Foto: Publicitātes attēls

"Galvenais ir atrast friziermeistaru, ar kur esi uz viena viļņa, kam Tu vari uzticēties, kas ieteiks tieši tādu matu krāsu un toni, kas Tev piestāvēs vislabāk un izcels Tavu individualitāti," uzsver skaistuma studijas pam pam vadītāji un top frizieri Sergejs Komarovs un Jevgēnija Davidova.

Es gribu foršu matu krāsu!!! Kā pie tādas tikt?
Jevgēnija: - Matu krāsošanu ļoti svarīgi ir uzticēt pieredzējušam meistaram. Labs friziermeistars sasniedz tādu rezultātu, kādu cilvēks vēlas, jo ir ne tikai radošs un māksliniecisks, bet arī labi pārzina tehniskās nianses, ņem vērā dažādus faktorus - kā krāsa sadzīvos ar matiem, kā tā izskatīsies dienas gaismā, saulē, kā ietekmēs matu struktūru, cik būs noturīga u.c. Skaistuma studijas pam pam friziermeistariem ir goda lieta – radīt cilvēkam tādu matu krāsu vai toni, ka draudzenes vaicā : "Kur Tev tik forši nokrāsoja matus?" Tieši šādā veidā pie mums visbiežāk nonāk jaunie klienti, jo reklāma iet no mutes mutē.

Foto no skaistuma studijas pam pam arhīva.

Kāda matu krāsa vai tonis šobrīd ir visaktuālākā?
Sergejs: - Šovasar ļoti aktuāli ir blondi mati ar viegli pelēcīgu toni. Daudziem frizieriem ir izaicinājums radīt šādu krāsu, saglabājot matus veselīgus un lai nebūtu dzeltenīgā toņa. Pam pam friziermeistari darbā izmanto ļoti dažādus matu līdzekļus un tehnoloģijas, panākot, ka, balinot matus, netiek mainīta to struktūra. Tad tos, pareizi kopjot, arī ikdienā cilvēks pats varēs ieveidot pilnībā taisnus matus, un tie izskatīsies veselīgi.

Vēl šajā sezonā ļoti populāri ir tā dēvētie crazy toņi, piemēram, blondi mati ar pastelīgi rozā, violetu, zaļganu vai zilganu toni. Tiek veidotas arī krāsu spēles matos, piemēram, pelēkais tonis ar zilgano, zaļgano. Šovasar aktuāli ir arī krāsot matus vēsi tumšajos toņos, piemēram, ļoti skaisti izskatās vēss šokolādes tonis.

Daudzas sievietes vēlas izteiksmīgu matu krāsu. Mēs varam nokrāsot matus ļoti skaistā, izteiksmīgā tonī, un iesakām pēc tam ikdienā lietot tonējošo matu masku. Tā katru reizi atjaunos matu toni, tāpēc tas ilgstoši saglabāsies tikpat izteiksmīgs.

Tonējošo matu masku var lietot arī balinātiem matiem, tā palīdzēs atjaunot matu struktūru un tie būs veselīgi.

Foto no skaistuma studijas pam pam arhīva.

Vai mati pēc visām pārvērtībām izdzīvos?
Sergejs:- Ja matus krāso, balina vai tonē profesionālā frizētavā, ir jābūt tā, ka pēc friziera darbošanās mati ir labāki un veselīgāki nekā iepriekš. Krāsojot, balinot vai veidojot matus, meistaram darbā noteikti jāizmanto termolīdzekļi, kas pasargā matus pret iedarbību, piemēram, balināšanu, fēna karstumu u.c. Šis ir ļoti svarīgs posms, jo tad mati būs skaistāki, veselīgāki un arī rezultāts ilgstošāks.

Jevgēnija:- Meklējot salonu, kur krāsot matus, mans ieteikums ir izvēlies to, kur meistariem ir pieejami ļoti daudzveidīgi līdzekļi matiem un, protams, zināšanas un triki, kā tos pielietot. Piemēram, pam pam meistari darbā izmanto ļoti daudz dažādus līdzekļus matu krāsošanai, tonēšanai, balināšanai, aizsardzībai, kopšanai. Salonā izmanto tikai pašu pieredzē pārbaudītu, ļoti profesionālu zīmolu matu kosmētiku. Pam pam meistari variē ar visdažādākajiem līdzekļiem, lai sasniegtu tiešu tādu rezultātu, kādu klients vēlas. Piemēram, lai iegūtu gaišus matus, tie obligāti nav jābalina, matus var krāsot, veidot šķipsnas, tonēt. Tieši tāpat, lai nomaskētu sirmos matus, var izmantot ne tikai permanento krāsu ( tā gan ļoti labi nosedz sirmos matus), taču var krāsot arī ar saudzējošo vai tonējošo krāsu. Mēdz būt, ka cilvēks vēlas matus skaistākus, veselīgākus, nemainot to krāsu un toni. Tad ļoti labs veids ir nokrāsot matus ar tonējošo krāsu – tā ne mazākajā mērā nemainīs matu krāsu, taču mati iegūs ļoti skaistu, izteiktu spīdumu.

