Foto: Publicitātes foto

Veselības centra 4 (VC4) filiāles – "Bērnu veselības centrs" prioritāte ir nodrošināt bērnam veselīgu dzīves sākumu, jo līdz trīs gadu vecumam notiek strauja bērna garīgā attīstība, iepazīstot sevi un apkārtējo pasauli. Šis process norit ciešā saistībā ar normālu mazuļa fizisko attīstību. Līdz 3 gadu vecumam iegūtās spējas ietekmē visu cilvēka turpmāko dzīvi. Tādēļ svarīgi radīt attīstību stimulējošu, labvēlīgu un aktīvu vidi. Mūsu centrā to bērniem no dzimšanas brīža līdz 7 gadu vecumam nodrošina kvalificēts mediķu un pedagogu kolektīvs.

Piedāvājam terapiju un rehabilitāciju arī bērniem ar psihomotorās attīstības aizturi.

VC4 Bērnu veselības centra mērķis ir apvienot individuālās un grupu nodarbības agrīnās attīstības veicināšanai ar medicīnisko aspektu, piedāvājot pieredzējušu un augsti kvalificētu ārstu un speciālistu konsultācijas:

• pediatrijā,
• bērnu neiroloģijā,
• agrīnās attīstības logopēdijā (runas terapijā),
• fizioterapijā,
• psiholoģijā,
• bērnu oftalmoloģijā,
• mūzikas, mākslas un kustību terapijā.

Piedāvājam mūsdienīgas, integratīvas grupu nodarbības, kurās apvienotas dažādas agrīnās attīstības veicināšanas metodes (tajās var piedalīties arī bērniem ar īpašām vajadzībām):

• muzikāli attīstošās nodarbības bērniem no 5 mēnešu līdz 3 gadu vecumam (dziedāšana, muzicēšana, dejošana, interaktīvās rotaļas, zīmēšana, aplicēšana, veidošana u.c.),
• interaktīvā angļu valoda bērniem no 4 - 7 gadu vecumam pēc BERLITZ KIDS starptautiski licencētās programmas (pasniedzējs runā savā dzimtajā valodā, komunicējot ar bērniem nodarbības laikā tikai svešvalodā, kas pieļauj iesaistīties vienā mācību grupā dažādu tautību bērnus),
• ritmika lielākiem bērniem.

VC4 Bērnu veselības centra metodiskā vadītāja ir agrīnās attīstības logopēde Maruta Tiltiņa, kura atbild par centra un tā speciālistu darba atbilstību starptautiski atzītiem pedagoģiskiem un medicīniskiem standartiem, kā arī rūpējas par centra darbinieku kvalifikācijas celšanu.
Mūsu mērķis izveidot VC4 Bērnu veselības centru par bērnu agrīnas, veselīgas aprūpes "bāzi", kas spēj vienkopus piedāvāt visu pakalpojumu spektru no profilakses līdz rehabilitācijai, ietverot:

• augstvērtīgu vizuālo, attēlu, funkcionālo un endoskopisko diagnostiku, sadarbībā ar SIA "Veselības centrs 4" Diagnostikas dienestu,
• mūsdienīgu konsultatīvo izmeklēšanu ārstu un speciālistu konsultāciju laikā, kas balstās uz korektu un objektīvu diagnostiku pēc Eiropā atzītiem diagnostikas kritērijiem (testiem, formulāriem, anketām u.c.). Šādu diagnostiku pielietošana ļauj izvērtēt bērna attīstības vai terapijas progresu ilgākā laika periodā, praktiski izslēdzot ārsta subjektivitātes faktoru, tātad - sniedzot objektīvu izvērtējumu,
• mērķtiecīgu terapiju ar kvalitatīvu, sertificētu ražotājfirmu medicīnisku aprīkojumu (bumbas, slingi, orālmotoros produkti u.c.).

VC4 Bērnu veselības centrā notiek informatīvi izglītojošas lekcijas un nodarbības, kā arī kvalifikācijas celšanas semināri mediķiem un citiem speciālistiem.
Centram ir LR Veselības ministrijas rehabilitācijas un ambulatorās daļas atbilstības sertifikāti (arī logopēda kabinetam un agrīnās attīstības grupu darbam). Telpās ievērotas visas sanitāri higiēniskās normas pirmsskolas vecuma bērnu drošības un attīstības vajadzībām.
Vecāku ērtībai iekārtota atpūtas istaba bērna barošanai, pārtīšanai vai izguldīšanai. Pieejami vairāki zīdaiņu pārtīšanas galdi, bērnu tualete, kā arī liels bērnu rotaļu stūris ar slīdkalniņu, LEGO u.c. attīstošām rotaļlietām.

Gaidām Jūs Rīgā, K. Valdemāra ielā 100 (daudzstāvu ēkā aiz Statoil degvielas uzpildes stacijas)!Tālruņi: 67517530 vai 67517531

Sīkāka informācija un jaunumi - http://www.vc4.lv/pub/index.php?id=421

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!