Foto: stock.xchng
Dermatoglifika - tā ir 'ātrā palīdzība', lai atrastu vispareizāko virzienu savai dzīvei. Ādas raksti uz pirkstu galiem ir tikpat individuāli un neatkārtojami, kā cilvēka ģenētiskais kods vai zīmējums uz acs varavīksnenes. Kas no tā izriet?

Pēc pirkstu nospiedumiem cilvēkā var saskatīt gan gudru inženieri, gan tulku, gan ideālu pārdošanas menedžeri. Tas ir vērtīgs atradums personāldaļai. Salīdzinot vairāku cilvēku datus, var noteikt, cik viņi ir piemēroti darbam vienā kolektīvā.

Izvērtējot pretendenta pirkstu papillārrakstu, tiek izveidots  viņa biometriskais profils. Tajā norādīts, kādas spējas un īpatnības cilvēkam ir vairāk izteiktas, kāds nodarbošanās veids  viņam labāk ies - vai viņš ir uzņēmējs, menedžeris, administrators,  analītiķis, funkcionārs, speciālists, novators vai komunikators.  Speciāls grafiks parāda, kāds karjeras tips cilvēkam ir piemērotāks:  teorētiskais, uzņēmējdarbības, profesionālais , korporatīvais u.t.t. Biometriskajā profilā norāda arī to, kas cilvēkam ir svarīgāks -  personīgās vai korporatīvās intereses, vai viņš ir spējīgs strādāt  komandā vai ir izteikts individuālists. Pēc tam šī cilvēka psiholoģisko portretu var salīdzināt ar citu darbinieku datiem, kas sevi labi parādījuši konkrētos amatos. Ja profili ir līdzīgi, tad vadība kandidātu pieņem darbā.

Personāla atlases dermatoglifiskās metodes precizitāte pārsniedz 80 %

Dzimis pilots nekad nekļūs par labu analītiķi. Par meistaru var kļūt un jākļūst ikvienam, bet tikai dažādās jomās. Turklāt, ja cilvēks ir dzimis mākslinieks, tad matemātika viņam diez vai padosies, pat ja vecāki to ļoti vēlēsies. Zinātnieki atgādina, ka cilvēkam prāts dots, lai radoši sasniegtu savu mērķi. Ja vieni lauzīsies aizvērtās durvīs un beigu beigās tās izlauzīs, tad otri vienkārši atradīs citu izeju. Bet rezultāts ir viens. Tomēr ar iedzimtām spējām vien ir par maz. Svarīgi ir tos apzināt līdz galam. Bez gribas un labiem skolotājiem pat iedzimtam ģēnijam vienalga neizdosies realizēt savas iespējas. Jāielāgo, ka personības spējas ir dāvana, kuru viegli pārvērst problēmās sev un apkārtējiem, ja necenšas to realizēt.

Saīsināts dermatoglifiskas analīzes piemērs "Jūsu galvenā iedzimtā spēja ir izturība, kā garīga, tā arī fiziska, jebkuru darbu jūs varat veikt ilgi un neatlaidīgi. Associatīvā domāšana ir laba, bet nav teicama, tāpēc visu svarīgu informāciju labāk pierakstīt, jo jums ir motoriskās atmiņas tips, asociācijas galvā ilgi nesaglabājas. Iekšējā koordinācija ir teicama, kas ļauj viegli sakārtot domas un saprotami izklāstīt, ātri pārslēgties no vienas domas/uzdevuma uz citu. Jūs spējat veikt sarežģītu darbu ekstremālās situācijās. Neesat stratēģis (t.i. grūti būs izstrādāt attīstības koncepciju, domāt uz perspektīvu) un nebūsiet liels priekšnieks, maksimums, ko jūs spēsiet efektīvi vadīt, - tas kolektīvs līdz 10 cilvēkiem. Jums nav piemērota uzturēšanās lielā cilvēku pūlī - jūs izjutīsiet diskomfortu un neērtības. Nodarbojoties ar profesionālu sportu, panākumus varētu gūt peldēšanā vai airēšanā lielajās distancēs"

Izpēti veic tikai vienu reizi dzīvē, un galīgo analīzi Jūs varat izmantot visu mūžu.

Šīgada piedāvājums

20 LVL - personāla atlase ( tikai uzņēmumiem, atlase pēc vajadzīgām īpašībām )

50 LVL - iedzimto psiholoģisko spēju un īpatnību noteikšana. Rekomendācijas Individuālās izglītības trajektorijas un profesionālas orientācijas izvēlē, iedzimto fizisko spēju noteikšana, rekomendācijas sporta veidu un spēles amplua izvēlē. 

90 LVL - iedzimto psiholoģisko spēju un īpatnību noteikšana. Rekomendācijas individuālās izglītības trajektorijas un profesionālas orientācijas izvēlē, iedzimto fizisko spēju noteikšana, rekomendācijas sporta veidu un spēles amplua izvēlē, jebkādi jautājumi par macībām, darbu, karjeru, Jūsu stipras un vājas puses attīstību un izmantošanu.

Vairāk informācijas un kontakti www.mymap.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!