arī citi vadošie asinsvadu ķirurgi - flebologi no pārējām Baltijas valstīm un Norvēģijas. Viņi atzinīgi novērtēja vēnu ārstēšanas līmeni Latvijā, piebilstot, ka tik mazā valstī kā Latvija ir sasniegts tikpat augsts līmenis fleboloģijā kā jebkurā citā pasaules valstī. Piebilstot, ka tā kā šeit papildus visām pasaulē atzītajām un pielietotajām vēnu ārstēšanas metodēm tagad ir pieejama arī jaunā SVS metode, ko līdz šim pielietoja tikai 9 pasaules valstīs, Latviju tiešā nozīmē var uzskatīt par vēnu ārstēšanas lielvalsti.

Pēc Dr. Alfrēda Arvesena (Alfred Arvesen) teiktā, ārstu augstā profesionalitāte un tehnoloģiskā aprīkojuma bāze BALTIJAS VĒNU KLĪNIKĀ ir atbilstoša, lai ne tikai sniegtu kvalitatīvu ārstēšanu "pašmāju" iedzīvotājiem, bet arī uzņemtu ārvalstu pacientus. Tāpat arī Dr. Rene Millerets neslēpa sajūsmu sakot, ka savā ārsta praksē pēc vairāk kā simts klīniku apmeklējumiem, "BALTIJAS VĒNU KLĪNIKA" uz citu valstu ārstniecības iestāžu fona izceļas īpaši pozitīvi un noteikti pēc vērtējuma iekļaujama rindas pašā augšgalā. "Tehnoloģiskais līmenis un operāciju zāļu aprīkojums BALTIJAS VĒNU KLĪNIKĀ ir iespaidīgs. Taču īpaši augstu novērtēju speciālistus, kuri mani ne tikai patīkami izbrīnīja ar savām zināšanām un spēju veiksmīgi absorbēt visas jaunās vēnu ārstēšanas metodikas, bet arī sevi pierādīja kā ārstus, kuriem īpaši rūp pacienta labsajūta un komforts ārstēšanās laikā. Jāatzīst, ka šis būtiskais cilvēciskais faktors ārsta un pacientu savstarpējā komunikācijā un sadarbībā daudzās pasaules valstīs diemžēl klibo," stāstīja Dr. Rene Millerets.

"Veselības centra 4" asinsvadu ķirurgs, flebologs Ints Ūdris uzsver, ka vēnu varikozes likvidēšanai šobrīd tiek dota priekšroka mazinvazīvām metodēm tādām kā endolumināla vēnu lāzerkoagulācija (EVLT) un endolumināla radiofrekvences obliterācija (RF), nevis morāli novecojušajai klasiskai flebektomijai. "Līdz šim " Veselības centra 4" BALTIJAS VĒNU KLĪNIKĀ pacientu ārstēšanai pielietoja abas šīs metodes, kas uzrādīja ļoti labus pacientu ārstēšanas rezultātus un labu panesamību. No 2011. gada septembra "Veselības centrā 4" tiek veiktas arī SVS operācijas, kas ne tikai ir jaunākā, bet arī daudzsološākā endovenozās ablācijas metode. Tā būs lieliska iespēja veikt metožu salīdzināšanu un turpināt starptautiskos salīdzinošos pētījumus par endoluminālo vēnu ablāciju, lai objektīvi izvēlētos pacientiem vispiemērotāko ārstēšanas metodi," atzīst dr. Ints Ūdris.

SVS (steam vein sclerosis) metodi vēnu ārstēšanā pasaulē pielieto no 2006. gada un šobrīd ir veiktas vairāk kā 3000 operācijas, kas ir pietiekoši, lai par šo metodi izteiktu pārliecinošu pozitīvu vērtējumu, atzīst Dr. Rene Millerets. Tā ir injekcijas sistēma, kurā caur katetru ar mikroatverēm galā vēnā mikroimpulsu veidā tiek ievadīts uzkarsēts sterila ūdens tvaiks. Tādējādi tiek panākta vēnas sienas saraušanās un slēgšanās. SVS tehnoloģija ir īpaši inovatīva: tā nelīdzinās citām tehnikām, jo tvaiks tieši iedarbojas uz vēnu un to slēdz ar vēl mazāku traumatismu. Katrs tvaika mikroimpulss izdala 60 J enerģiju. Atkarībā no vēnas diametra tiek variēts impulsu skaits.

* (The 1st Price awarded for the communication of Dr Renate, scored on originality and quality (June 2010) : "Steam ablation of saphenous varicose veins : a promising new endovenous thermal therapy")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!