Foto: DELFI
Vasaras sezona nāk ar jauniem restorānu, kafejnīcu un izklaides vietu piedāvājumiem visiem gardēžiem un atpūsties gribētājiem. Kāds restorāns mēģina pārsteigt klientus ar savdabīgu iekārtojuma filozofiju, kāds – ar ēdienu, bet vēl kāds - ar cenu pieejamību un piedāvāto kvalitāti. Kādēļ gan karstā vasaras dienā neveldzēties ar īpaši izmeklēta vīna glāzi kādā burvīgā restorānā? Un ja vēl kāda īpašā vīna degustācijas pasākumā?

Pašā Rīgas sirdī esošais vīna restorāns "Foody" piedāvā īpaši izmeklētus vīnus dienai un dvēselei katra apmeklētāja gaumei. Tie lieliski saskan ar restorāna piedāvāto ēdienkarti.

Ieeju restorānā rotā vīna kastes, bet aiz stiklotajām durvīm atklājas gaumīgi iekārtotas telpas, kur sev vietu atraduši vairāki vīna plaukti un vīnogu ķekari. Interjers neprasa liekus komentārus – viss nepieciešamais ir īstajās vietās ar savu uzdevumu, nekādu lieku ārišķību.

Vīna restorāns "Foody", lai padarītu ikdienu krāšņāku, organizē tematiskus vakarus ar vīnu degustācijām. "Garneļu paradīze" nav kāds vides aktīvistu ierīkots šo radību rezervāts kanālmalā, bet gan 7.jūlija vakarā restorānā notikušais tematiskā vakara nosaukums, kurā pulcējās gardēži un baltvīna cienītāji.

Laipnie restorāna darbinieki pavadīja atnākušos viesus līdz uzklātajiem galdiem. Glāzes tika pildītas ar 3 aromātiskiem baltvīniem no Argentīnas, Itālijas un Francijas vīna darītavām. Degustācijai piedāvātie vīni garšas un aromātu nianšu ziņā bija tik dažādi, ka katrs apmeklētājs varēja atrast sev tīkamāko. Visa vakara garumā apmeklētāji varēja našķēties ar garnelēm, sieriem un citām uzkodām.

Neliels ieskats notikušajā pasākumā:

Vakars pavadīts patiešām jauki - smalki un vienlaikus arī ļoti omulīgi – baudot labu vīnu, uzkodas un interesantas sarunas. Tā ir lieliska vieta un veids, kā darbdienas vakaru padarīt īpašu un dienu noslēgt uz pozitīvas nots. Vīna restorāns "Foody" ir arī laba vieta, kur satikt draugus, ģimeni vai pavadīt romantisku vakaru. 

Tie, kuri iedvesmojušies no visa lasītā - nekas vēl nav nokavēts – visu jūliju ceturtdienās pēc plkst. 18:30 restorāns "Foody" rīko tematiskos vakarus, kuros ir iespēja uzzināt, ko jaunu par vīniem un palutināt sevi ar gardām uzkodām:

  • 14. jūlijā Tomātu festivāls ar rozā vīniem
  • 21. jūlijā Sieru diena ar franču vīniem
  • 28. jūlijā Argentīnas kolorīts ar Malbec vīniem

Baudīsim vasaru un palutināsim savas garšas kārpiņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!