Skaistuma studijā pam pam matus krāso arī topošās un jaunās māmiņas. Meistari izmanto matu krāsu, kurai ir oficiāla Amerikas ārstu asociācijas atļauja, ar to var pilnīgi droši krāsot matus, nekaitējot māmiņas un mazuļa veselībai. Protams, šo matu krāsu piedāvājam arī cilvēkiem, kas vēlas krāsot matus ar ļoti ekoloģisku, veselībai nekaitīgu krāsu.

Foto no skaistuma studijas pam pam arhīva.

Kāpēc ir tik grūti atrast savu friziersalonu vai meistaru?
Jevgēnija:- Mana pieredze liecina, ka profesionālākais friziersalons ir tas, kura vadītāji paši ir cieši saistīti ar friziernozari, rūpējas un seko līdzi, lai salonā tiktu izmantoti modernākie profesionālākie matu līdzekļi, tehnoloģijas un strādātu labākie meistari. Mēs, skaistuma studijas pam pam dibinātāji un vadītāji (Sergejs Komarovs un Jevgēnija Davidova) paši jau ļoti sen strādājam šajā nozarē un joprojām praktizējam, pieņemot klientus skaistuma studijā pam pam.

Ļoti rūpīgi veidojām profesionālu meistaru frizieru - vizāžistu - stilistu komandu. Daudzi mūsu meistari, piemēram, frizieris – stilists Ivars Rudzītis, friziere - vizāžiste – stiliste Jekaterina Davidenko un citi ir strādājuši pasaules metropolēs, Ņujorkā, Kanādā, guvuši tur starptautisku pieredzi un ienes to arī šeit – skaistuma studijā pam pam.

Vēl mūsu meistari dara lietas, ko citos salonos nemaz nepiedāvā, piemēram, ja klientam ir interese un vēlme, Sergejs griež matus ar aso žileti.

Foto no skaistuma studijas pam pam arhīva.

Kā Jums izdevās tikt novērtētiem un atzītiem starptautiskajā līmenī?
Sergejs: - Ar savu darbu pierādot, ka uz pam pam komandu var paļauties, ka meistari savu darbu veiks visaugstākajā kvalitātē, ka viņu piedāvātās meikapa un frizūru idejas un izpildījums būs pats gaumīgākais, oriģinālākais un modernākais, kas uz šo brīdi tiek piedāvāts.

Skaistuma studiju pam pam izveidojām pirms četriem gadiem un šajā laikā esam paveikuši ļoti daudz, piedalījušies neskaitāmos Latvijas līmeņa un starptautiskos modes projektos, veidojot frizūras un meikapu foto un videosesijām. Mūs aicina Baltijā lielākie festivāli - "Голос Балтии" un "Riga Fashion Week." Festivālu organizētāji mūsu meistarus vērtē kā starptautiska līmeņa profesionāļus, un mums ir milzīgs gandarījums, ka viņi mūs aicina atkal un atkal. Skaistuma studija pam pam jau četras sezonas ir festivāla "Riga Fashion Week" oficiālais salons.

Foto no skaistuma studijas pam pam arhīva.

Vai ikviens cilvēks, (arī tad, ja nav no modes pasaules) var griezt, krāsot, veidot matus un meikapu pie starptautiska līmeņa meistariem?
Jevgēnija:- Protams! Tā ir pam pam priekšrocība – mūsu frizieri un meikapa meistari ne tikai rada mākslu modes festivālos, bet viņi arī zina dzīvi - strādā salonā ar klientiem, veidojot tiem oriģinālas, stilīgas, tai pat laikā ikdienas dzīvei un svētkiem piemērotas frizūras un meikapu. Nav tā, ka pie mums nāk tikai kāds izredzēto cilvēku slānis. Nāk jaunieši, sievietes, protams, arī vīrieši, kas interesējas par modi, vēlas izskatīties stilīgi, uzzināt modes jaunumus, saņemt profesionāļu padomus. Skaistuma studija pam pam ir tāds sava veida klubiņš, kur valda ļoti brīva, draudzīga un, galvenais, RADOŠA atmosfēra.

Mēs esam novērojuši, ka Latvijā cilvēki ir ļoti radoši. Pie mums nāk klienti ar fantastiskām idejām un, protams, meistaru uzdevums ir tās realizēt. Gadās, ka meistars saprot, ka reālajā dzīve tieši tāda frizūra cilvēkam nebūs īsti piemērota, un tad viņš piedāvā kaut ko ļoti līdzīgu, bet piemērotāku ikdienas dzīvei. Taču pam pam meistari vienmēr tiecas cilvēkam radīt tādu frizūru, lai, ieraugot sevi spogulī, teiktu Jā, tā ir mana īstā frizūra!!!

Pats labākais ir tas, ka – pam pam meistari ļoti labprāt cilvēkiem stāsta un dod padomus, atbildot uz visdažādākajiem jautājumiem, piemēram, kā man gaumīgāk, stilīgāk griezt, veidot vai krāsot matus? Kādu frizūru veidot svētkos, kāzās izlaidumā u.c?

Uzdod arī Tu savu jautājumu pam pam meistariem, piesakoties bezmaksas konsultācijai, zvanot pa tālruni 25393993, plašāka informācija mājas lapā www.pampam.lv

Foto no skaistuma studijas pam pam arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!