Kad redzam 35 gadīgu sievieti, taču zinām, ka viņai jau ap 50, neviļus rodas šaubas, ka gēni nav vienīgie, kas parūpējušies par jaunības mirdzumu.

Pēdējā laikā pasaules tendences liecina, ka plastiskās ķirurģijas iejaukšanās mūsu izskatā kļūst arvien mazāk populāra. Sievietes meklē citus veidus, kā paildzināt savu skaistumu un novecot eleganti. Iespējams, paldies vārdi te jāsaka tādām pazīstamām slavenībām, kā Džūlija Robertsa (48), Selma Haijeka (49), Džuliana Mūra (55), Emma Tompsone (57) u.c., kas atklāti pauž nostāju pret ķirurģiskām manipulācijām, taču pozitīvi vērtē jebkurus dabiskus līdzekļus, kas palīdz organismam un, it īpaši sejai, saglabāt to, ko gadi vēlas atņemt. Taču, vai mums ir pieejami šie dabīgie un tai pat laikā iedarbīgie krēmi, lai sasniegtu tik pat efektīvu iedarbību kā tie, kurus lieto Holivuda? Šo apgalvojumu komentēt lūdzām preventīvās medicīnas speciālisti un Baltijas pretnovecošanās un preventīvās medicīnas prezidenti Dr. Janu Janovsku.

Āda ir cilvēka pirmais kontakts ar apkārtējo vidi. Katru dienu tā tiek pakļauta ārējiem vides faktoriem kā saule, vējš, temperatūras svārstības, mitrums, gaisa piesārņojums, kā rezultātā āda zaudē elasticitāti, mazinās ādas blīvums, ādas tonis kļūst nevienmērīgs, parādās ādas sausums, jutīgums un apsārtums, kas var būtiski ietekmēt mūsu dzīves kvalitāti. Un par šo kvalitāti lielā mērā atbildam mēs paši, kopjot ādu ar atbilstošiem dermokosmētiskiem produktiem.

Lai uzturētu šo dzīves kvalitāti, svarīgi ir zināt, kas tad ādai ir nepieciešams? Veselīgas ādas uzturēšanas pamatnosacījumi ir mitrināšana, barošana, vesela ādas barjera un, parādoties pirmajām novecošanās pazīmēm, šī procesa palēnināšana.

Zinot cilvēku slinko dabu un lielo laika trūkumu mūsdienu dinamiskajā vidē, būtu vēlams produkts, kas apvieno visus šos pamatnosacījumus. Pateicoties Latvijā atzītam farmācijas zīmolam LYL love your life®, ar šo mēnesi šādu iespēju mums piedāvā divi jauni dermokosmētikas produkti – augstas koncentrācijas krēms sejas ādai LYL ASTAXANthin Age-Defying Antioxidant Crème un LYL ASTAXANthin Intense Antioxidant Eye Crème ādai ap acīm.

Šo produktu vadošā sastāvdaļa ir spēcīgākais dabā zināmais antioksidants astaksantīns, kas iegūts no mikroaļģēm Haematococcus pluvialis, bagātākā astaksantīna avota dabā. Kā antioksidants, astaksantīns ir 65 reizes aktīvāks par vitamīnu C, 54 reizes spēcīgāks par β-karotīnu un 100 reizes efektīvāks par α-tokoferolu.

Kas tad īsti ir antioksidanti? Tās ir vielas, kas mūs pasargā no oksidatīvā stresa, respektīvi, stāvokļa, kad organismā novēro oksidantu-antioksidantu disbalansu (galvenokārt tas skar ādu). Oksidatīvajam stresam mēs esam pakļauti katru dienu, jo būtībā tas rodas apkārtējās vides faktoru ietekmē, tai skaitā gaisa piesārņojums, UV starojums, smēķēšana, produkti ar augstu glikēmisko indeksu, psihoemocionāla spriedze u.c. Šī procesa rezultātā kā galaprodukti organismā veidojas brīvie radikāļi, kas, izsmeļot organismā esošo antioksidantu rezerves, piesaistās pie citām molekulām, radot šūnu DNS bojājumu, kā rezultātā arī paātrinās ādas novecošanās process.

Līdz ar to, papildus lietojot antioksidantus, šajā gadījumā aplicējot tos uz ādas, tie piesaistīs un neitralizēs atlikušos brīvos radikāļus, palēninot ādas novecošanās procesu. Šis rezultāts būs efektīvāks, ja lokāli lietojamos antioksidantus kombinēs ar iekšķīgi uzņemamiem, tādā gadījumā astaksantīns arī samazinās ādas taukainību un transepidermālā ūdens zudumu (ādas sausumu), stiprinot ādas barjeru.

Astaksantīns nav vienīgais antioksidants šajos krēmos. Lai sniegtu vēl lielāku labumu ādai, to papildina likopēns, dzērveņu sēklu eļļa un polārā loka priežu mizas ekstrakts. Kā mitrinošā komponente krēma sastāvā iekļauta vērtīgā hialuronskābe, kas ir organismā dabīgi atrodama molekula un visvairāk koncentrējas tieši ādā. Vienkāršoti runājot, hialuronskābes darbības princips ir ūdens molekulu piesaistīšana un noturēšana ādā, tādējādi to mitrinot visos ādas slāņos. Novecojot, hialuronskābes daudzums ādā samazinās, parādās ādas novecošanās pazīmes – dehidratācija, atrofija, elasticitātes zudums.

LYL ASTAXANthin krēmi, kas ir veidoti pēc īpašas tehnoloģijas, pilda trīskāršu anti-aging funkciju: atjauno – aizsargā – ārstē.

To efektivitāte ir pierādīta dermatoloģiskā testēšanā. Pēc 4 nedēļu regulāras krēmu lietošanas āda kļūst tvirtāka, uzlabojas ādas vispārējais stāvoklis, izlīdzinās virspusējās krunciņas, vidēji dziļās krunciņas kļūst nemanāmākas. Krēmiem piemīt labas mitrinošās īpašības, tas nozīmē āda, tiek mitrināta visas dienas garumā, un izteikts savelkošs jeb liftinga efekts.

Pateicoties krēmu unikalitātei ar sastāvā esošo antioksidantu formulu, tos var lietot gan no rīta, gan vakarā. Vīrieši LYL ASTAXANthin sejas krēmu var izmantot arī kā pēc skūšanās līdzekli, kas ārstēs un aizsargās ādu.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!