Foto: Philips
Vai spēj iedomāties savu ikdienu bez tehnoloģijām? Visdrīzāk, ka atbilde ir "nē"! Ir taču tik ērti, ka mūziku varam klausīties austiņās, ka draugus un radiniekus varam "satikt" online vidē un, ka ēdienu varam pasūtīt uz jebkuru vēlamo vietu ar dažu klikšķu palīdzību. Taču nez kādēļ joprojām pastāv uzskats, ka elektriskā zobu birste ir neērts un nepraktisks izgudrojums. Tāpēc atspēkosim dažus populārākos mītus un stereotipus, lai beidzot ieviestu skaidrību šajā jautājumā.

#1 Elektriskās zobu birstes ir kaitīgas zobiem un smaganām

Mīts. Viens no biežāk dzirdētajiem mītiem, kas kavē pacientus izvēlēties elektriskās zobu birstes, ir satraukums par to, ka spēcīgā birstes vibrācija zobu tīrīšanas laikā var traumēt zobu emalju un smaganas, izraisot zobu abrāziju un smaganu recesiju.

Patiesība. Vislielāko kaitējumu zobiem un smaganām var nodarīt ar manuālo zobu birsti, pielietojot nepareizu vai pārāk spēcīgu zobu tīrīšanas tehniku. Tīrot zobus ar manuālo zobu birsti, tiek pielietots lielāks tīrīšanas spēks, taču rezultātā vienalga noņemts mazāk aplikuma nekā tad, ja tīrīšanai izmanto elektrisko zobu birsti. Ir zinātniski pierādīts, ka elektriskās zobu birstes neizraisa smaganu atkāpšanos, bet gluži pretēji – tīrot zobus ar elektrisko zobu birsti, smaganām tiek nodrošināta maiga masāža, kas veicina veselīgu asins cirkulāciju.

#2 Elektriskās zobu birstes nedrīkst lietot pacienti ar kroņiem, tiltiem, venīriem, implantiem

Mīts. Elektriskās zobu birstes var kaitēt neizņemamajām protēzēm, proti, tās vibrācijas rezultātā var atcementēties, nokrist vai kā citādāk tikt sabojātas.

Patiesība: Ja protēze ir kvalitatīva, tad tas pavisam noteikti nevar notikt, un tas pats attiecas uz plombējamajiem materiāliem. Zobu birstes vibrācija neietekmē labas, kvalitatīvas restaurācijas izturību un kalpošanas ilgumu, tā nevar izraisīt plombju izkrišanu vai radīt bojājumus kronim. Risks pastāv tikai gadījumos, kad pacientam ir mutes dobuma problēmas – piemēram, ja plombe ir defektīva, tā tikpat labi var izkrist kā ēšanas, tā zobu tīrīšanas laikā. Lai pārliecinātos par mutes dobuma veselību, vismaz reizi gadā ieteicams apmeklēt zobārstu.

#3 Elektriskās zobu birstes ir domātas pacientiem ar īpašām vajadzībām

Mīts. Sākotnējā elektrisko zobu birstu mērķauditorija bija pacienti ar kustību traucējumiem, tādēļ pilnīgi veseliem cilvēkiem tās nav obligāta nepieciešamība.

Patiesība. Jā, tā ir taisnība, ka pagājušajā gadsimtā elektriskās zobu birstes lietoja tikai pacienti ar īpašām vajadzībām, taču patiesībā elektriskās zobu birstes jau sen visā pasaulē rekomendē arī pilnīgi veseliem pacientiem – tā ir mūsdienīga izvēle jebkuram, kas vēlas uzturēt izcilu mutes dobuma higiēnu.

#4 Elektriskās zobu birstes ir lieka naudas izmešana

Mīts. Elektriskās zobu birstes ir pārāk dārgs pirkums - izdevīgāk ir aiziet reizi gadā pie higiēnista.

Patiesība. Elektrisko zobu birstu cena patiešām nav zema, taču kvalitatīvas lietas nekad nav lētas. Turklāt, ja parēķina zobārsta un higiēnista apmeklējuma reizes, tad summa pilnīgi noteikti izlīdzinās. Viens no elektrisko zobu birstu lielākajiem plusiem – zobus var iegūt tik ideāli tīrus, ka ar laiku samazinās vajadzība apmeklēt gan zobārstu, gan higiēnistu. Protams, ar nosacījumu, ja birste tiek pareizi un regulāri lietota.

Ieguvumi, lietojot elektrisko zobu birsti

Joprojām nespēj izlemt, vai elektriskā zobu birste ir domāta tev? Primāri to iesaka lietot pacientiem ar dažādām zobu un smaganu saslimšanām, taču arī pacientiem ar labu mutes dobuma higiēnu elektriskā birste būs lielisks palīgs, lai uzturētu zobus un smaganas izcilā kārtībā.

Viena no šī brīža inovatīvākajām elektriskajām zobu birstēm ir Philips Sonicare, kas noņem līdz pat 7 reizēm vairāk aplikuma nekā manuālās zobu birstes, tostarp arī grūti aizsniedzamajos starpzobu rajonos un zem smaganu līnijas. Ieguvumi lietojot Philips Sonicare zobu birsti:

  • baltāki zobi
  • maiga smaganu masāža
  • uzlabota asins cirkulācija
  • uzlabota smaganu veselība
  • efektīva aplikuma noņemšana
  • retākas zobārsta un higiēnista apmeklējuma reizes

Par sonic tehnoloģiju

Visām Philips Sonicare zobu birstēm ir vairāki tīrīšanas režīmi, tādēļ tās ir piemērotas ikviena pacienta vajadzībām. Zobu birstes ir aprīkotas ar taimeri, kas signalizē ik pēc 30 sekundēm, tā nodrošinot pietiekami ilgu tīrīšanu visās četrās mutes dobuma zonās. Pateicoties soniskajai tehnoloģijai, Sonicare zobu birste divu minūšu laikā veic vairāk birstes kustību, nekā manuālā zobu birste spēj veikt mēneša laikā.

Philips jaunākajā produktā Sonicare FlexCare Platinum ir iestrādāti spiediena sensori, kas ar īpašu signālu brīdina pacientu, ja tiek pielietots pārāk liels tīrīšanas spēks un zobu birste pārāk stipri tiek piespiesta zobiem un smaganām. Līdz ar to šī birste tiek īpaši rekomendēta pacientiem ar zobu nodilumu un atsegtu vai erozīvu dentīnu, lai izvairītos no turpmākas abrāzijas.

Philips Sonicare – tavs labākais ieguldījums mutes dobuma veselībā! Rezultātus pamanīsi ne tikai tu, bet arī tavs zobārsts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!