Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties svētku ballei, noteikti padomā arī par vakara frizūru, jo tieši tā Tev ļaus justies ĪPAŠAI. Skaistuma studijas Pam Pam top frizieri - stilisti Sergejs Komarovs, Jevgeņija Davidova un Inga Mazā ieteiks - kādu frizūru veidot, lai tā piestāvētu tieši Tev, būtu pieskaņota Tavam tērpam un, kas ir ne mazāk svarīgi, piemērota bales stilam un tematikai: www.pampam.lv

Vēlos vakara frizūru kā skatuves dīvai Bejonsē vai Dženiferai Lopesai, taču mani dabīgie mati ir īsāki un plānāki. Vai varat palīdzēt īstenot sapni?

Protams! Pam Pam meistariem patīk izaicinājumi, un viņi vienmēr piedāvā risinājumu, kā izveidot tieši tādu frizūru, par kādu cilvēks sapņojis. Cilvēki uz studiju bieži nāk ar fotogrāfiju un lūdz izveidot tādu frizūru kā fotogrāfijā redzamajai modelei vai skatuves dīvai. Ja ar esošajiem matiem to nav iespējams paveikt, meistariem ir pieejami dažādi materiāli, lai panāktu vajadzīgo efektu. Piemēram, frizieriem ir plašas iespējas izmantot šinjonus, kā arī prasme izveidot, lai frizūra izskatītos pilnībā dabīga. Neviens ne mūžam nepateiks, ka ir izmantoti šinjoni!

Sievietēm nevajadzētu baidīties no šinjonu izmantošanas – īpaši, ja tiek veidoto frizūra lielam notikumam – kāzām, svētku ballei, bet uztvert šinjonus kā aksesuāru, ar kuru var izveidot savādāku, oriģinālāku frizūru nekā ikdienā.

Foto: Skaistuma studijas Pam Pam friziermeistaru darbi

Kādas vakara frizūras pašlaik ir modē?

Brīvas, vieglas, nepārspīlētas, tai pat laikā oriģinālas vakara frizūras, kas rada sajūtu, ka sievietei šāds skaistums piemīt no dabas. Ļoti aktuāla modes tendence vakara frizūrās ir tekstūras – tās var būt visdažādākās lokas, čirkas, gofra u.c. Lai šādu frizūru izveidotu, meistaram jābūt pieredzei un darbā jāizmanto dažādi profesionālie instrumenti. Studijas Pam Pam meistari šai ziņā var ļauties brīvam fantāzijas lidojumam, jo ir pieejams milzīgs klāsts profesionālo instrumentu, lai šādas frizūras varētu veidot.

Ir bijuši gadījumi, kad cilvēks kādā citā frizētavā vēlas izveidot tieši tādu frizūru, kādu ir radījuši Pam Pam meistari, taču tas nav iespējams, jo citviet nav pieejami tik specifiski profesionālie instrumenti.

Protams, ļoti svarīga prasība - vakara frizūrai ir jābūt noturīgai. Pam Pam meistari to panāk, liekot lietā profesionālos knifus un izmantojot speciālus materiālus. Tāpēc vakara frizūra ir tieši ir tāda kā tikko no salona - tik ilgi, cik tas ir nepieciešams.

Gribas, lai mati perfekti izskatās bildēs un video! Kā to panākt?

Tā ir vesela māksla! Frizierim jābūt pieredzei, lai zinātu, kā izveidot matus, lai tie lieliski izskatītos bildēs. Pam Pam meistari regulāri piedalās lielākajās modes skatēs un festivālos - Jaunajā Vilnī, "Голос Балтии", "Riga Fashion Week" u.c., un tāpēc šai ziņā ir lietpratēji. Ļoti liela nozīme ir matu krāsai un pareizi izvēlētam tonim, to, protams, iesaka frizieris.

Lai arī daudzas sievietes mūsdienās nevēlas krāsot matus, jāatzīst, dabīgi, nekrāsoti mati fotogrāfijās nekad neizskatīsies tik mirdzoši, piesātināti kā tad, ja tie būs krāsoti. Šo atšķirību, īpaši bildēs, var ļoti labi redzēt.

Sievietēm, kuras nevēlas krāsot matus, piedāvājam alternatīvu – ietonēt matus ar semi matu krāsu. Tā nemainīs dabīgo matu krāsu, bet padarīs toni izteiksmīgāku, piesātinātāku, piešķirs matiem veselīgu mirdzumu, kas bildēs, protams, izskatīsies lieliski. Turklāt, matiem ataugot, krāsa būs vienmērīga, nebūs redzama pāreja starp krāsotajiem un dabīgajiem matiem.

Vai pirms frizūras izveides būtu vērts konsultēties ar stilistu?

Tas pat ir nepieciešams - īpaši tad, ja tiek veidota frizūra kādam lielam notikumam - ballei, kāzām. Skaistuma studijā Pam Pam ir frizieri-stilisti, kuriem ir pieredze ieteikt frizūru, kas ir saskaņota ar pārējo stilu - atbilstoša cilvēka personībai, vecumam, apģērba stilam, sociālajam statusam u.c. Pirms veidot frizūru ikvienu cilvēku aicinām uz bezmaksas friziera – stilista konsultāciju. Sarunā ar stilistu vienosies, kāda frizūra būtu vispiemērotākā. www.pampam.lv

Jāsaka gan - īpaši pirms svētku laikā konsultācijai, kā arī friziera apmeklējumam vajadzētu pieteikties laicīgi, lai tiktu tieši pie tā meistara, kuram visvairāk gribas uzticēt izveidot vakara frizūru.

Vai ir iespējams izveidot vakara frizūru īsiem matiem?

Daudzas sievietes ar īsiem un pusgariem matiem nemaz neveido vakara frizūru, jo uzskata, ka ar šādiem matiem neko nevar pasākt. Var! Arī īsiem un pusgariem matiem tiek veidotas skaistas, stilīgas, oriģinālas vakara frizūras.

Ir paredzēta tematiskā balle. Vai būtu svarīgi veidot arī atbilstošu frizūru?

Bet kā tad citādi? Matu sakārtojums ir ļoti būtisks akcents, kas atspoguļo konkrētā laika perioda stilu, un arī pašam cilvēkam palīdz iejusties tēlā.

Vakara frizūrai nav jābūt identiskai tā laika kopijai, tā var būt stilizēta. Piemēram, studijā Pam Pam, veidojot tematiskās frizūras, piedāvā izmantot dažādus aksesuārus, kas rada asociācijas ar konkrēto stilu. Tā var būt spalva, sprādze vai kāds cits aksesuārs. Mēdz gadīties – cilvēks sākumā nav īsti pārliecināts, vai ir gatavs eksperimentēt ar stilista piedāvāto aksesuāru. Bet, kad redz koptēlu – frizūru, tērpu, grimmu, manikīru, atzīst: "Tagad es saprotu - tas ir tieši tas, kas bija vajadzīgs!"

Turklāt studijā Pam Pam ir iespējams izveidot arī tematiskajai ballei vai kopējam stilam atbilstošu meikapu un manikīru.

Piesakies laicīgi bezmaksas stilista - friziera konsultācijai, kā arī friziera apmeklējumam skaistuma studijā Pam Pam, zvanot pa tālruni 25393993. Plašāka informācija arī mājas lapā www.pampam.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!