Foto: EuroAptieka

Pašlaik norit Latvijā vēl nebijusi veselīga dzīvesveida iniciatīva, kuras ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti aizpildīt "Lielo Latvijas veselības testu". Katrs dalībnieks tūlīt pēc tā aizpildīšanas saņem padomus par to, kas viņa ikdienā būtu uzlabojams, lai tā kļūtu vēl veselīgāka. Testu jau ir aizpildījuši vairāk nekā 10 000 Latvijas iedzīvotāju.

Interaktīvais tests "Lielais Latvijas veselības tests" Latvijā norisināsies vēl līdz līdz 31. janvārim. Testu var aizpildīt šeit.

"Lielā Latvijas veselības testa" rezultāti parādīs arī to, kāda ir mūsu valsts iedzīvotāju labsajūta kopumā – cik veseli un ar savu pašsajūtu apmierināti ir cilvēki Latvijā, kādas ir tendences fiziskās un emocionālās veselības jomā, kā arī tipiskie paradumi dažādās Latvijas pilsētās un reģionos.

EUROAPTIEKA veiktā aptauja liecina, ka, lai arī 86% Latvijas iedzīvotāju zina, kā uzsākt veselīgu dzīvesveidu, tikai katrs piektais to ievēro regulāri un plānveidīgi. 16% atzīst, ka parasti pat tikai aprobežojas ar domu par veselīgu dzīvesveidu. "Mēs arī ikdienā, konsultējot klientus aptiekā, redzam, ka zināšanas par savu veselību un veselīgu dzīvesveidu iedzīvotāju vidū ir zemas, bet motivācija tam pievērsties – vēl mazāka. Visbiežāk cilvēki apzinās, ka ēd nepareizi vai kustās pārāk maz, taču tā ir tikai neliela daļa no veselīgas dzīves. Mums daudz vairāk būtu jāpievērš uzmanība dažādām ar veselību saistītām tēmām – gan fiziskām aktivitātēm, gan labsajūtai, ādas, matu un nagu, kā arī organisma kopējās darbības uzlabojumiem," stāsta EUROAPTIEKAS farmaceite Ieva Zvagule.

Piedaloties "Lielajā Latvijas veselības testā", ikviens var pārliecināties par savu esošo veselības stāvokli un saņemt ieteikumus veselīgākai ikdienai nākotnē. Testa jautājumi ir iedalīti četrās kategorijās – ēšanas paradumi, ķermeņa kopšana, fiziskās aktivitātes un emocionālā labsajūta.

"Lielā Latvijas veselības testa" iniciatīvu ir uzsākusi EUROAPTIEKA, un tās mērķis ir mudināt Latvijas iedzīvotājus vairāk domāt par veselīgu dzīvesveidu, aicinot viņus rūpes par veselību padarīt par savu ikdienas ieradumu. Tests ir izveidots sadarbībā ar Viļņas Universitātes Sabiedrības veselības institūta direktoru, profesoru Rimantu Stuku.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!