Foto: Publicitātes foto
Neatkarīgi no vecuma un dzimuma mums visiem gribās, gan lieliski izskatīties, gan labi justies. Viens no faktoriem, kas negatīvi ietekmē gan mūsu izskatu, gan labsajūtu ir liekais svars. Lai cīņā ar liekajiem kilogramiem mēs spētu uzvarēt, ir nepieciešams liels gribasspēks, izturība un pacietība. Bet jau vairākus gadu desmitus cilvēki pazīst arī dabiskas vielas, kuras veiksmīgi piedalās svara normalizēšanā.

Viena no šīm vielām ir konjugētā jeb saistītā linolskābe, kuras starptautiski pieņemtais apzīmējums ir CLA (Conjugated Linoleic Acid). Konjugētā linolskābe ir mūsu uztura dabīga viela (nepiesātināta taukskābe), kas ir sastopama dzīvnieku produktos, piemēram, gaļā, piena produktos, un ļoti lielā daudzumā, arī mātes pienā.

Diemžēl šodien arī mājlopiem, lielākoties, tiek dota rūpnieciski sagatavota barība, tāpēc linolskābes daudzums piena produktos kļuvis mazāks.

Iespējams, izplatītākās mūsdienu problēmas - aptaukošanās, cēlonis ir uztura kvalitātes samazināšanās. Tādēļ, lai uzlabotu šūnu labsajūtu un sakārtotu vielmaiņas procesus, tiek ražoti dažādi uztura bagātinātāji, viens no tiem Tonalin® CLA. 

Šobrīd Latvijā ir pieejams veselības produkts Tonalin® CLA, kas ir reģistrēts Latvijas pārtikas un veterinārā dienesta uztura bagātinātāju reģistrā. Tonalin CLA satur ~80 % īpaši tīras konjugētas linolskābes. Atšķirībā no citiem CLA preperātiem, Tonalin® CLA satur tikai dabīgās aktīvās vielas.

Lietojot Tonalin® CLA tiek veicināta tauku sadedzināšana organismā, samazinās ķermeņa liekais svars, bet nenotiek muskuļu masas samazināšanās, tiek stiprināts organisms un imūnsistēma, samazinās abdominālie tauki, vidukļa un gurnu apkārtmērs.

Tievēšanas procesā bieži vien tiek pieļautas vairākas kļūdas.

Pirmkārt, pārāk liela aizraušanās ar sportu veicina muskuļu augšanu. Ir nepieciešams līdzsvars, lai organisms justos enerģijas pilns, gan arī lai pārlieku liela fiziskā aktivitāte neveicinātu vēl lielāku apetīti.

Otrkārt, nespējam mainīt ēšanas paradumus. Svarīgi ir zināt, ko īsti liec savā šķīvī! Kontrolēt uzņemto kaloriju daudzumu, nepatērēt vairāk nekā sadedzini!

Treškārt, nezinām, kas mūsu organismam nepieciešams. Būtiski konsultēties ar ārstu, par to kādi vitamīni un minerālvielas organismam nepieciešamas.

Ja izvēlamies diētas, kuras ierobežo mūsu ēšanas paradumus, tad tās laikā zūd ne tikai tauki, bet samazinās arī muskuļu masa. Muskuļaudi patērē vairāk kaloriju, jo izmanto vairāk enerģijas. Samazinoties muskuļu masai diētas laikā, mazinās spēja produktīvi izmantot uzņemtās kalorijas, jo vielmaiņas kvalitāte un kaloriju sadedzināšana ir atkarīga no muskuļu masas. Samazinoties muskuļu masai, palēninās vielmaiņa un kaloriju sadedzināšanas ātrums. Šo procesu rezultātā dažkārt liela daļa cilvēku pēc diētas kursa, atgriežoties pie ierastajiem ēšanas paradumiem, atkal strauji pieņemas svarā. Līdz ar to tiek zaudēta jēga visām pūlēm, kas ieguldītas sekojot līdzi stingrajiem diētu noteikumiem. To spēj novērst konjugētā linolskābe jeb CLA. CLA ir neaizvietojama sastāvdaļa tauku apmaiņas procesā. Zinātnisku pētījumu rezultāti rāda, ka cilvēki, kas lieto Tonalin® CLA, saglabā muskulatūru un, pievēršoties veselīgas ēšanas paradumiem, nepieņemas svarā no jauna. Tonalin® CLA palīdz iegūt skaistu un slaidu ķermeni!

Vairāk informācijas par Tonalin® CLA un iegādes iespējām: www.tonalin.lv

Pieprasiet produktu A.Aptiekās visā Latvijā!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!