Foto: Publicitātes foto

Pirmais solis, lai atrisinātu kādu problēmu, ir šīs problēmas patieso cēloņu noskadrošana. Liekais svars ir tieši tāds pats personas veselības jautājums kā sāpošs zobs vai gripa. Tāpēc, ikvienam, kurš vēlas samazināt svaru veselīgi un neatgriezeniski, vispirms ir jāveic problēmas diagnostika. Tieši tāpat, kā tas notiek pie zobārsta, ķirurga vai cita daktera, kad saskaramies ar kādu problēmu. Kopš jūlija liekā svara diagnostiku var veikt interneta vietnē www.edietologs.lv

Vislabāk liekā svara jautājumus ir apspriest ar diplomētu dietologu, nevis ar kaimiņieni kāpņu telpā. Taču bieži rodas dažādi šķēršļi (finansiāli, psiholoģiski, laika, ģeogrāfiskie u.c.) lai apmeklēt reālu dietologu. Tagad ikvienam cilvēkam, kuram ir pieejams dators un internets ir iespēja apmeklēt eDietologu neizejot no mājas vai biroja. To var darīt bez iepriekšējas pieteikšanās un jebkurā izdevīgā laikā. Vizīti vart pārtraukt un atsākt, kad vien tas ir iespējams. Apmeklējums ir anonīms un tāpēc var atbildēt pilnīgi godīgi, jo ne no viena nav jākaunās.

Virtuālās vizītes laikā eDietologs klientam uzdod 210 profesionāli sagatavotus teorētiskas un praktiskas dabas jautājumus par 31 ar lieko svaru saistītu tēmu. Atbildēs klients saņem izsmeļošu vērtējumu par viņa teorētiskajām zināšanām un praktiskajiem ieradumiem attiecībā uz šīm tēmām. Papildus iepriekš minētajam lietotājs saņem arī individuāli izveidotus ieteikumus, kas konkrēti viņam ir jādara, lai novērstu lieko svaru.

Diemžēl, daudzi cilvēki akli seko visdažādākajiem, reizēm pat krimināliem ieteikumiem par to, kā ātri atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Vienīgie ieguvēji no šo metožu propogandas ir paši informācijas izplatītāji, jo priekš "aklajiem" censoņiem šīs metodes parasti beidzas ar sabeigtu veselību un vēl lielāku lieko svaru.

Sabiedrības Veselības Institūts ir izveidojies eDietologu, lai nevienam cilvēkam nevajadzētu sūdzēties, ka viņš nezin kā atbrīvoties no liekā svara. Liekā svara diagnostika ir bezmaksas pakalpojums. Lai apmeklētu eDietologu jāiet uz tīkla vietni www.edietologs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!