Foto: Publicitātes foto
"Priecātos par iespēju "izbraukt" no galvas visas rudenīgi pelēkās domas – ieslēdzam mūziku, un aidā! Ir tikai ceļš un mēs ar "Nissan Juke", traucoties pa Latvijas ārēm vai laiski ripinot pa mazpilsētām... Bet var jau arī sastumt pilnu mašīnu ar draudzenēm un jautrā noskaņā doties uz kādu no mūsu Zumbas deju pasākumiem," ar šādu motivāciju portāla "Delfi" konkursā pieteicās Laura un vairāku simtu pretendenšu lokā ieguva iespēju nedēļas nogali pavadīt kopā ar savu nu jau sapņu auto – jauno "Nissan Juke".

Daloties iespaidos pēc brauciena ar jauno "Nissan Juke", Laura atklāj, ka šo auto modeli bija ievērojusi un iekārojusi jau kopš tā ražošanas sākuma, tādēļ par uzvaru konkursā bija ļoti priecīga.

Laurai, kā mākslinieciskas dabas sievietei, patīk nestandarta lietas, tostarp arī automašīnas – agrāk viņa brauca ar 2000. gadu sākuma "Renault Megane", kura no citiem sava segmenta pārstāvjiem atšķīrās ar neordinārām virsbūves formām. Jau pēc šī auto maiņas Laura kā variantu izskatīja "Nissan Juke", bet tā brīža dzīves apstākļu dēļ izvēlējās spēkratu ar ievērojami lielāku bagāžas nodalījumu. Tomēr šodienas ikdienas vajadzībām "Nissan Juke" bagāžnieka tilpums viņai jau būtu pietiekams. Turklāt otrās sēdekļu rindas atzveltnes ir nolaižamas, radot līdzenu grīdu, kas bagāžas nodalījuma ietilpību ievērojami palielina.

Interesanti, ka jaunais "Nissan Juke" Laurai bija pirmā braukšanas pieredze ar automātisko kārbu. Ja no sākuma viņa uztraukusies, vai spēs ar to vienā nedēļas nogalē aprast, patiesībā jau pirmajā vakarā bija sajūta, it kā ar automātisko transmisiju būtu braukts ikdienā jau līdz šim – tā pārslēdzās līgani un nemanāmi, ne mirkli neradot vēlmi pārnesumus pārslēgt manuāli, kā līdz šim.

Tāpat šī bija Lauras pirmā pieredze ar krosoveru. Pats pirmais, ko viņa novērtēja augstākas sēdpozīcijas dēļ,– pretimbraucošie, kuru automobiļiem ir vai nu nenoregulēti lukturi, vai uzstādīti "nelegālie ksenoni", nespīdina starmešus acīs. Tāpat šādā automobilī ir tālāk pārskatāma satiksme uz priekšu, jo redzi pār vieglo automobiļu jumtiem.

Ja līdz šim Laurai bija uzskats, ka ar "džipveidīgo" būs grūti noparkoties un, kā jau sievietei, pie gabarītiem būs samērā ilgi jāpierod, patiesībā viss bija vienkārši – "Nissan Juke" ir pietiekami kompakts un viegli vadāms, ka ar novietošanu stāvvietā grūtības neradās pat pirmajā mēģinājumā. Tāpat Laura aizbrauca uz kāda lielveikala daudzstāvu stāvvietu, kur brauktuves mēdz būt šauras un grūti izbraucamas, viņa pārliecinājās, ka arī šādos apstākļos "Nissan Juke" ir izveicīgs.

Arī novietojot "Nissan Juke" paralēli ietvei, tā augstāks klīrenss ir tikai priekšrocība, lai uz ietves pacēluma izkāptu sievišķīgi, kamēr no "parastā" vieglā automobiļa sanāk celties kā no ķebļa.

Tomēr visvairāk novietošanai stāvvietā Laurai patika videokameru sistēma pa virsbūves perimetru, kura uz ekrāna priekšējā panelī "Nissan Juke" automobili parāda kā no putna lidojuma, kā arī ar skaņas signālu brīdina par tuvojošos objektu (citu auto vai gājēju) no sāniem, ko autovadītājs pats varbūt nemaz nepamana. Šī sistēma tik ļoti atvieglo spēkrata novietošanu stāvvietā, ka šī bijusi pirmā lieta, ko Laura pēc brauciena ar jauno "Nissan Juke" skatījusies savā personīgajā automobilī parkojoties – "ak, vai, manā auto taču nav šāda ekrāna!"

Vēl no jaunā "Nissan Juke" sniegtajām tehnoloģijām Laura novērtēja navigācijas sistēmu, kurā ir atzīmētas stacionāro fotoradaru atrašanās vietas arī Latvijā. No sākuma Laura neesot sapratusi, kas tur ik pa laikam automobiļa salonā iepīkstas, bet tad, novērojusi cēloņsakarību, pamanīja, ka navigācijas kartē patiešām ir atzīmēti stacionārie fotoradari, un par tiem sistēma iepriekš brīdina ar skaņas signālu. Nav tā, ka Laurai mēgtu pārsniegt atļauto ātrumu, bet šis ir noderīgs atgādinājums, kad brauc kopā ar draudzenēm un esi aizpļāpājusies.

Izvēloties sev šādu interesanta dizaina auto, Lauras pašmērķis nebūtu, lai citi atskatās, bet gan apliecinājums sev pašai – personīgajam auto ir jābūt ar rozīnīti un ir jāpiestāv pašai. Interesanti, ka, braucot ar sarkano "Nissan Juke", vienā no krustojumiem Laurai blakus piestājis balts "Nissan Juke", arī ar sievieti pie stūres – abas saskatījušās un pasmaidījušas viena otrai.

"Es jau zinu, kurš būs mans nākamais automobilis. Nav jautājuma vai, bet kad," pēc nedēļas nogales brauciena ar jauno "Nissan Juke" norāda Laura. Viņas izvēle būs tieši sarkans "Juke" vai arī melns ar sarkaniem akcentiem eksterjerā un interjerā, jo "Nissan Juke" modelis paredz ļoti plašas individualizācijas iespējas. Tieši kā Laura vēlas – ar rozīnīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!