Foto: Publicitātes foto
Kalendārs rāda, ka drīz aiz loga vajadzētu būt pavasarim, bet ziema it nemaz nevēlas atkāpties. Tas ir laiks, kad pieliekamajā rudenī sagatavotie marinējumu, ievārījumu un kompotu krājumi ir jau beigušies, tāpēc var palūkoties veikalu plauktos.

Durbē strādājošais  mini uzņēmums SIA"EVI&JO", piedāvā visiem gardēžiem savus pieliekamos un ledusskapjus papildināt ar garšīgiem, bez e-vielām gatavotiem marinējumiem, pikantajiem salātiem, ievārījumiem, kompotiem un augļu-ogu vīniem ar preču zīmi "Durbes veltes". Šie produkti patiešām ir ražoti mazpilsētā Durbē un arī izejvielas ir izaudzētas turpat, gan durbenieku mazdārziņos, gan apkārtējo zemnieku laukos. Pārstrādātie augļi, ogas un dārzeņi netiek audzēti ar intensīvās lauksaimniecības metodēm, bet gan videi draudzīgā veidā. Garšaugi marinējumiem un pikantajiem salātiem tiek pievienoti svaigi, tikko no dobēm nākuši.

Līdzās pēc tradicionālajām receptēm gatavotiem produktiem, kā marinētiem gurķiem un tomātiem želējā, ceļu pie pircējiem pamazām atrod dažādi interesanti, ar austrumu virtuves garšvielām papildināti, sāļie salāti un otro ēdienu piedevas. Pircēju atsaucību jau ieguvuši salāti "Cukini saldskābajā marinādē", kuru sastāvā,  bez sīpoliem un ķiplokiem ir kurkuma, klasiskā Indijas garšviela, spilgti dzeltenā krāsā, kas pēc jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem izrādījusies ne tikai aknu, žultsceļu un nieru ārstētāja, bet arī lieliska tauku dedzinātāja. Ceļu pie pircējiem meklē ābolu- ķirbju pikantais ievārījums jeb čatnijs, kura sastāvā ir skābi āboli, kas aizstāj etiķi, kubiņos sasmalcināti ķirbji, sīpoli, čilli pipari un ingvēra saknes. Ingvers ir zināms kā spēcīgs antioksidants. Tas samazina holesterīna līmeni asinīs, stimulē gremošanu un attīra organismu no toksīniem, kuri rodas gremošanas procesā. Ingvers ir arī efektīgs līdzeklis vēža profilaksei. Šis pikantais ievārījums lieliski papildinās rīsu un vistas gaļas ēdienus.

"Durbes veltes" ir padomājušas  arī par stresa un augsta asinspiedienas nomocītiem cilvēkiem, piedāvājot aroniju ar ķiršu garšu, kas tiek gatavots pēc tās pašas padomju laiku tradicionālās receptes. Arī aronijās ir antioksidanti, kam piemīt šūnu sargājoša ietekme, tajās ir bagātīgs mikroelementu klāsts un daudz kālija. Gandrīz visiem "Durbes velšu" marinējumiem un pikantajiem salātiem  bagātīgi tiek pievienoti ķiploku un nevis Ķīnā izaudzētie, bet turpat Durbē, kas ir daudz aromātiskāki un ar bagātāku garšu. Mūsdienu zinātne rekomendē ķiplokus kā dabīgos antibiotiķus, pret kuriem organisms neizstrādā rezistenci, kā tas notiek ar sintētiskajiem antibiotiķiem.

Garšas baudu noslēgumam "Durbes veltes" piedāvā arī dažādus augļu-ogu vīnus. Kā uzver uzņēmuma īpašniece Evija Kopštāle, Latvija pagaidām vēl nav vīna ražošanas lielvalsts, tomēr aicina vīna cienītājus nobaudīt arī vietējās izcelsmes vīnus, jo tādejādi pavisam taustāmi tiek atbalstīt Latvijas lauki. Ar marta mēnesi "Durbes veltes" piedāvā aroniju, ābolu- aroniju, aveņu, plūmju pussaldos vīnus un rudens augļu-ogu pussauso vīnu, kas ir gatavots kupažējot ābolu, cidoniju un ķirbju sulas.

Produkti ar preču zīmi "Durbes veltes" ir nopērkami hipermārketu Rimi nodaļās "Klēts", veikalos "MAXIMA" XXX nodaļās "Saimes galds", bet tie gardēži, ka vēlas iegādāties vismaz 20 burciņas vai pāris pudeles vīna, to var iegādāties ar mājas lapas
www.durbesveltes.lv
starpniecību - pa tiešo no ražotāja. Pasūtītās preces tiek piegādātas ar „Pasta stacija" terminālu starpniecību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!