Foto: Publicitātes attēli
Bieži vien ikdienas steigā un aizņemtībā mūs nesasniedz noderīga un svarīga informācija, tādēļ Veselības centrs “Baltezers” vēlas informēt un atgādināt, ka saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem (Nr. 1046 “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība”) vairākām iedzīvotāju grupām tiek nodrošināta valsts apmaksāta ambulatorā medicīniskā rehabilitācija.

Bez maksas ambulatoro medicīnisko rehabilitāciju var saņemt bērni vecumā līdz 17,5 gadiem un ilgstoši slimojošas strādājošas personas darbspējīgā vecumā (15 - 62 gadi)  ar invaliditātes draudiem.

Ko nozīmē "ilgstoši slimojošs cilvēks"?

Par ilgstoši slimojošu cilvēku pēc MK noteikumiem Nr. 1046 tiek uzskatīts cilvēks, kurš slimo ilgāk par trim mēnešiem un saslimšana ar ārstu konsīlija lēmumu ir atzīta kā darbspējas apdraudoša. Ja cilvēkam ir veselības problēmas, kuras ar ģimenes ārsta vai citu ārstniecības personu līdzdalību tiek risinātas jau ilgāk par trim mēnešiem, viņam jāvēršas pie ģimenes ārsta, kurš savukārt pacientu nosūtīs uz ārstu konsīliju. Ar konsīlija lēmumu vai Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas (VDEĀK) izziņu par draudošu invaliditāti var vērsties pie mums veselības centrā "Baltezers" un saņemt valsts apmaksātu medicīnisko ambulatoro rehabilitāciju.

Cilvēki, kuriem nepieciešama rehabilitācija pēc insulta vai lielo locītavu endoprotezēšanas, valsts apmaksātus pakalpojumus veselības centrā "Baltezers" var saņemt vēršoties pie rehabilitologa vai fizikālās rehabilitācijas medicīnas ārsta. Abi šie speciālisti ir pieejami veselības centrā "Baltezers".

Ar kādām veselības problēmām var vērsties veselības centrā "Baltezers"?

Mūsu speciālisti palīdzēs bērniem un pieaugušajiem ar:

  • stājas un kustību problēmām;
  • cerebrālās triekas un citiem paralītiskajiem sindromiem;
  • kā arī ar nervu, nervu saknīšu un nervu pinumu bojājumiem;
  • bērniem ar bronhiālo astmu, u.c. hroniskām elpošanas saslimšanām;
  • bērniem, kuri bieži slimo ar elpceļu iekaisumiem.
  • Veselības centrā iespējams uzlabot stāvokli pēc bronhīta, pneimonijas vai plaušu operācijām.

Pēc valsts apmaksātiem pakalpojumiem VC "Baltezers" var vērsties pacienti ar:

  • mugurkaula un locītavu saslimšanām;
  • mugurkaula bojājumiem un kustību traucējumiem pēcoperāciju periodā;
  • traumatoloģiskām un ortopēdiskām saslimšanām (lūzumi, mežģījumi, sasitumi, pēc operāciju periods);
  • galvas un muguras smadzeņu bojājumiem;
  • nervu sistēmas saslimšanām;
  • elpošanas orgānu saslimšanām.

Pirmais solis ceļā uz to, lai saņemtu valsts apmaksātus medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, ir vizīte pie sava ģimenes ārsta. Ģimenes ārsts pacientu nosūta pie ārsta rehabilitologa (veidlapa nr. 027/u) vai uz ārstu konsīliju. Ārsta rehabilitologa konsultāciju var saņemt arī veselības centrā "Baltezers".

Cilvēkiem, kuri neatbilst valsts apmaksātajā programmā iekļautajām grupām, mēs piedāvājam maksas pakalpojumus. Pie mums laipni gaidīti arī cilvēki, kuriem ir veselības apdrošināšanas polises. Veselības centram „Baltezers" ir līgumattiecības ar apdrošināšanas sabiedrībām "Seesam Life", "Baltijas Apdrošināšanas Nams", "If...", "Baltikums", "BTA apdrošināšana", "Compensa",  "Balta", sadarbojamies arī ar apdrošināšanas sabiedrībām "Gjensidige", "Balva" un "Ergo apdrošināšana".

Veselības centrā "Baltezers" strādā augsti kvalificēti fizioterapijas un rehabilitācijas speciālisti, tiek izmantotas jaunākās fizioterapijas metodes (McKenzie metode muguras slimību ārstēšanā, Bobata un Voita metodes). Centrā pieejamas speciālas iekārtas, ar kuru palīdzību iespējams uzlabot locītavu kustīgumu, atjaunot muskuļu spēku cilvēkiem pēc lūzumiem un citām traumām, pirms un pēc endoprotezēšanas, kā arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

Trenažieru zāle ikvienam

Veselības centra Baltezers sporta centrā darbojas vienīgā Latvijā trenažieru zāle, kas aprīkota ar īpašiem gaisa spiediena trenažieriem. Ar šiem trenažieriem veiksmīgi darboties var arī tie cilvēki, kas parasti dažādu iemeslu dēļ neizvēlas šo vingrošanas veidu. Gaisa spiediena trenažierus var lietot gan cilvēki ar kustību traucējumiem, gan vecāka gada gājuma cilvēki, arī iesācēji, kur nevēlas sevi pārslogot pirmajās nodarbībās. Gaisa spiediena pretestība trenažieros ir viegli regulējama un piemērojama vismazākajām slodzēm. Tai pat laikā iespējams to regulēt arī nopietnai fiziskai slodzei.

Trenažieru zāles īpašais lepnums ir skrejceļš (tredmils), kurš aprīkots ar iekares sistēmu, kas nodrošina to, ka skrejceļu izmantot var arī cilvēki ratiņkrēslos un cilvēki ar kustību traucējumiem. Uz šī skrejceļa sev fizisko slodzi varēs nodrošināt ikviens cilvēks jebkurā vecumā.

Sporta centrā  ir iespēja apmeklēt pilates, jogas, aerobikas nodarbības. Speciāli cilvēkiem, kuri vēlas parūpēties par savu muguru, piedāvājam nodarbību "Vesela mugura". Sīkāk par grupu nodarbībām lasiet mūsu mājas lapā www.vcbaltezers.lv

Veselības centra skaistumkopšanas kabinetā strādā kosmētiķe ar ilggadēju pieredzi darbā ar Weyergans kosmētiku un aparāttehnoloģijām. Speciālista profesionāli izvēlētas procedūras, kurās iekļauta gan kosmētika, gan aparātu pielietojums, padarīs jūsu sejas un ķermeņa ādu tvirtāku, elastīgāku, palīdzēs cīņā ar celulītu, dubultzodu, dažādām ādas problēmām.

Sīkāk par mūsu pakalpojumiem lasiet mājas lapā www.vcbaltezers.lv

Mūsu adrese - Baltezers, Senču prospekts 51, Garkalnes novads. Tālruņi uzziņām 67990240, 29100144.

Ja vēlies laimēt 20 Ls dāvanu karti veselības centrā "Baltezers", piedalies sekotāju konkursā sociālajā tīklā "Facebook" vai "Draugiem.lv".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!